Kerja at Work

salam ketemu,

sgt lama tak menjenguk lama dya.kamil ini.
rindu!!!
kesibukan kerja sangat membataskan waktu untuk saya berlama-lama di laman siber.
oh ya, untuk cerita2 Perhentian trip akan update selepas dapat kumpul gambar2 dari kawan2 lain.
dari kamera saya, xbanyak gambar yg sesuai utk dipublishkan.
keep waiting from Ammar and JJ!!

tamat saja percutian, perkara pertama yg terlintas di fikiran ialah KERJA, KERJA dan KERJA.
sedia maklum sejak sebelum cuti diluluskan, timing utk pergi bercuti ini xsesuai utk bidang saya.
memandangkan financial year review is coming dan semua report perlu dihantar.
tapi degil jugak nak cuti, amek kau!
seminggu bertapa kat ofis sampai malam.
sorang-sorang pulak tu. scary!
nak buat mcm mana, xsiap keje kang nak jawab apa dgn boss.
ni pun dah cukup bagus boss tolerate kasi cuti.
lagi nak bersenang-lenang kat pejabat.
xpe boss, lepas abes financial year june 08/09 ni, boss pergila cuti.
saya jaga pejabat. hahah... boleh ke saya jaga?
owh nadia, sila yakin diri ok!
saya janji boss, saya jaga ofis, boss pergi bercuti eh!

naik pening dan pusing kepala saya tgk nombor.
dah elok2 faham apa yg dah dibuat, boss tanya skit cakap salah dah gelabah.
aduih, dah memang betul, explain je la kat boss apa figure tu.
xpayah la nak gelabah tak tentu pasal.
"apa dah jadi ni, cik nadia"

huh, it was my first time actually belajar stock ledger, general ledger, accounting bagai.
of course saya happy sebab belajar benda baru.
tapi bukan senang nak accept benda yg bertentangan dgn apa yg dah diterap dalam diri selama 4 tahun.
electrical engineering lebih dulu sebati dgn saya berbanding business.
saya sgt memerlukan ruang waktu yg besar utk memahami setiap inci soal business dan inventory.
kadang tak terkejar dalam waktu singkat.
nasib baik punya mentor yg xjemu mendidik, walaupun terpaksa cakap berkali2 untuk membuatkan diri ini faham. terima kasih yg tak terhingga dari saya buat dia.

sigh*
kerja ialah kerja
tapi kerja bukan segalanya.
kita hidup bukan untuk kerja.
tapi kita kerja untuk hidup.
masih byk perkara lain lebih penting dari kerja.
keluarga, kawan-kawan dan paling penting..
masa utk diri sendiri dan masa untuk-NYA, Pencipta Agung.
kesibukan kerja takkan habis selagi kita bergelar pekerja.
tapi, pandai2 lah membahagikan masa utk semua yg penting dalam kehidupan kita.
ada yg berkata, dia xpunya dunia luar dari kerja.
the choice is yours.
awak yang memilih utk tidak memiliki dunia luar dari kerja.
selagi awak tidak memilih utk memilikinya,
selama itulah awak akan terus hanyut dgn dunia awak.

dan saya, x akan mengizinkan kehidupan saya bercorakkan satu warna sahaja.
dunia yang sedang saya harungi xmenjanjikan kebahagiaan mahupun kejayaan sepenuhnya, namun sekurang-kurangnya saya mengizinkan diri saya mengecapi rasa kecewa, bahagia, suka, duka, tangis dan riang.

impian saya, mengejar kerjaya tanpa mengabaikan semua yg berada di sekeliling saya.
keluarga, rakan-rakan, dunia remaja dan kehidupan saya!!!

inilah diriku : Nadia.Yusof


-wedding & friends lepak-

hiyya...
opss.. salam,

wah, lamanya x u
pdate blog!
almaklum kesibukan dgn kerja ditambah lagi dgn kesihatan yg tidak mengizinkan.

