the SWEETEST THING of 2009

salam...

hey, it's 11.30pm on 31st December 2009..
ada 30mins lagi sblm tiba 1st of January 2010.

jom share the SWEETEST thing i ever had this year.
eh, ini xmasuk pasal kerja eh..
ini pasal kehidupan peribadi je.
sweetest thing ada 2 tahun ni..

FIRST - Dating with My Mum @ Sunway Pyramid on 7th December 2009.

Gila sweetest ever la yang ni. 24 tahun hidup, xpernah lagi rasa macam masa spent time dgn UMI sepanjang hari 7 December tu.. cuma kami ber2 ok! ada la sesekali abah ganggu dgn telefon.. sepanjang hari tu ada la dekat 7x abah call.. risau je dia i kidnap wife dia..
okeyh, hari tu Isnin.. i memang cuti sbb nak temankan UMI.
bangun tidur kat rumah Sue, umi dah siapkan breakfast.
Sue & Paksu dah gi ofis. hanya kami berdua.
turun bawah, Umi tgh tido.. malas nak kacau umi, i tgk siri Kasih Tercipta yang Paksu record.
umi bangun tido je, ktorang breakfast sama2..
lepas tu naik bersiap nak keluar shopping pulak...
sepatutnya boleh siap lam 30min pun, dekat sejam baru siap..
sebab ktorang duk berborak sambil makan n bersiap..
masa ni la the best conversation i ever had with mum..
pastu gerak gi Puchong, nak tunjuk umi tmpat aku kerja.
tapi sbb dah lunch hour, so malas nak turun.
terus gerak pergi sunway n SHOPPING time.
aku xsangka boleh Shopping dgn sgt indah dgn umi tanpa adik2 n abah.
mcm shopping dgn kawan2.. umi siap pilihkan handbag utk aku..
ktorang pusing habis 1 sunway pyramid sbb umi nak cari kasut.
akhirnya, umi berjaya mendapatkan 1 pasang kasut and 1 sandal.
dan i pula beli handbag yg umi pilih n sepasang kasut di belanja oleh Umi..
aaauwwww.. i like!
lepas tu solat Zuhur n makan tengah hari at Laksa Shack.

meh nak explain nape ini sgt indah bagi i.
i dapat adik seusia 16 bulan, sejak tu xda maknanya nak manja2 atau bermanja2 dgn umi.
jangan nak gedik, kau bukan anak tunggal.
bila dah dewasa, selalu je keluar dgn umi, tapi xpernah sesempurna ini.
mesti ada adik yang join sekali. and kalau keluar berdua pun selalunya kat kampung halaman. maksudnya setiap kali keluar umi memang dah plan nak buat apa, pergi mana.
so bila kat KL, dia pun xberapa nak expert and takda arah tuju, aku la yg guide.. umi pun ikut je. sumpah xpernah macam ni kalau kat KB / PM..
xtau nak cakap cmana, tapi perasaan aku waktu tu sangat sempurna.
berbual dan bicara aku dgn umi pun semuanya keluar dari hati yang terdalam.
sesungguhnya sesempurna hari yang kulalui di tahun 2009 ini ialah 7th December 2009.


thanx UMI for the greatest memory i ever had this year!


SECOND - Menyulam Cinta bersama LUCAS

Ini memang impian sekian lama. Di tambah pulak penantian selama 3 bulan untuk memilikinya. Dah penat asyik mimpi, akhirnya 27th July 2009.. cintaku and Lucas bersatu.
1st time dapat, memang berhati-hati tak hengat la bawak. Nak speeding pun segan. Tapi skrg, nak gi cuci pun xsempat.. sian Lucas. Speeding tak yah cakap la.. siap dah dapat surat cinta dari pakcik polis sbb melebihi had kelajuan yg ditetapkan. isk2...
Apapun, sulaman cinta selama 5 bulan ini kian memekar.. (",)


tapi Lucas dah tersagat kat bahagian bawah tempat isi petrol sampai kawasan tengah pintu penumpang belakang belah kiri. kena on 28th December 2009 kat seksyen 17, shah alam masa hantar my sis naik bas.. sedih!!!!!


inilah diriku : Nadia.Yusof

kegilaan zaman REMAJA

salam..

phewit2...nak akhiri tahun 2009 dgn kenangan paling manis & pahit.

TAPI..

sebelum tu, tolong teman saya teruja dgn kegilaan saya di zaman remaja..

shane.bryan.mark.nicky.kian

WESTLIFE dowh!!!!

mereka sgt menjadi kegilaan sewaktu ber5.


kian.mark.nicky.shane

bila dah ber4 macam kurang umphh..

tapi.. i remaja dgn lagu2 diorg. dari swear it again & if i let you go sampai lagu2 cover version diorang mcm you raise me up, i'll be loving you forever & when you tell me that you love me. tgk concert diorang boleh nangis2.. siap berangan nak kahwin dgn diorang lagi.. esp Nicky Byrne. hahahha... kelakar bila diingat-ingatkan. sangat kanak2...

masa tu, semua majalah yg ada gmbr diorg mesti beli. CD, Kaset & VCD semua mesti beli. masa tu i tak teruja sorang2.. my sister AJIE lagi gila.. dgr lagu je pun boleh nangis. masa tu kan sekolah lagi, mana ada bajet nak beli2 kaset, cd n vcd ni.. time tu pandai2 la bodek abah nak beli. abah lak sgt supportive sbb nak suh pandai BI.. memang akan beli lah! tapi xsemua gak, so kalau mcm xdapat dari abah, kumpul duit sekolah nak beli semua tu. mmg kumpul la.. tapi sedih, xpernah berkesempatan nak gi showcase diorang kat KL ni. masa tu bukan senang2 nak gi showcase / konsert camni.. mau kena kejar ngan parang dek abah n umi kut, lagipun duk kampung..susahla nak dtg KL semata-mata nak tgk WESTLIFE. kalau showcase tu tayang kat TV, sibuklah ktorang betulkan tape recorder tu nak record konsert. pastu ulang2 tayang, siap boleh hafal step tari diorg.. GILA dowh! xda pulak gila kat BSB camni.
sejak tu jugak, penuh poster WESTLIFE dalam bilik i.. my sis la tu, gila sampai tampal poster. isk2... sampai sekarang poster tu ada.

album WESTLIFE yang paling i suka ialah 2nd album COAST TO COAST yang ada lagu my love, soledad, what makes a man, you make me feel, puzzle of my heart, angel wings etc.. suka2! hafal sampai skrg.. agak2 nak feeling, memang dgr album ni kat kereta. sekarang pun buat lagi. hehe

apasal aku sangat teruja cerita pasal WESTLIFE ni..
waaaaa, tahun ni dah 10 tahun pembabitan mereka dalam bidang ini.
so, ada THE WESTLIFE SHOW bersiaran di TV2 pukul 9.30 - 10.30 malam tadi.
diorang recap lagu2 WESTLIFE yang tertinggi kat carta..
FLYING WITHOUT WINGS jadi juara..
lagu tu memang berhantu kut!
waaaa, perasaan terkini ialah mcm zaman remaja dulu..
I LOVE YOU WESTLIFE!!!!!!!

some pixs from show tadi..
pixie sgt blur sbb snap kat tv je.. kamera hp 2mp je pun.





p/s: korang suka lagu Westlife? yang mana satu?
siapa pulak paling dipuja? ..(",)

inilah diriku : Nadia.Yusof

Yang Tua Di Hormati, Yang Muda...?

salam...

entri emo lagi..

weh apa hal tajuk kemain serius. mcm nak buat karangan utk PMR je.

tak2, tgh bengang dgn seseorang yang menyusahkan hidup aku sepanjang 3, 4 hari ni..

sejak2 bos, Ms Gan n Daisy cuti.... sumpah aku rasa nak pelangkung pc aku kat dia..

ya ALLAH.. apasal la dia ni xpernah fikir yang kerja aku bukan nak layan email n arahan dia semata2.. semua arahan dia, xda yang tak URGENT. belum abes buat satu, dah kasi satu lain. benda yang dia boleh buat pun sibuk nak suruh aku buat. lantak kau la apa kau suruh pun, kalau aku xrasa itu penting dan sgt URGENT utk dept aku, kau buat la sendiri. MALAS NAK LAYAN la PAKCIK TUA!!!!! lagi buat aku xfaham tu, dia pernah jadi boss kat tempat aku kut (bukan current boss ya). takkan xfaham cmana operation dept... AARRGGHHHHH.. memang org tua!

tak masuk part sms n email bos lagi..

damn, aku xsuka semua org cuti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aku sorang nak cover keje 3 orang...... bila xsempat kaki n tangan mula la nak maki orang.

PENAT DOWH..........................................!!!!! kalau gaji triple takpe gak!

okeyh, bukan berniat nak kurang ajar dgn orang tua.. tapi pakcik sorg ni memang aku xleh blah. sabar tu dah hampir ke limit dah. kalau boss aku, dia wat bodoh je ngan pakcik ni.. dia xpela, sama level.. yang aku ni kuli kutif je wei! agak2 dah tak tertahan kesabaran, abes bond, mamat ni xblah jugak, aku yang BLAH kut. huhuhu.

semua orang, cepat balik OFFICE... AKU dah tak tahan lagi!!!

inilah diriku : Nadia.Yusof

orang kecil~

salam..

lagu tema baru :


ORANG KECIL by WANI ARDY


Hari ini ku lihat awan biru dan hijaunya dedaun
Ku lupa betapa indahnya kehidupan yang sebenar

Tersesak dalam cita, diuji dan diduga
Namun aku ini hanya orang kecil

Jauhnya cinta, jauhnya bahagia
Lelah gelita, kosongnya jiwa
Ku impikan bulan, ku terjatuh di bintang
Bersyukur apa ada, ku ‘kan sampai ke sana

Hari ini ku lihat teman ku dan separuhnya bersatu
Ku lupa betapa indahnya kehidupan yang sebenar

Tersungkur bangun lagi, komplikasi duniawi
Namun aku ini hanya orang kecil


doewh.. sangat suka kerana sangat tepat dgn emosi terkini.

terjumpa lagu ni masa cari kat gratisan muzik.

dah tersuka muzik, cari lirik pulak.

tq to syazwan's weblog for the lyric.

p/s: siapa Wani Ardy? jom kita siasat!

inilah diriku : Nadia.Yusof

sesi terapi hati~

salam...

sebenarnya sedang menyiapkan entri Treasure Hunt.

tapi mcm lama gila xkeluar entri baru.
so skip jap yang tu.
panjang kut entri sbb byk gmbr.
lagipun 1st time pergi Treasure Hunt.
teruja tu over skit. kehkeh..

oppss...
lately jiwa & hati macam bermasalah sket.
tipu.....
masalah banyak.
biasalah perempuan, tgk kawan2 happy bahagia tunang kawen..
mula lah rasa cam rugi gile kan buat bodoh dgn lelaki..
tapi sebenarnya penakut... sampai bila ntah mcm ni.

eh, sbb tu la sesekali kena buat terapi hati & cinta.
wehoooo... hati pun ada terapi.
antara cara terapi hati ialah baca novel cinta.
daaaa... so yesterday.
sangat zaman remaja budak abes SPM layan novel sampai lebam.
apa aku kisah.. story masyuk waa layan je. kata terapi hati.
apalagi, kasi can la hati tu diulit suka duka gembira terluka dgn kisah cinta yang terpapar dan dibentangkan dalam novel.

ini dia novel2 yg dibaca sambil gelak dan menangis..
**blush blush** malu kut baca novel sampai menangis.
gila xda perasaan kalau x menangis.

ANDAI ITU TAKDIRNYA & CINTA KAU DAN AKU

dua2 novel tu karya SITI ROSMIZAH.
novelis ni sebenarnya seorang PEGUAM.
kagum2..
macam mana orang yg bermain dgn fakta boleh berimaginasi.

dua cerita berbeza..
satu berendam air mata
satu lagi dalam tawa ada tangis

tapi persamaan dua2 novel tu:
1) hero mesti nak kaya raya hebat giler anak tan sri ada company sendiri pakai jaguar, ferrari, BMW
2) heroin lak anak org kampung yang cerdik-pandai-cekal-tabah-setia-cintamati yang cantik-cun melecun tak hengat-semua org pandang
3) hero kaki cemburu-ego-kacak terlampau-digilai perempuan-terburu-buru.. asal bengang dgn bini, terus nak ceraikan pastu gila talak.. jeles ada org suka bekas bini dia pun sibuk nak kawen dgn watak sampingan perempuan yang pernah hadir dalam hidup dia sebelum heroin.

banyak lagi persamaan lain.. tapi mcm malas lak nak fikir panjang2.
jom usha sinopsis novel tu satu2..

ANDAI ITU TAKDIRNYA..

ini karya pertama SITI ROSMIZAH.
mula2 baca kat majalah REMAJA je.. tapi diorang xsiar habis satu novel.
sbb xpuas hati baca separuh, beli je la novel tu. sekitar Dec 2008.
novel ni tragis gila. memang nangis sepanjang cerita.
hero Syed Aizril, heroin Aleya, pemusnah cinta Sharifah Emilin.
Aleya diperangkap oleh kawan baik Aizril sampai diorang kawen. awal2 kawen, memang Aizril buli Aleya habis-habisan sbb dia ingat Leya yang perangkap Aizril sbb harta. biasalah mamat hensem kaya mana nak pandang perempuan kampung, walaupun cantik gila. Leya pulak memang ada feeling pada Aizril sejak belajar tapi sebab sedar siapa diri, xdalah nak terhegeh2. perkahwinan diorang xdirestui oleh parents Aizril, lagi perit sbb parents Leya buang Leya terus sbb sangkakan Leya yang bersalah xpandai jaga maruah sampai kena tangkap basah dgn Aizril. Aizril gantung Aleya tak bertali dan biarkan dia yang mengandung sendirian. siap xngaku Aleya mengandung anak dia lagi. tapi bila Aleya dah bersalin and Aizril accident, mama Aizril pujuk Aleya baik semula dgn Aizril. Aleya yang tau dia xkan hidup lama balik semula dgn Aizril demi anaknya, Dania. kat sini baru mula balik part cintan cintun cmana Aizril sedar cintanya pada Leya. dah elok2 bahagia, wujudlah watak seterusnya Lokman yang cintakan Leya. si Aizril yang buta hati ni terus bertindak melulu, kononnya Aleya xpernah cintakan dia.. time ni jugaklah si Sh. Emilin tu masuk daun. klimaks ni memang sadis. nak tau kena baca sendiri...
tapi happy ending.("__________")

" Selama aku meniti liku-liku kehidupan yang penuh dgn onak dan duri ini, aku tidak pernah pasrah dalam hidupku. Andai itu takdir-NYA sebelum menggapai bahagia aku redha. Namun sampai waktu apabila aku tidak mampu untuk bertahan lagi, hatiku lebih keras dari kerikil"
~ Aleya, Andai Itu TakdirNYA

novel kedua Siti Rosmizah.. CINTA KAU DAN AKU.

novel ni baru keluar tahun ni... tapi my sis baru beli last weekend.
yang ni tak tragis sangat.. tapi lawak gile!!!!
karakter heroin dan kawan2nya sangat kelakar dan best.
hero nama Farish Hakimi, heroin lak Nur Farisya Iman. watak pemusnah cinta lak Suraya.
Farish ni kecewa dgn perempuan lepas Suraya, bekas tunangnya blah masa hari kahwin diorg. dah terjumpa Risya yang comel giler tu terus jatuh cinta. diorang jumpa masa Risya gi mintak kerja jadi driver Farish. diorang kawen atas permintaan mak Risya sbb Farish dah tolong sponsor mak Risya buat pembedahan jantung. mak Risya lak macam blh baca hati Farish, terus offer anak dia. isk2... Farish ni memang sukakan Risya, jatuh cinta pandang pertama. family Farish pun sukakan Risya. kecuali adik kesayangan Farish, Farah Haleeda. asyik duk cucuk nak satukan kembali Farish dgn Suraya. sbnrnya Farah xpuas hati, bekas tunangnya Zulhaimi putuskan pertunangan diorg sbb dah jatuh cinta dgn Risya. Farah n Suraya buat mcm2 nak pisahkan Risya and Rish. sampai Rish and Risya terperangkap dalam rancangan jahat serigala jadian 2 org tu. diorang siap bercerai lagi.. tapi endingnya haruslah happy siap dapat anak lagi. tapi Risya tetap Risya, kelakar comel dan disenangi. nak tau? dapatkan di pasaran.

both novels... berbaloi2.

moral of both stories : jangan takut dgn cinta. kalau xcuba, mana nak tau perit dan bahagianya. seteruk mana pun kita jatuh, selagi percaya dan yakin dgn cinta yang wujud dalam hati, kita akan tetap bangun dan terus melangkah. kerana, cinta itu anugerahNYA yang terindah.

p/s: cakap bolehla kau Nadia.. realitinya?

inilah diriku : Nadia.Yusof

x faham~

salam,

masih lagi entri emo.

i sgt xfaham dgn org tua, okey salah, org yg lebih byk pengalaman.
xkisahla lelaki ke perempuan.

kenapa xpernah bersyukur dan puas hati dgn apa yang ada?
kenapa xpernah serik dgn apa yg berlaku?
kenapa tak pernah malu atau segan pada org yg kurang byk pengalaman?
kenapa berani sgt bermain api?
kenapa mcm culture shock dgn semua teknologi yang terkini
spt : facebook, twitter, blog, chat etc

rasanya, punyala byk kempen pasal hati2 dgn jenayah siber..
termasuk cinta siber segala..
fokus kempen pulak pada remaja, belia dan belasan tahun..
tapi rasa2lah kan, sejak kebelakangan ni punyalah byk isu pasal
skandal siber.

yang terlibat pulak bukan aje si suami org yg muda
tapi yang berusia pun xnak ketinggalan ni.
kononnya kawan, teman, sahabat utk berbual..
dah tu, isteri tercinta kat rumah tu tak boleh diajak berbual ke?
sepatutnya bila dah berusia tu, jadilah teladan utk yang masih mentah.
jadi idola utk pasangan muda yang baru belajar berumahtangga..
ini dah terbalik pulak..

abes tu, salah siapa kalau gadis muda sekarang jadi takut dgn komitmen rumahtangga.
mata kepala sendiri jadi saksi persekitaran yg tak sihat.
yang paling ditakuti, si gadis muda pulak terpengaruh & terpedaya dgn kematangan orang yg dah berusia tu. sampai lupa orang tu dah berkeluarga, nak juga dijadikan buah hati..
sudahnya, diri sendiri merana..
kalau diri sendiri seorang je merana takpe.
cuba fikirkan org lain yg turut merana..
isteri, anak-anak, keluarga.. paling memalukan mak bapak sendiri.

bila si lelaki berusia mula kemaruk teknologi kita dah pening xfaham,
tambah xfaham bila si isteri org yg dah berusia pun sibuk nak berteknologi jugak.
mulalah buang masa kat laman siber.
kenal suami2 orang, anak muda trang tang tang..
semua di sebatnya..
mula2 memangla teman berbual, lama2 xke dah lain objektifnya
silap hb, suami kemana, anak kemana, rumahtangga kemana.
malu woi!

tak ke menambahkan statistik perceraian namanya tu.

sumpah aku hangen dgn lelaki / perempuan yang tak pernah serik dgn pengalaman main skandal. dah tahu pahit dan peritnya, xreti2 jugak nak bertaubat.
jadi apa2 lepas ni baru nak insaf?
lagi satu, dah tgk pengalaman2 org ber'skandal' ni...
(mengkhusus kepada skandal siber)
tak juga nak amek iktibar..
apa nak jadi dunia hari ni?

jadi, jgn salahkan aku bila aku sangsi dgn sebuah perkahwinan.
bukan aku xpercaya, cuma aku takut & belum yakin.
sbb terlalu byk yang berlaku di sekeliling sejak dari kecil..
byk sgt yang di asak dalam minda n memori.
lebih banyak buruknya dari baik!

jadi orang2 beriman dan berakal di luar sana..
tolong jangan tambah statistik skandal siber dunia ye..
xpayah nak cari teman berbual ke apa...
kalau nak cari pun, cari yg sama jantina..
xpayah gedik2 dgn suami /isteri orang..
sila fikirkan org lain sebelum memikirkan keseronokan anda semata2..
terima kasih..

inilah diriku : Nadia.Yusof

whatever~

okeyh, mood i tgh swing ni!.. tetiba emo pulak malam ni.

jiwa kacau.. mcm losing somebody.

we were close before. tapi due to some reason, dah susah nak spend time together.

and we plan something to spend time and have another great moment together..

tapi bila tiba masanya, dia seakan tidak bersungguh..

dan i kecewa..

okeyh, i x adil sbb xnak faham keadaannya.

tapi, i xpunya masa yang banyak disini.

i akan pergi dan jarak pastinya menjauhkan kami sejauh-jauhnya..

takpelah.. mungkin bila keadaan mcm ni, the goodbye will not be that hard!

inilah diriku : Nadia.Yusof

7247

yeah!!!
itulah nombor bertuah tahun ini.
dah berapa kali kena..
naik nombor dowh!

hahahhaha...
hey people, it's not that aku main nombor ok.
tapi ada my non-muslim staf yang memang main.
1st time Lucas masuk SDI, terus kena.
pastu few times lagi naik.
hohoohohoh... lucky number kut!

eh, bukan nak citer pasal nombor ekor, x ekor ni.
tapi Lucas has reach 7247km
luckily, terperasan that figure masa nak balik kerja semalam.
take a shot..
DBL 7247 reach 7247km
yeehaa!!!