oh ya, sabtu lepas (2 mei) saya telah memenuhi jemputan perkahwinan sahabat lama, en Tariqe Fadzli @ awie dgn pasangannya Kak Ila bertempat di Taman Semarak, Kajang.
Alhamdulillah, seorang lagi teman menam
atkan zaman bujang.

awie & ila di pelaminan

saya tidak keseorangan ke majlis itu. malahan bertemankan teman-teman KKDK di zaman UTM yang saya sgt rindui. lama tak berlepak-lepak meng'update' cerita dgn mereka.
it was really fun!

pukul 10 pagi dah bertolak dari s.alam, jemput kembarku En Puden ( we share birth date) and gerak ke Puchong. janji dgn zam n fuad di sana. sambil tggu diorg, sempat makan di restoran Bandar Puteri..
hehe.
nak gi makan kenduri kahwin pun sempat singgah makan lagi. aiskk..
sebenarnya saya sgt kelaparan sbb x breakfas
t lagi before gerak.
dan sesi lepak pun bermula bila zam, rina, fuad n syuk(fuad's partner) and mizreen sampai.

around 11.30 am baru gerak ke kajang. xsusah pun nak cari rumah awie.
kat sana jmpa adly, wandy, saleh and wani.
sebelum apa-apa.. ma
kan dulu.
saya dah kekenyangan tapi ma
kan jugak.
mana boleh xmakan pergi kenduri kahwin.
ambil berkat.. :P

around 12.30pm, pengantin sampai..
sesi bergambar.


mesti amek gambar dgn pengantin - with zam without mizreen

gambar lagi dgn pengantin - without zam with mizreen

then move to alamanda.
semua sekali 4 kereta - adly, z
am, saleh n fuad.
sampai je kat alamanda, notice that kereta fuad xda kat belakang.
aduih, fuad ni. lost memanjang. huhu.

membincangkan isu FUAD di hadapan Alamanda

oh, tqvm to mr adly suhaizal anak pakcik sujak yang membelanja kami tgk wayang
X-MEN : WOLVERINE
(betul ke tajuk wayang ni)
it was fun.. 11 org tgk wayang sama2..
seronok2.
tapi ada pulak yg tido... MIZREEN, cerita aksi pun kau blh tido ke? ish2.

after wayang, BANGI KOPITI
AM.
melepakkan diri bersama kawan2 lagi
.
berborak, bergosip dan mengenakan org.
(bila ada zam, adly and saleh - semuanya akan tunggang langgang)
dah lama xdgr lawak2 "ganas" diorg. terlepas rindu.

kami di Bangi Kopitiam - apa lah yang diceritakan.

mee kari yang saya dan zam kempunankan.
zam, next time kita makan tau!!!!
aku xmakan lagi, sbb tggu kau.

around 6pm, baru bertolak balik!

wonderful day!

inilah diriku : Nadia.Yusof


..mcm emo pula..

salam...

macam nak update cerita wedding awie and lepak dgn kawan2 sepanjang siang tadi.
tapi still waiting for pic from rina salleh and zam. so, postpone dulu the update.

entah kenapa, terlawat laman teman2 di friendster and menyentapkan sedikit hati.
mungkin salah saya, sengaja melawat laman seseorang yang tak patut saya lawat.
tapi kenapa pula hati perlu tersentak. selama ini, semuanya sudah pergi terlalu jauh.
hari ini saya seolah-olah sengaja bermain dgn api apabila melawat laman beliau dan menemukan sesuatu yg x ingin saya temukan. ok, itu normal. tapi saya kurang mengerti tentang apa yg sedang saya rasa kini.
kenapa perlu ada sedikit rasa cemburu ini sdgkan segalanya telah lama berakhir?
Ya ALLAH, beri aku petunjukMU.

inilah diriku : Nadia.Yusof
Related Posts with Thumbnails