(",)

inilah diriku : Nadia.Yusof

LUCAS Untuk DiJual?

Sale Sale Sale

Petang tadi ada Teh Tarik Session with MD and Senior Management at TEC Canteen.
Tahun ni je dah 2x kut pergi event ni. Asyik terpilih je.. tapi takpela, boleh update knowledge pasal cerita terkini SDI.
Anyway, Congrates SDI for WCT contract.. wow, mungkinkah tahun depan bonus kita berlipat kali ganda.. kehkeh.

Nama pun Teh Tarik Session. After presentation & sesi Q & A, apa lagi minum teh tarik la.. MAKAN time!!
Juga berlama-lama melepak disitu.. dah lama kut tak jumpa Kak Iza, Munirah & Aimanku...

Kami dismiss agak lewat. Balik ke tempat parking kereta sambil bersiul2 kegembiraan, i terperanjat ada paper atas cermin depan. Apahal pulak ni.. Ada pakcik2 nak tackle buat menantu ke? Or Pak Guard nak carik pasal?


Get closer, lain macam je notis ni.
Kut ye pun nak berkenalan, kasi la name card.
Takkan buat notis macam nak tarik kereta kut.
Wa bayar tiap-tiap bulan la wey.
Tak pernah miss. Siap dah terlebih awal sebulan lagi...


Lagi dekat wa usha, nak tau apa yg tertera pada notis itu?
Ceh!!!!!!!!!


FOR SALE PLS CONTACT NADIA EXT 8060

Wa tau sape punya kerja. Tulisan itu memang selalu wa nampak.
Lagipun, ada seseorang yang nampak wa jalan ke kereta, terus masuk kereta beliau and tutup pintu.
Pastu sebaik wa pegang notis tu, kereta beliau melintas kereta wa sambil beliau tergelak-gelak.
Aduih, macam2 la pakcik sorang ni.

tau tak sape???

MY NAUGHTY BOSS!!!!!

tak abes2 mengusik & membuli sejak2 dapat tau wa nak blah ni.
usikla boss, wa pasrah.. tak lama lagi dah.
nanti pasni dah xboleh buli wa... haha.

TAPI.................................................

wa belum sudi nak jual Lucas tercinta ini.
penat wa simpan duit nak pinang beliau tau!
selagi termampu wa akan jaga beliau dgn baik.

LUCAS sayang, u are mine.. FOREVER!!
sabar je la boss i usik tu okey.
(",)

inilah diriku : Nadia.Yusof

niteflite made me fly~

salam...

cewah2...
konon nak cerita pasal bday yg ke 24 yg indah itu.
eh, dah 24 tahun ke?
tua sudah.. isk2..
saya masih remaja terkini.
bukan remaja purba ye.. ahaks.

tapi sebelum segala keindahan hari jadi itu,
yeahh... i ada satu pengalaman yang agak membawa i ke awan biru.
owh, nadia sedang berpoyo-poyoan.

okeyh2.. on 22nd november ada radio fest at tapak bazarena shah alam.
area Giant section 13... few weeks before my sis dah bgtau i pasal event ni.
tapi i xda pulak dgr promotion kat radio. so i buat xtau je la.
xdala beria pun..
pastu my sis mcm berpesan if sempat pergi la jenguk sana..
usha2 sape yg ada.

kebetulan di hari kejadian, i ada kawan nak temankan merayap.
apalagi, sambil2 nak pergi Giant tu.. singgah la kejap.
macam x happening je.. tapi sbb Aizat baru nak start nyanyi, ktorang lepak jugak la.
nampak ramai gak la announcer2 aka DJ2 radio yg dikenali.
spt :

AG, Kiran and Ikhwan fromHotFM
Naim & Tuah from SuriaFM
Reza from ERAFM
Seelan Paul

ada DJ2 dari radio station lain jugak.. ramai
THR, MIX, One, My, Hitz etc
tapi... SORRY, i xkenal diorg.
hehehe

sempat la we all gi usha si Tuah Zulkarnain dari Suria FM sbb nampak dia duk lepak2 sempoi je kat tepi stage tu...


TAPI..........

i nampak HAFIZ & BASIL from FLY FM
i jarang dgr show diorg.. selalu dgr Pagi Crew je.. sbb ada Nadia.. kehkeh.

tapi since my sister insist nak gambar dia.. then i beranikan diri jugak.
mula2 jauh dari pagar tempat diorg berkumpul.
makin lama makin dekat..
bila berpeluang (dia duk rancak bergebang dgn member2), i panggil je dia.
wa rasa malu gak beb... hahha.. poyo dowh nak panggil2 camtu.
if dia kenal wa, xpe jugak.
tapi ye la, usha lama2 nampak dia hensem.. wa beranikan aje la.. oppss.. hehe

sesi usha dari jauh...

mula2 dia macam pemalu yg amat.. segan segala la konon..
sbnrnya?... jgn percaya dia pemalu..
hahhaa
okla2.. dia sgt naughty and nakal walaupun pemalu.
obvious kut awal2 tu dia nampak malu.
siap ajak basil join sekali sbb segan.
seb baik i kenal basil.. haha.. sbnrnya main agak je.
lu org ingat penting ke nak kenal announcer2 sekalian ni.
nak dgr radio pun xsempat. huh.
si hafiz ni pun i kenal sebab my sis gilakan dia.
si basil lak i bajet2 agak la sbb nampak rapat dgn hafiz.

ni gambar pertama yg kononnya malu2 tu..

Basil,Hafiz, Suria & I..
masih mengawal kemachoan

pastu i snap pix berdua dgn hafiz..
requested by my sis.. eh ye ke?
owh sebenarnya i saja nak kasi my sis kerugian sbb balik kg awal.
kalau xbalik kg lagi, blh ikut i jumpa hafiz.. hahaha

opss, sorry! me melted la hafiz.
masih juga mengawal kemachoan

mungkin dah rasa selesa, hafiz dah start buat lawak.
"next pix for ur mother is it?"
pastu dah merepek and merapu ntah pebenda.

Hafiz & I with Basil & Ain
mula menunjukkan sikap sebenar

after that, my sis missed call.. i called her and let her know how nice hafiz n basil were.
i bagitau dia, if nak cakap dgn hafiz pun boleh.. hafiz dpn i je.. haha. memang pun.
tapi masa tu hafiz sedang membelakangkan i..
maybe dia dgr kut i cakap mcm tu dgn my sis and pusing belakang mintak fon.
before that i dah bgtau hafiz how crazy my sis towards him.
omg, hafiz talked to my sis using my hp..
mmg confirm my sis xtidur malam dapat bercakap dgn hafiz personally.
boleh tahan lama jugak la diorg bergayut. dah la bising.
i lepak je la tggu diorg borak.. i dgr diorg ada sebut pasal Chelsea.
ces, sempat lagi bercerita pasal bola.


gelagat Hafiz Hatim bersembang dgn my sis, Ajie.
bising kat belakang tu, cakap pun bisik2..

after about 10mins, hafiz pulangkan my fon.
TAPI... bukan terus blah..
KAMI duk bersembang kat situ pulak.
HAFIZ, BASIL & ME.
boleh tah
an lama gak..
borak pasal my sis yg selalu register utk event niteflite
tapi bila dah terpilih, i pulak yg kena rep dia.
last time utk 24hours main PS2 tu..
tapi masa tu i pergi, tgk ramai sgt lelaki.. i cabut pergi shopping kat The Curve.
hahhaha.. xkuasa nak layan PS2.. bukan reti pun.
after all, memang best gila borak dgn 2 mamat sengal ini.
xsangka diorg friendly macam tu.
thanx to my dear friends ain and oya yang menunggu dgn sabar petang itu.

sgt gembira ya kamu...
siap bercerita pada umi lagi.

to my sis, i thot u should give me bday gift.
tapi terbalik pulak.. i bagi u kenangan indah tak ternilai kan?
apa pun ia juga indah utk i..

thanx HAFIZ HATIM & BASIL JOSEPH!!

p/s: Hafiz, that day u ada save my fon no kan? what happen to our plan?

inilah diriku : Nadia.Yusof

dia mengharukan saya~

salam,

Ya, dia sangat mengharukan saya!!!
Dan sayang saya padanya terlebih-lebih..
Saya tak sempurna, terlalu banyak celanya..
Tapi di matanya, saya begitu sempurna.
Benar, dia terlalu mengharukan saya..
Sehingga ingin berlari mendapatkannya dan memeluk erat
Waktu suka mahu duka.. dia sentiasa bersama..
Kerana dia dan saya ditakdirkan bersama,
Walau langkah kami berbeza.

D.I.A.K.E.S.A.Y.A.N.G.A.N.S.A.Y.A

Sokong dia, bangga dengannya..

proud of u sayang.

inilah diriku : Nadia.Yusof

~banjir yang besh.......!!!

salam,

teruja neyh~ umi call update status banjir kat kampung almost every day. mcm nak nanges sbb x berpeluang nak main banjir kali ni... sibuk jer kan.. org lain nangis sbb rumah barang semua tenggelam air.. yang aku ni nanges sbb xdapat main banjir.

abes tu, nak buat camana. saya ni anak kampung yang membesar dgn acara tahunan ini. mcm xsah kalau x main banjir setahun sekali (dah mcm raya pulak).. dulu masa kecik2 jarang banjir besar. sekadar Sg Golok melimpah dan mmg dah spot tempat air tu akan pergi. tiap2 tahun, kat situ je la banjir. rumah-rumah yang kena banjir tu pun x terjejas / teruk sgt. tapi still banjir tu akan memenuhi jalan raya kat kg sebelah iaitu Kg Siram. port ktorang main banjir ialah kat jalan raya dkt sekolah agama. kiri kanan jalan tu ialah sawah padi (kalau waktu banjir mmg xda rupa sawah padi lol... dah mcm tasik).. ada pusaran air (yg boleh melemaskan kalau terpusar disini), tapi kami ni main kat atas jalan raya. waktu2 ni, jalan raya mmg ditutup dari kenderaan ringan. so boleh bermain banjir dgn best.. time banjir je, mesti nak gi tidur umah atuk n nenek dgn adik beradik & sepupu2 lain.. pastu pagi je bangun tidur, berlari2 pergi dapur usha banjir belakang rumah.. kalau air dah penuh xnampak lalang sibuk pergi kejutkan semua orang and paksa atuk bawak ktorg gi main air.. kehkeh.. akan di cari air sampai jumpa.. kdg2 kecewa bila air xnaik atas jalan lagi.. time ni, paksa atuk pergi semua port2 yg senang nak banjir.. tapi kalau port tu jarang pergi, atuk xkasi main kat situ.. time ni sumer bodek atuk, cucikan kereta atuk... ktorang bawak bekas berjaring n botol nak tangkap ikan.. kat tepi jalan (jalan kampung) selalunya tinggi skit dari tanah merah, kat situla ktorg tadah bekas jaring tu.. bila semua dah lencun n gigil kesejukan, time ni la baru terasa lapar.. haha.. part ni best, mesti bising kena bebel ngan atuk sbb basahkan kusyen kereta esp if ktorang x bawak bekalan seperti kertas surat khabar, tuala dan plastik lapik duduk.. akhirnya ktorang kena la berdiri je sepanjang balik sambil menggigil kesejukan. best giler kenangan ni!!!! budak2 nakal yang sentiasa bersama di waktu kecil ini ialah my sibs.. Ajie & Pa plus my cousins.. Elhamie, Elhafie n Ezahin. rindu seyh...!

tapi sekarang keadaan dah lain. ktorang pun dah makin dewasa. kalau main banjir pun xdala melencun satu badan.. takat paha kebawah je.. kalau mcm excited terlebih adalah pinggang ke bawah. hehe.. sbb skrg banjir mcm tiap2 tahun besar. dulu kala, banjir biasanya di kg sebelah sahaja.. sekarang ni, tiap2 tahun kg saya banjir. dulu, nak pergi pusat pemindahan banjir iaitu Sek keb Kedai Tanjung xpernah la kena berperahu /berbot enjin, tapi sekarang boleh lemas lau xguna bot / perahu. rumah nenek pun kena banjir tahun lepas. sbb xnak basah, naik perahu gi umah nenek... hehe. lagi satu pasal banjir skrg, bila banjir je mesti lama rumah saya penuh dgn kereta2 org tumpang parking.. hoho.. dah mcm penjual kereta terpakai.. kehkeh.. oh ya, rumah saya di tengah sawah, tapi agak tinggi dari tanah sawah.. so, xkenala banjir.. cuma nampak ala2 pulau. setiap petang, kalau cuaca baik atau hujan renyai2, kg saya akan jadi mcm pesta. lagi masyuk dari Pesta Kaamatan, Pesta Kuih Bulan ataupun Pesta Malam Muda Mudi.. orang dari serata pelusuk Pasir Mas akan dtg sebab nak tgk banjir / menikmati suasana banjir yg setahun sekali ni.. dah mcm raya dah!


pixie2 banjir tahun lepas:

anak-anak dara UMI main banjir weh..


rumah nenda.. how to get there without wet??


berperahu.. air takda la sedalam mana pun. hehe

pesta air kampungku!!


owh, saya sgt menanti peluang nak main banjir lagi.. tapi sgt terikat dgn masa dan komitmen lain. biarlah org nak cakap saya pentingkan diri sendiri sbb tak fikirkan nasib org yang menjadi mangsa banjir.. tapi kami bangga sbb bencana sebegini sebenarnya mengeratkan lagi ikatan ukhwah antara warga kampung kami sbb kami saling membantu.. apa yang penting? KERJASAMA.. x percaya? setiap malam di musim banjir sebegini ayah dan adik2 lelaki saya standby je utk beri bantuan terutamanya rumah saudara mara yg berpotensi utk ditenggelami.



banjir banjir dan air air sekalian, sila tunggu saya pulang raya haji ini... mau ketemu kamu!

inilah diriku : Nadia.Yusof

~hati yang berbagi...

ini ialah tulisan dan luahan yg ditulis di hari Isnin, 2 November 2009.. tapi save kat My Document je sebab broadband problem... harap maklum


Salam,


Serious don’t know how to start this blog! My feeling is in the middle. Happy & Sad.


Pagi tadi, dalam kelam kabut training for internal audit, di panggil utk jmpa big boss (not my boss or the biggest bos) in head office. Sumpah terperanjat dgn soalan dan perkhabaran yg dinyatakan. I tau perkara ni akan terjadi, but I don’t expect this soon. And the place that he talked about is really out of my imagination.


At first, I was excited with the news. Nervous yet impress for new challenge. I keep telling myself that this is part of career improvement. Utk berdikari dan terbang sendiri, di satu bumi yg suatu masa dulu pernah I jejaki. Paling penting utk berdiri atas kaki I sendiri, bukan lagi bergantung penuh pada my mentor. Belajar bagaimana sepatutnya sesebuah branch itu beroperasi. It’s time to tune myself to something I looked forward for a long time ago. Masa utk I bangkit dari keselesaan yg sedang I nikmati di KV skrg.


Tapi sekarang, perasaan I berbelah bagi. Sbb bila I tersedar yg dunia I akan berubah lepas ni, I jadi takut. Takut utk terbang sendiri, takut utk kembali ke bumi yg secara tak langsung pernah beri kepahitan dalam hidup I, takut utk berdikari dan mendepani dunia baru. I jugak sedih… Sedih utk meninggalkan semua yg I ada di sini, sedih utk mengetahui yg kawan2 I semuanya di KV, sedih utk mengakui yg I akan makin jauh secara jarak dari kawan2 rapat I, sedih utk melepaskan semua keseronokan dan kegembiraan yg I nikmati di Shah Alam, sedih utk mengetahui yg… tempat baru punya semua keseronokan yg ada di sini, tapi I xda kawan utk temankan I !!! Paling I terkilan, perancangan dan janji utk sambung belajar next year terpaksa ditangguhkan lagi. Sumpah yg ni sgt terkilan… tak tau berapa lama lagi akan I tangguhkan dan I takut janji I yg satu ni termungkir secara tidak sengaja.


Sekarang, I seakan dalam dilema… Secara dasarnya I dah bg jawapan YA.. Cuma tggu arahan rasmi sahaja. Dan dalam bayangan I sekarang ini hanyalah, how I will live my life there????????????

p/s : hope that, masa yang tinggal dapat I spend dgn berkualiti bersama mereka2 yg akan I rindu nanti!!

Cuci Cuci...


salam...

sewaktu hantar Pak Uda balik quarters Kementerian Pertahanan after raya hari tu, dah nampak bunting kat belakang IB... masa tu macam, eyyyyyyuuuu best ke? xdapat imagine mcm mana diorg nak panjat2 sambil mencuci tu... few weeks later tgk Trek Selebriti with Harith Iskandar, ada tunjuk diorang prektis for the teater @ LJ's Studio. pastu macam dah teruja yg amat sgt, beria nak tgk.. terus call Partner In Teater, hehe... hajat di hati nak pow Hadi sbb dia dah buat i merajuk masa bulan puasa hari tu.. :). yeay!!! dia promise nak beli tiket dgn balasan DOME atau Madam Kwang. whatever Hadi, kalau la kul 12 tgh malam after show tu DOME & Madam Kwang still available. ceh, kejam punya partner.

akhirnya, setelah seminggu Cuci The Musical dipentaskan di Panggung Sari, Istana Budaya... I berjaya melepaskan diri masuk ke Panggung Sari semalam, 30th Oct 09.. yeay! 1st of all, kena kidnap si Hadi & the tickets kat Menara TM, Jalan Pantai Baharu. fuh, semangat ni.. dah lama x balik dari pejabat sharp 5.30pm. lantakla semalam tu cut off date utk sumer report.. i xmau peduli!!! dalam hujan renyai2 dan traffic jam yg melampau, i redah LDP, masuk NPE and exit Jalan Pantai Baharu.. 2nd time drive pergi TM. 1st time for Lucas..:) fetch Hadi bersama tiket dan Classic Cheesecake. weh, kagum dalam Menara TM ada Secret Recipe & San Francisco.. xpernah tau ok! kalau la kat Tractors Malaysia ada Kenny Rogers / Subway / TGI Friday.. ok, paling cikai Secret Recipe jgk! angan2 je la...

at the lobby

Hadi aka Partner in Teater

okeyh, straight to the point.. CUCI time!!!! sumpah i teruja ni... dah lama xbaca newspaper, bila usha2 latest artikel pasal CTM kat lobby IB... keterujaan jadi DOUBLE... isk, x sabar nak date dgn Hans Isaac. 8.15pm ktorang masuk hall and borak2 sambil menunggu dgn sabarnya.. habis je nyanyi lagu Negaraku, sharp 8.45... the show begins!!! the 4-Cuci boys awesome. x sangka Hans boleh nyanyi dgn baik.. Vanida Imran jugak sgt best, kawalan vokal yg baik. tambah teruja bila Afdlin nyanyi high note! wei, suara perut.. hhaaha.. AC Mizal, Awie and Adibah Noor xyah cakap la.. memang superb!


::::::jom kita intai komen dari cik Dya.Kamil ::::::

1) sinopsis of the story lebih kurang macam filem Cuci.. bezanya di bawa ke pentas LIVE. tapi haruslah ada perubahan skit di sini sana utk menjadikan ia sesuai dgn pentas teater. ada part yg diwujudkan supaya nampak lebih real. ending yang boleh dijangka... oh ya, kalau dalam filem watak Syanie diwujudkan utk dicukupkan kepada 4 org bila Fairil blah join Wira Maju International.. dalam teater lak watak Farah jadi org ke 4 itu.. oppss, i dah pecahkan rahsia ke? hehe..

2) the best actor / actress yang buatkan teater ni pecah perut dari awal sampai akhir ialah C'TAN, JOJO dan FARAH!!!!... sumpah x sangka Awie sgt best di pentas teater... mcm real je! AC Mizal & Adibah Noor memang dah biasa teater ni. xpasti la samada diorang ad lib atau memang dalam skrip.. lawak diorang keluar mcm air. dan sekarang i mcm dah addict dgn lawak2 spontan C'Tan aka AC Mizal... siap add jadi fan kat FB.. muwahahaha...

3) lagu2 diorang sgt best and menusuk kalbu.. esp lagu impianku & apakah di hatimu (betul xntah tajuk tu..haha).. lagu2 lain yg rancak mmg rasa nak menari... tapi skor & susunan muzik mcm ada iras2 PGLTM jugak.. kalau xsilap Lyricit / Composer sama.. Dr Pacai.. apa2pun dah mmg director for both teater tu Datuk Zahim, persamaan mungkin xdapat elak..

4) diorang main panjat2 utk tunjuk scene cuci bangunan tu. memang superb! tapi boleh improve lagi for next season.. and ada gondola utk scene Khai dating dgn CJ.. so, bila gondola tu naik tinggi, teruja weh! hahha.. jakun.

4) Awie and AC sgt profesional dalam berteater.. spontan habis! part AC Mizal merajuk and marah2, dia turun stage and selamba ngacau penonton.. part si Awie pulak dia baling kain, pastu nyanyi2.. dah abes nyanyi dia cari balik kain tu, dah sampai kat bawah stage.. bila penonton tu pergi pulangkan kain, dia communicate dgn penonton tu.. siap berdialog gatal lagi.. haha. terjumpa sisi lawak dalam diri Awie.

5) Awie and Adibah Noor sgt cocok dan comel!!! "sayang, you are fired.. hahahahha"

6) Harith Iskandar very natural! "it's a joke".. haha..watak Wira tu mcm kena dgn dia utk dijadikan lawak.. sbb Khir Rahman dalam filem Cuci nampak annoying.

7) baju Vanida Imran sumer kaler merah! Woman in Red.. cantik giler okeyh! sumpah PMT...

8) ada byk set.. tapi pertukaran dari satu set ke set lain mcm x smooth mcm PGL.. ok, xleh compare sbb PGL dah Season 3 masa i tgk.. tapi set CTM cantik... elegan & ada style! congrates Raja Maliq & team.

9) kata musical, ada la nyanyi2 and tari2 kan.. tarian best! tapi mcm byk ulang2.. btw, good job Stephen-Rahman. and the actor & actress sgt cool menari... Afdlin sgt pecah perut bila dia gelek perut... Awie and C'Tan tetap maintain comel bila menari.. and Vanida tak boleh nak pertikaikan lagi.. Juara Sehati Berdansa kan..

after all...............................................

the show was damn GREAT!! for those yg letak standard PGLTM di satu aras yang tinggi... jgn bandingkan dgn CTM sbb ini bagaikan baby dan percubaan pertama utk Hans Isaac dan Tall Order Production. Hans & TOP, awesome to know that u dah letakkan standard CTM hampir searas dgn PGL.. cuma penceritaan boleh diperkemaskan. and guys, know what? show tu bukan saja menunjukkan keserasian kalian ber4 dalam sebuah pementasan, tapi jugak keakraban kalian diluar pementasan / filem. (konon Hans, AC, Awie and Afdlin baca r blog aku ni komen camni..hohoho)

for those yg still teragak2 nak pergi tengok.. click Cuci The Musical Website. mungkin fikiran anda akan berubah. and the main CAST :

1 senyum

2 senyum

3 senyum

4 senyum

the 4-CUCI boys

and me... waiting for 2nd season of CTM.. with the same cast! kalau ada can pegi lagi sekali 1st season ni pun i NAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!anyone lagi wanna ajak i??huhuh

p/s: thanx Hadi for the ticket & Secret Recipe + teman balik sampai S.Alam! next time buat lagi ye..hhaha.

get back to track

salam..

it's Thursday.. 11.59 pm. and saya masih segar! sebenarnya lepas solat Maghrib tadi dah bantai tidur sampai pukul 10mlm. mcm mana xsegar. and saya boleh stay up sampai lewat malam sbb esok ialah CUTI!!!

tadi sebelum balik dari ofis, dah siapkan key in B/Order Analysis for Oct 2009. dari 1st Oct sampai 20th Oct dah key in. cuma x update data je. yg tu lambat2 pun xpe. masa submit stock ledger variance kat boss tadi, dia ada cakap pasal esok yg mcm mungkin sibuk. mungkin dia x cuti la tu kut. pastu mcm rasa bersalah dgn boss sebab amek cuti hanya kerana nak rehat kat rumah. pastu mcm nak je cakap kat boss if dia insist utk i masuk ofis, i cancel la cuti tu. tapi fikir-fikir balik, boss jugak yg approve cuti tu.. so, biarlah. kalau dia betul2 perlukan i, tentu dia tak approve my leave kan..

i betul2 perlu berehat. kena cari balik keterujaan i pada kerja. i rasa minggu ni minggu paling tak bersemangat pernah i lalui sepanjang almost 1 year masuk kerja. bukan malas, tapi betul2 xda mood. buat kerja pun ala kadar je. selalunya after setiap yg i buat, mesti i follow up balik. just to make sure kerja jalan. tapi minggu ni i buat je semua benda. xfikir apapun. i tau i buat kerja je. betul ke salah ke, belakang kira. bijak ke kurang bijak ke keputusan tu, semua i belasah buat. sbb jiwa i macam melayang, xda kat situ. bangun pagi pun mcm terpaksa nak gi office. sumpah i xtau apa faktornya. smlm pun boss tegur i, buat kerja kena follow up. masalahnya selama ni i follow up, cuma minggu ni je! apa ntah xkena.

mungkin i penat sangat dgn semua yg i lalui since the 1st day i kerja after raya sampai hujung minggu lepas. tertekan jugak kut dgn mcm2 yang timbul. tak pernah habis. ada je benda yg xkena. selain dari tu, mungkin i xcukup balance kan kerja dgn dunia luar. fokus yg melampau pada kerja, pastu xda life after work. mcm dulu2 selalu jugak lepak minum or dinner dgn kawan2. lately ni masing2 sibuk kut. i pun xdalah nak curi masa sape2 utk temankan i. so, bila xbalance aktiviti, stress boleh meningkat. x elok utk kesihatan.

semalam pun i rasa, jiwa i xda pada jasad. realitinya i berada di mana i berada. tapi jiwa i wasn't there. melayang2. i xtau apa yg i fikir. apa yg org ckp pun mcm xberapa nak masuk kepala. tgh drive pun kdg2 kemana2 i melayang. my twin pun blh tegur i, apa yg xkena dgn i. mcm lost dan bukan betul2 diri i.. sorry beb! i xtau kenapa.

mungkin org akan cakap, apalah Nadia ni, biasalah tu kerja. tapi yelah, kerja pun kerja jugak. kalau rasa dah betul2 exhausted, xboleh jadi diri yg optimum, better take a break. karang dipaksa buat jugak semua tu, diri sendiri yg sakit. mcm2 penyakit boleh serang. feel sorry to myself sebab i memang xboleh terima kalau i kena tegur sbb buat tindakan bodoh. sebelum i kena tegur dan i rasa diri ialah sgt x guna, better i rehat. dan i rasa satu2nya tindakan paling bijak yg i buat minggu ni ialah memilih utk bercuti kat rumah.

sepanjang 3 hari ni, i nak cari balik keterujaan i pada kerja. sesuatu yg buat i rasa nak bagi yang terbaik.. buat i rasa ingin tahu, ingin buat dgn proses yang betul, ingin jadi lebih baik. i harap bila i masuk kerja isnin ni, i sangat2 impress dgn kerja2 yg i tinggalkan. dgn isu2 yang bakal i hadapi. i sgt berharap semangat i kembali mcm dulu. i mau jadi Nadia yang dulu, yg obses dgn kerja dan sikap ingin tahu serta sikap berada di landasan yg tepat. i xmau jadi Nadia yang buat kerja cincai je. i mau jadi Nadia yang sentiasa bersemangat dan sentiasa percaya ada harapan pada setiap usaha yang dilakukan. i mau jadi Nadia yang percaya pada kemampuan diri dan bersedia menyelesaikan segala masalah.

so people, doakan yang terbaik utk i OK!!

inilah diriku : Nadia.Yusof

mode MALAS

salam....

minggu yang sgt amat MALAS dan takde MOOD... serius sgt MALAS. nak pergi kerja pagi2 pun xsemangat. orang kata, kalau dah mula rasa malas nak pergi kerja tu tanda2 yg bahaya. oh NO! i Love my job... cuma xda semangat je. selalunya OK!

kenapa mcm xda semangat eh? okeyh, jom kupas alasan satu persatu. hurm...

1) sbb dah dekat sebulan fokus sgt pada kerja, xfikir benda lain dah. weekend pun penuh rela pergi pejabat siapkan kerja. 6 hari seminggu menyerahkan jiwa dan raga pada semua reports dan kerja2 yang bertimbun penuh meja.

2) sbb menumpukan sgt pada kerja, bila keluar bersuka ria di hujung minggu lepas rasa macam heaven.. hohoh... mcm lepas segala beban walaupun byk lagi yang menanti. dah tu 2 hari berjalan2 je, tgk wayang & open houses... masuk ofis isnin tu mcm xda mood yang amat. mcm mmg xnak gi ofis pagi2..

3) most of interesting & new issue dah setel.. sekarang dah masuk part yg bosan.. price variance!! waa, sumpah malas nak buat terutamanya di saat2 x bersemangat mcm ni. tapi sebenarnya dah berjaya habiskan 80% petang tadi.. yeay2!

4) terlalu fikir next week dah start Reconciliation. pastu mcm cuak sbb dgr banyak sgt psiko2 tentang ke'tension'an buat Reconciliation. sgt risau kalau xberjaya justify everything!

5) dah hampir sebulan xberkesempatan berehat sepenuh hati dan sepenuh hari. maksudnya ada saja perkara yang perlu dilakukan setiap hujung minggu setelah kepenatan bekerja di hari biasa. weekend: kalau xpergi pejabat, mesti ada open house. xpun ada je appointment2 yang perlu dipenuhi. ceh bajet penting pulak byk sgt appointment! so, badan mcm dah memberi signal2 tolonglah bagi ktorang rehat. ktorang penat nak layan kehendak hati dan akal.

akhirnya, setelah memikirkan dan mempertimbangkan pelbagai faktor, i decide gunakan annual leave walaupun sebenarnya syg amat sangat nak guna. nak cuti December nnt.. xpelah, pasrah demi mengembalikan semula semangat dan fokus pada kerja. ye lah, next week dah start Recon. saya perlu benar2 bertenaga dan bersemangat utk memastikan kami berjaya menyiapkannya dalam timeline yg diberi. dan sebagai org yang pertama kali nak buat, saya perlu ada sedikit rasa teruja. supaya saya boleh bekerja dan berfikir secara optimum. sekarang ni flat abes dah perasaan kerja. huhuhu.. maksudnya, time for RECHARGING!!!

so, this Friday.. i nak tidur puas2, kemas rumah, beli barang dapur, ber'internet' dan melakukan aktiviti2 rutin yg dah lama x dibuat gara2 kesibukan memenuhi jadual harian. tapi, esok masih KERJA wahai nadia!!! sila shut down Lenny sekarang dan berehat!

inilah diriku : Nadia.Yusof

kaki saya sakit~

salam...

ketemu lagi di hari ini. dah jadi habit pulak setiap hari update blog. cerita masih berkisarkan subjek yg sama.. KERJA KERJA dan KERJA. ye lah, setiap hari pun ini sajalah yang di buat. 8 pagi - 8 malam semuanya didambakan utk KERJA. balik kerja dah penat, apalagi.. membebel la disini lepas tu tidur, rutin sama berulang lagi esok. what a life!

kaki saya sakit sangat, mata saya dah mengantuk tak terhingga, tapi hati saya tetap berkeras nak update blog. mcm yang sangkakan semalam, hari ni xkan jadi semudah dan sesenang yang saya harapkan. pagi-pagi lagi dah diganggu sehingga petang menjelang. kerja saya semuanya tertangguh. email pun sempat antar 3 je kut, itu pun sebab nak order parts. keseluruhan hari, saya BERJALAN! bukan berjalan-jalan, tapi berjalan naik turun ofis, keluar masuk warehouse. kaki saya sangat penat ini!!!!! tulang temulang minta rehat. pukul 6 petang baru saya berkesempatan menjenguk tugasan saya. melayan karenah orang2 dari branches, minta itu ini. karenah staf2 yang mcm2.. permintaan2 yang diluar bidang tugas saya. aduh, saya mohon diberi kesempatan utk bernafas. semua ini hanya apabila bos saya bercuti / tiada di pejabat.

hari ini saya menyedari, saya mampu bekerjasama dgn baik dgn another exec. semuanya bermula dgn satu peluang, selama ini saya kurang yakin dgn dia. tapi dgn memberinya satu peluang utk meyakinkan saya, saya mula pasti, saya senang bekerjasama dgn dia. kami sebenarnya boleh berbincang. sesuatu yang selama ini kurang kami amalkan. masing2 dgn gaya kerja tersendiri. atau mungkin saya sudah mula bijak bergaul dgn mereka yg telah berusia? clap clap.. haha.

saya ada sesuatu yang sgt tak puas hati!!! tapi mata saya sgt mengantuk. saya sgt mahu tidur. insya ALLAH, nanti saya kongsikan apa yg saya xpuas hati dalam next blog. till then, keep reading. JOM TIDUR!

inilah diriku : Nadia.Yusof

surat kemaafan utk lisa~

salam,

mau minta kemaafan yang tak terhingga buat LISA yang sudi membelek blog buruk ini tapi tak aku sedari. maaf ikhlas dari hati terdalam, cik Lisa sayang. seingat aku, aku publish address blog ni kat FB, tapi kau kan xda FB.. cmana kau dapat address ni eh? mungkin aku ada publish kat FS, terlupa kut! banyak ke yang kau xtau? dah banyak kut yang aku cerita... tapi soal hati ke, admirer ke, cintan-cintun ke.. memang la xda. xda yang menarik kut utk dikongsi. dunia aku adalah 80% berkaitan kerja... dan kerja aku bukan bidang yang digemari oleh kaum wanita... so, nak cerita lebih2 pun takut korang boring.. baik kita dgr cerita cinta korang yang pelbagai itu.. hehe, boleh jugak aku jadikan panduan.. tapi kalau kau tak kisah nak dgr cerita buruk dari aku, jemput2 lah ke blog ini. segalanya aku kongsi kat sini. suka duka, cuma mungkin ada sesetengah yang xsesuai di siarkan, kalau berkesempatan aku ceritakan bila kita ketemu, okeyh!!! so, jadi x nak dtg shopping barang tunang kat KL ni? me waiting k! owh ya, aku juga sayang gila sama kamu...

hari ni hari yang dijangka utk bincang pasal teamwork & co-op tu dgn staff.. Alhamdulillah, that exec dah buka mulut and advice pasal topik tu. so, me hanya senyum dan bersyukur xpayah buat intro. kami sama-sama berharap setiap seorang dari mereka akan berubah dan menyedari peranan serta tanggungjawab masing2 bagi meningkatkan kualiti pasukan kami. hari ni jugak dah masuk sorang lagi staf baru. 25 tahun. masa awal-awal dia masuk, noticed that muka dia macam keliru bila pandang aku.. haha, sesiapa pun akan keliru kut dgn peranan aku satu2nya perempuan di kalangan para lelaki. tapi bila dah introduce diri, dia nampak faham dgn situasi. btw, welcome to parts warehouse KV, en ZUL.

lunch hour berjaya kidnap KALUT. hahahha... lama gila x borak dan bertukar cerita. so dah dapat peluang, panjang la ktorang bergebang. seronok2! rindu ngan MT5... eh, tadi dapat invitation utk BBQ dari MT6. wah, finally ada jugak. actually ini macam tradisi MT's kat SDI. masa our time, ktorng buat perhimpunan MT alaf baru terbesar kut. dari MT1-MT5 berkumpul last year, plus all the managers & directors. memang ramai dan meriah. tahun ni nampaknya dah kembali kepada tradisi biasa, junior invite senior je. super duper senior semua x di jemput. xpela, at least tradisi tu x dilupakan. kami dulu memang suka berkawan dan kenal orang. kebetulan MT's dari CEL pun ada. alang2 nak jemput ramai, buat je la besar-besaran. MT6 BBQ on 25th Oct - i'll be there.

owh ya, semalam beria update blog kan? sampai kul 7.30 malam. the minute i taip inilah diriku:Nadia Yusof tu, boss pun gerak balik. later, he called me utk mintak switch off lampu kaki lima. i pun oklah and mengemas utk pulang.. 10 minutes later, dia call balik and suruh i balik. dia kata bahaya kat ofis sorang2.. nnt ada yang menyapa. dan2 tu jugakla rasa seram sejuk. waa, ketakutan. i memang dah ready nak balik.. terus la cabut. petang ni, belum pukul 7 i dah blah dulu. seram pulak nak stay back lama2.. masalahnya byk lagi nak settle. system down dari pukul 11pg sampai 5 ptg. sepanjang waktu tu, i hanya buat kerja2 yang xlibatkan system. so, semua kerja yang berkaitan system dah delay.. waaa! esok dah Jumaat. sempat ke nak siapkan. Sabtu cuti Deepavali, x kan nak dtg kerja.. okeyh, i nak gi tgk Papadom sabtu ni!!! x mau kerja! huhuhu. semoga tiada yang megganggu utk kusiapkan beberapa report lagi di esok hari. tapi esok boss cuti, pasti banyak isu2 yang bakal mengganggu. haih!

panjang sangat ke blog hari ni? xpela, nnt lama lagi la i nak update blog sbb nak hantar Lenny to Puden. beliau nak install software2 utk buat DLMS. waaa,, itu satu lagi. part of KPI yang perlu diselesaikan by February 2010. xpe, one step at a time. still ada masa. maybe in Dec nak amek cuti for 1 week, balik bercuti kat kampung sambil menyiapkan DLMS.

wanna sign off now! nak hantar Lenny pada Puden dah. behave ok Lenny...

inilah diriku : Nadia.Yusof

~jom kita bekerja bersama

salam,

suka pulak menulis di ofis dalam keheningan sendirian. cewah! tapi hari ni ada boss. xpe, dia diam2 kat bilik dia je. sunyi sepi jugak ofis ni. time2 mcm ni la seronok pulak melayan blog. eh, tetiba ter'rajin' pulak tiap2 hari update blog. actually baru je attached dgn 'LENNY' - nama yg diberi oleh puden. selalu bawak Lenny ke mana-mana, so senang la nak update anytime.


pagi tadi, seperti yang dijangkakan isu teamwork & co-operation xkan berhenti mcm tu je. and as feedback from his email smlm, ktorang ada meeting hari ni. aku xnak ckp banyak, sbb aku tau dalam meeting tu jugak ada otai2 lama. kalau aku cakap A, dia akan pusing jadi B. end up, isu utama xjugak habis di perbincangkan. diorg hanya mengaitkan isu2 lain utk elak diri. aku tahu situasi ni akan terjadi, bukan sekali dua aku tanya pendapat diorg. dah banyak kali, tapi akhirnya masing2 cuba nak selamatkan diri. bukan nak selesaikan masalah yg timbul. after meeting tadi, kena brainwash sket. hahhaa.. okla, bukanla brainwash pun. tapi sedikit nasihat dari senior. dia pinta aku dan another exec discuss pasal teamwork & co-operation ni time morning briefing esok. aku yakin dan pasti, that exec takkan buka mulut pun. ok, wild judgement. tapi kalau ikut pengalaman2 lepas, dia xkan buat punya. sebagai persediaan, aku kenalah bersiap sedia apa yg patut. susun ayat elok2 dan cantik2.. :) supaya xnampak mcm LADY BOSS sgt esok. kalau mcm LADY GAGA ok jugak! waiceh.

Kepala dah pusing lagi. LAPAR. tadi malas nak keluar lunch sorang2. baru realize, aku xramai kawan utk temankan makan tgh hari di SDI ni rupanya. asyik bergantung pada org yang sama je. bila org tu xda, atau ada hal lain, dah hilang arah. what to do, aku ni kan demanding. kalau x selesa dgn seseorang, susah sket nak santai2 ni. kalau formal lain la ceritanya. masalah betul la kau ni NADIA. setelah 2 bulan xjenguk Backorder Report by Customer Number, hari ni curi masa sket. tu pun sbb dah sakit jiwa dgn CCM Hose Project yang bukan main byk masalah. utk tenangkan fikiran, kita cari masalah lain ok. Tak boleh nak tinggalkan terus masalah kerja hanya kerana stress, sbb dosa tau curi waktu kerja utk buat benda lain. Kitakan di bayar utk bekerja pada waktu bekerja. Kalau terkena kerja di luar waktu bekerja tu, nak buat cmana. Kerja swasta, mmg la mcm ni. Nak relax pergi Government la. Tu pun xberapa relax kut. Back to report, ALHAMDULILLAH, xdala banyak sgt walaupun dah lama x check. On June hari tu lagi banyak kut.


Plan nak gi service Lucas hari ni cancel. Ada 40km lagi sblm reach 5k. Maybe esok petang reach kut. Postpone pergi service esok je la, after work. Dah rasa xbest jugak enjin tu lepas balik dari Kelantan raya hari tu. Jalan jauh kut. Lucas kan manja lagi, tapi speeding xhengat dunia.hehe.. hari tu Mamu suruh try test sampai 160kmph, hahah. Belum berani la Mamu. bukan Lucas yg takut, owner Lucas yang penakut nak drive selaju itu. hehe..

k la, gonna stop now. dah 7.34pm. Nak balik..

inilah diriku: Nadia.Yusof

gadis hebat~

salam,

sekarang 6.07pm. and still, lepak2 dekat office. merehatkan minda selepas pencarian lokasi spare part. sepatutnya di hantar ke Keningau, hantar ke Kuching. sepatut sampai ke Kuching, dah dapat kat Keningau pulak. kadang2 naik muak dgn segala komplen mcm ni. malu jugak dgn branches, seolah2 Puchong buat kerja ala kadar je. masa reply email to branches tadi, kata maaf tu betul2 buat aku malu sendiri. kenapalah perkara sama asyik berulang. ya, aku harus kembali kepada hukum alam, tiada manusia yang sempurna. pun begitu, sekurang-kurangnya pastikanlah ia tak berulang lagi.

hari ni terima email pasal teamwork and co-operation. dah lama aku sedar keadaan ini, tapi dalam kesibukan terlupa apa yg patut diperbetulkan. sehingga diperingatkan kembali. nampaknya, harus memikirkan suatu usaha utk membaiki keadaan ini. sekali lagi, harapan dia aku perkecaikan. maafkan saya. ini pun salah satu faktor utk masalah di atas. kalau semua org bekerjasama, peratusan kesilapan mungkin dapat dikurangkan.

tadi aku melihat seorang gadis muda bertudung memakai safety boot di counter sales. dia sedang berurusan dgn Baharin berkenaan jual beli spare part. sambil2 tunggu Amira utk keluar lunch, aku perhatikan gelagat dia. dari cara dia menerangkan parts yg diingini sehingga apa yg rosak, memberikan aku satu persepsi bahawa dia tahu apa itu heavy equipment. dia tahu fungsi spare part, kerosakan yg dialami, dan apa yg perlu diperbetulkan. mungkin dia bekerja di site. dia buat aku kagum. kerjayanya mungkin lebih mencabar berbanding aku. bukan sahaja perlu berhadapan dgn pelbagai karenah lelaki, tetapi juga pelbagai karenah machine. hurm, superwoman.

hurm, sambung sikit lagi on CCM Hose. then usha2 Backorder Analysis.. mau pulang!! malam ni mau menari sama Tari Tirana.


p/s: Disya, aku bangga kau baca apa yang aku tulis. Cukup utk buat kau tau byk pasal aku. Btw, dunia aku hanya KERJA. So, cerita pun pastilah hanya kerja... tak perlu rasa tak berguna if tak tau byk pasal aku. :)


inilah diriku : Nadia.Yusof

waktu yang ku punya~

salam,

Terlalu banyak yang ingin ditulis.. Tapi akhirnya masuk draft box je.. semua x publish sebab tulis separuh, xda ending dan malas nak sambung. End up dgn "Save As Draft" klik.

Hari ni, still hari yang penat. Balik dari ofis, around 7.15pm. Sampai bila nak mcm ni, bulan dah meninggi baru nak keluar pejabat. Itu pun paksa rela, sbb kalau di paksa lagi diri, aku akan berakhir dgn tinggal tulang sahaja. Kepala asyik berdenyut setiap kali balik kerja. Too many things to think. His expectation towards me.. most important my expectation towards my performance. Kdg2 rasa overload, tapi kdg2 rasa ini peluang utk buktikan kemampuan diri. Kenapa? Sbb aku perempuan.. dikelilingi oleh lelaki yang mungkin punya pelbagai persepsi akan kemampuan diri aku. Jujur, aku bukan leader yang baik & telus. Bukan juga Manager yang sempurna. Tapi aku berusaha utk memuaskan hati semua di sekeliling, mengharapkan mereka memahami peranan yg sedang aku pikul. Kadang tak tergalas. Kadang seakan sgt tercabar. Kadang sgt tertekan. Kdg ingin saja lari dari segala yang aku lalui. Tapi aku cepat sedar, aku berada di sini kerana aku mampu. Aku harus yakin dan terus bersedia dgn segala cabaran yang bakal menjelma. Ya, dia akan sentiasa ada utk membantu & menunjuk jalan. Namun, aku xharus terus bergantung harap pada dia. Satu hari nanti, aku akan terbang sendiri melakukan apa yang sedang dia lakukan pada aku sekarang. Yes, dia jadi idola aku dalam bidang ini. Okeyh, kalau dia tahu dia ialah org yang sedang diperkatakan, dia akan tersenyum lebar. Yes, it's you BOSS. Thanx for guiding me. I'm eager with Parts Reconciliation and CCM Hose project. Hope to finish it in peace.. :)


Loneliness knows me by name. Dalam kesibukan rutin harian, seakan ingin punya seseorang utk diluahkan kepenatan. Tapi hati tetap hati. Masih sangsi dgn segala mabuk kepayang,cinta manusia yang xpasti. Zam kata hati aku hati batu, aku nafikan. Ia memang keras, tapi bukan kerana ia batu. Hanya kerana aku jadikan ia keras. Supaya aku tak lagi sewenang-wenangnya mencintai lelaki yang salah. Supaya hati ini xlagi sewenang-wenangnya mempercayai perasaan palsu yang wujud. Supaya aku mampu bezakan sayang seorang teman dan kasih seorang kekasih. Jujur, semua yang terjadi di sekeliling buat aku takut dgn komitmen perhubungan lelaki dan perempuan. Terlalu banyak kepalsuan dan "take things for granted". Benar, dalam pahit itu banyak yang indah. Cuma kepahitan itu yang lebih banyak dihadapkan kepadaku. Biarlah waktu yang memujuk hati utk belajar menelan kepahitan dan menikmati keindahan. Sehingga waktu itu, aku akan terus bersendiri mencari kepuasan peribadi... kerjaya mungkin. Sehingga waktu itu juga, biarlah UMI terus memjadi pendengar setia segala rintihan dan bebelanku.


And for F, I'm really sorry for still cannot trust you after 6 years of waiting. We are totally different and believe me, if you know how i live my life,u will not wait for me. Maaf, saya terpaksa berkasar hanya utk memastikan awak tak terus membuang masa. Take ur time and come back to me whenever u feel like u can sayang me just as a friend.


For Disya, it's not that i'm hiding my boyfriend. The fact is NIL. So, jgn merajuk2 ok! I'll let u know if I have one.


For Zam, me xdala kecil hati beria dgn kau. Tapi sedikit terasa. :) ... U filled my days before and suddenly leave without news. Unfair game ok! Saja buat2 garang, nak kasi kau cuak sket. Somehow, ur still one of my trusted friend. No worries, just come back here and tell me everything happened last 2 months ok. And "Bangi Kopitiam" will do.. :P


For my dear sis, G. I know u mad at me.. But trust me, masa tu i was lost in my emotion. Too tired & unstable emotion. And u know me from the beginning, a sister who always think that she is right. Deep from my heart, forgive me sis. Xmau merajuk2 lagi ok, nanti awak yang tak tenang nak exam.


Finally Ijan, u know i miss you. And my prayer is always with you. Do your best and thanx for making our dream comes true.. Promise, I'll do next year.. Insya ALLAH.


*********sekian lama mencari waktu utk menulis dan menjadi sedikit emosi***********

inilah diriku : Nadia.Yusof

Trouble Is A Friend

Another great song from Lenka...


Trouble will find you
No matter where you go
Oh, oh
No matter if you're fast
No matter if you're slow
Oh, oh
The eye of the storm
Wanna cry in the morn
Oh, oh
You're fine for a while
But you start
To lose control

He's there in the dark
He's there in my heart
He waits in the wings
He's gotta play a part
Trouble is a friend
Yeah
Trouble
Is a friend of mine
Ahh

Trouble is a friend
But trouble is a foe
Oh, oh
And no matter
What i feed him
He always seems to grow
Oh, oh
He sees what i see
And he knows
What i know
Oh, oh
So don't forget
As you ease
On down my road

He's there in the dark
He's there in my heart
He waits in the wings
He's gotta play a part
Trouble is a friend
Yeah
Trouble
Is a friend of mine
So don't be alarmed
If he takes you
By the arm
I roll down the window
I'm a sucker
For his charm
Trouble is a friend
Yeah
Trouble
Is a friend of mine
Ahh

How i hate the way
He makes me feel
And how i try
To make him leave
I try
Oh, oh, i try

But he's
There in the dark
He's there in my heart
He waits in the wings
He's gotta play a part
Trouble is a friend
Yeah
Trouble
Is a friend of mine
So don't be alarmed
If he takes you
By the arm
I roll down the window
I'm a sucker
For his charm
Trouble is a friend
Yeah
Trouble
Is a friend of mine
Ahh

Ooh
Ahh
Ooh

~They Love Lucas Too!!

salam..

fuh, macam dah lama x blogging. padahal baru seminggu kut tinggal. very busy with my laling Lucas.. ahaks.. sangat poyo perasaan ini. sbnrnya meng'spend'kan waktu berkualiti bersama teman-teman tercinta. chop!! berkualiti ke? i guess and for me, yes it was. hey, u had beautiful moments with ur good friends and best ever girlfriend, xkan xberkualiti kut. moreover, when finally u got something u wait for so long... extremely HAPPY yet NERVOUS.. haha..

someone came to me and asked, who is Lucas.. anyone wanna answer, my dear silent readers ( u told me u read my blog.. ahaks)? btw, Lucas is not yet ready to be published at his darling's blog - dya.kamil.. tggu bila Lucas dah ready, dah makeup kacak2 nanti, and bila i rasa dah cukup ready nak publish Lucas, i will do that ok!! for the time being, biarlah mereka2 yang dah tahu sahaja berlagak mengenali Lucas. hahha...

Hurm Lucas.... how he fell in love with me?? hahha.. no good answer except "he has to love me, or else i'll not taking care of him.." okeyh salah, i have to love him damn much since he is my lurveaffair rite now (sempat lg x nak daftar lurve affair from lurve tu?). hey, i will dedicate half of my life for him ok! okey setepatnya, i yang pilih dia dgn restu umi dan abah. akhirnya setelah selama ini hanya menyimpan impian, i berjaya memiliki dia. belum lagi sepenuhnya. tapi the time will come. i tahu dan yakin, belum pasti lagi lurve affair kami ini akan kekal selamanya (hey, life improvement ok!), tapi sekurang-kurangnya 10-15 tahun ini, kami pasti bersama.

dan i tidak lagi hidup dalam kerisauan dan ketidakpastian setelah hadirnya dia dalam hidup.
thanx Lucas!!
thanx Umi for the blessing and for ur help in everything!!!
thanx FRIENDS for accept Lucas in my life... and he really made our day for last 5 days rite!
thanx also for Loving Him.. haha.



p/s: sounds like i'm really in love with him rite????
people who know Lucas, sila gelak ramai2 utk entry ini.


inilah diriku : Nadia.Yusof

Husband For Sale


A store that sells husbands has just opened in New York City , where a woman may go to choose a husband. Among the instructions at the entrance is a description of how the store operates.

You may visit the store ONLY ONCE! There are six floors and the attributes of the men increase as the shopper ascends the flights..
There is, however, a catch .... You may choose any man from a particular floor, or you may choose to go up a floor, but you cannot go back down except to exit the building!

So, a woman goes to the Husband Store to find a husband.

On the first floor the sign on the door reads:
Floor 1 - These men have jobs and love the Lord.

The second floor sign reads:
Floor 2 - These men have jobs, love the Lord, and love kids.

The third floor sign reads:
Floor 3 - These men have jobs, love the Lord, love kids and are extremely good looking. 'Wow,' she thinks, but feels compelled to keep going.

She goes to the fourth floor and sign reads:
Floor 4 - These men have jobs, love the Lord, love kids, are drop- dead good looking and help with the housework. 'Oh, mercy me!' she exclaims, 'I can hardly stand it!'

Still, she goes to the fifth floor and sign reads:
Floor 5 - These men have jobs, love the Lord, love kids, are drop- dead gorgeous, help with the housework, and have a strong romantic streak.

She is so tempted to stay, but she goes to the sixth floor and the sign reads:
Floor 6 - You are visitor 4,363,012 to this floor. There are no men on this floor. This floor exists solely as proof that women are impossible to please. Thank you for shopping at the Husband Store. Watch your step as you exit the building, and have a nice day!

p/s: Women are always look for the best. hahahhaa
Btw, my understanding is : all best men are taken.
Or maybe, no such kind of perfect men who possible to please women.
Ahaks..

******************Jangan Marah******************

inilah diriku : Nadia.Yusof

tukang masak vs imam

Ini adalah satu artikel yang diterima dari email yang di hantar oleh sepupu saya..
Sengaja saya kongsikan di sini.
Bukan untuk condemn siapa-siapa.
Lelaki atau perempuan.
Tapi sekadar ingatan dan panduan untuk kita sama-sama berusaha membaiki diri menjadi lebih baik.



Kalau perempuan tidak boleh memasak, dikutuk dan disuruh belajar. Kalau lelaki tak boleh jadi imam kita kata okay saja. Jangan diperbesarkan nanti mereka terasa hati.

"Apalah perempuan, tak pandai masak siapa nak kahwin dengan awak!"

Begitulah kata rakan sejawat lelaki pada seorang anak dara, juga rakan sejawat kami. Maka jawaplah si gadis ayu itu yang dia tidak sempat belajar memasak sebab dari kecil tidak digalakkan keluarga sebaliknya di suruh menumpukan perhatian pada pelajaran saja. Setelah tinggal di asrama, peluang pulang ke rumah terhad dan tidak sempat turun ke dapur membantu ibunya.
''Habis sekarang kenapa tidak belajar?" Tanya sang lelaki lagi dengan penuh semangat.

''Sedang belajarlah ni tetapi selain sibuk dengan kerjaya saya juga sibuk belajar agama, jadi belajar memasak tetap tidak diutamakan!" Begitu jawab si gadis yang membuatkan lelaki tadi menggeleng-geleng kepala. Baginya tidak sempurna seorang wanita jika tidak tahu memasak. Wanita sepatutnya buat begitu juga.

Syarat utama menjadi suami mesti boleh menjadi imam. Walau ada yang kata, jika itu syaratnya bermakna makin ramai wanita yang hidup bujang seumur hidup.

Lelaki meletakkan kebolehan wanita di dapur sebagai perkara utama dan ungkapan hendak memikat suami, perlu pikat seleranya sering diguna pakai.

Tidak kiralah jika wanita itu berpelajaran atau berjawatan tinggi dan penyumbang utama kewangan dalam rumahtangganya. Sekarang bukan asing lagi gaji isteri lebih tinggi daripada suami. Namun kedudukan suami sebagai raja tidak pernah dilupa walau dia tidak mengambil inisiatif mempelajari ilmu menjadi imam. Ilmu bermain video game di komputer mereka rasa lebih perlu.

Kalau tidak tahu memasak disuruh belajar dan sesudah belajar perlu handal. Jika handal bukan setakat masak untuk keluarga sendiri, kalau boleh perlu boleh memasak untuk tiga pasukan bola.

Begitulah standard yang telah ditetapkan. Bolehkah kita meletakkan undang-undang itu kepada lelaki juga. Kalau tidak pandai jadi imam, belajarlah. Mula-mula jadi imam kepada keluarga sendiri, sudah terror boleh mengimam satu taman perumahan juga.

"Sibuk suruh kita handal memasak, mereka tu bolehkah jadi imam?" Dengus teman wanita yang lain.

Betul juga. Berapa kerat lelaki yang menjadikan sembahyang jemaah di rumah bersama anak isteri sebagai agenda utama, selain keperluan memenuhi pelbagai seleranya? Maka bertanyalah wanita kini kepada beberapa lelaki tentang kebolehan yang satu ini.

Ternyata ramai yang menjawab tidak confident menjadi imam sebab takut bacaan al-Fatihah tidak sempurna, salah tajwid atau pun dia merasakan isterinya lebih handal. Ada yang kata lebih elok dia dan isteri sembahyang sendiri-sendiri. Ada juga menjawab, rasa kelakar pula apabila dirinya yang rugged menjadi imam.

Isu ini sepatutnya kita beratkan sepertimana masyarakat memberatkan wanita perlu pandai memasak jika mahu bersuami. Lelaki juga harus boleh menjadi imam supaya kewibawaan mereka sebagai ketua keluarga tidak goyah atau menjadi mangsa 'queen control'. Kalau tidak pandai, belajarlah sekarang.

Jika wanita sibuk disuruh belajar, apa salahnya lelaki pun sama??!

p/s: tak salahkan lelaki dan perempuan berusaha mendalami ilmu agama demi membina sebuah rumahtangga yang diberkati olehNYA.

inilah diriku : Nadia.Yusof


~abang olat


alamak, tiba-tiba sgt rindu dgn budak gemuk ini sebaik tgk latest pix di facebook mamanya. dah sebulan lebih xjumpa dia. terindu-rindu dan terngiang-ngiang gelagatnya yang nakal dan mencuit hati. end of this month is her birthday dan kek di atas bukan miliknya tapi milik mamanya. dia yg excited lebih sbb nak tiup lilin..

sgt dirindu tentang ary saat ini ialah:

1.
kalau nak kita buat apa-apa / rasa kita nak marah dia.. nanti dia akan dtg dekat, peluk / kiss dan cakap "sayang along" / "sayang mama" / "sayang papa".. so sweet and itu akan buat hati alongnya ini cair serta merta, xjadi marah tapi tersentuh and will hug her, kiss her taknak lepas.

2.
dah 2,3 hari 'abang olat' dia balik pun, she keep asking "mana abg?" dan dia jugak yg jawab "abang olat" (abang solat sbb ada sorang abg yg tumpang solat kat rumah dia suatu hari dahulu). how smart!!!!

3.
bila ditanya... sape budak gemuk??? xcukup tangan, kaki sekali di angkat "aye".. dia sgt pasti dialah budak gemuk yg diperkatakan, walaupun mama dia pun gemuk jugak tapi dia tau mama dia bukan budak.. hoho.. ampun!

4.
after balik perhentian, dan terlalu banyak kerja pejabat yg bertimbun di atas meja dan di dalam kepala, nekad nak pergi keje on saturday dari kajang, semuanya terbantut gara-gara melayan dia dan sgt xnak lepaskan waktu yang ada bersama dia utk keje yang xkan habis.

and now i'm missing her like hell, mcm nak drive pergi kajang malam ni jugak seolah-olah esok xyah gi keje duk rumah jaga dia, layan karenah dia mcmlah dia anak kandung sendiri.

apa-apapun, dah block schedule for this weekend, overnight at Kajang and spend the whole weekend with my sweetheart darling pumpkin!!!


inilah diriku : Nadia.Yusof

tanpa arah tuju~

salam,

blog hari ini ditujukan khas utk zam, adly, rina, chiqie and aiman. ini gara-gara terpaksa cancel plan nak lunch sama2 kat ayam kampung tgh hari tadi.. ampun pak, ampun ibu. bukan disengajakan ye.

alkisahnya, 2 org dari teman sepejabat (my staff) yang dah dapat bonus bulan lepas teringin nak belanja kawan2 & boss satu ofis makan tengah hari ( i had my turn when i received the confirmation letter). dari last week nak belanja.. ari selasa boss pergi goldmine. rabu sampai jumaat pulak i ada training ESH MS.. maka, telah ditunda ke hari ini. diorang dah mention dari isnin lepas, dan i xlupa. cuma pagi tadi tgk masing2 diam je. boss pulak dah blah pergi SIRIM / KASTAM / MITI (xtau mana satu dia pergi). so, bila zam msg ajak lunch tu, terus la jawab Nak!! bukan senang diorang nak dtg lunch kat Puchong. dah elok2 setting and plan, dah dekat 12.50, officemates pun mengajak ke VG Curry House. alamak... abes cmana dgn plan geng lepak? xkan nak ckp kat my colleagues tu xdpt ikut. dah la big boss dah xda, 2nd boss pn xnak join ke.. kang apa pulak diorang fikir (sebenarnya i yg suka fikir bukan2).. akhirnya dgn penuh rasa kecewa call zam bgtau xdpt join lunch.. akhirnya chiqie and aiman pun xjoin sekali. kesian adly, zam and rina datang puchong jauh2.. org2 yg dah kat puchong semua xpergi makan dgn diorg.

ada alasan kenapa i memilih utk mengecewakan diri sendiri dan geng lepak serta memilih utk memenuhi jemputan officemate tadi (bukan sekadar alasan sbb makan free ye). cuba letakkan diri sendiri di dalam situasi mereka. pastu cuba ajak boss anda makan tengah hari sama2 and bgtau beliau anda nak belanja sbb dapat bonus.. proud weh perasaannya nak belanja boss dgn duit bonus.. (mungkin alasan nak bodek boss) tapi sebenarnya salah satu cara utk menyatakan "terima kasih boss utk evaluation yg bagus sampai kami dapat bonus banyak mcm ni" walaupun semua unionised memang confirm dapat setiap tahun walau seteruk mana evaluation.. kami ni lum confirm ada ke x bonus ni wey!!! sambung balik, pastu mulanya boss cakap ok.. bila tiba waktunya boss cakap, sorry saya xdpt ikut sbb dah janji dgn kawan.. pergh, xberangin satu badan? rasa mcm boss sangat kerek sbb xnak makan dgn kita, dah janji nak ikut pastu blh pulak cancel last minute kawan lagi penting (tapi kalau dah boss tu mmg sibuk mcm kena makan dgn client ke, reti2 la faham situasi dia). amacam? boleh feel tak perasaan, watak dan perwatakan staf yg dikecewakan sbb boss xnak makan tgh hari sama2? kalau dah boleh feel, next year try gi audition anak wayang / pilih kasih.

dari pemikiran dan tindakan seorang yg bergelar boss kecik (i la tu, nak jugak title boss walaupun kecik, poyo), ini merupakan salah satu tindakan yang paling patut dan wajar diambil. walau mcm mana anda kecewa pun dgn prestasi / sikap / perwatakan staf anda, jgn sekali-kali tunjuk apa yg anda rasa (seelok2nya jgn disimpan di dalam dada / hati / kepala). sbb xsuka macam manapun, anda tetap perlukan mereka utk melaksanakan tugas harian. kalau xda mereka / mereka buat hal / mereka mogok beramai, sudikah anda bersendirian menyiapkan semua kerja yg anda amanahkan kepada mereka utk membantu anda?? selain itu, memenuhi jemputan ini juga membuktikan anda menghargai penghargaan mereka terhadap anda (walaupun anda sebenarnya sgt suka dapat makan free di tgh bulan sebegini.. hehe). membuktikan anda boss yg bertimbang rasa, boleh dijadikan kawan, senang di ajak berbincang dan pelbagai lagi yg memberikan plus point kepada anda...


agak2 ada kena mengena ke gambar dgn entri???

lebih baik saya berhenti disini kerana saya merasakan sedang melalut tanpa arah tuju yang jelas dan membebel perkara yg sama berulang kali dan boleh buat orang meluat!!!!

p/s : pernah tak terfikir boss anda membaca blog anda.. semoga mimpi ngeri ini tidak terjadi kepada saya.. dan sekiranya anda sedang membaca ini en Boss, sila tinggalkan pesan di shout box supaya saya tau bebelan saya di blog ini tidak mempengaruhi KPI saya.. waaaaaa, apa aku membebel ni!!!

p/s2 : eh zam / adly / rina / aiman / chiqie -- sorry bebanyak pasal lunch tadi!!! next time eh..

inilah diriku : Nadia.Yusof
Related Posts with Thumbnails