Trouble Is A Friend

Another great song from Lenka...


Trouble will find you
No matter where you go
Oh, oh
No matter if you're fast
No matter if you're slow
Oh, oh
The eye of the storm
Wanna cry in the morn
Oh, oh
You're fine for a while
But you start
To lose control

He's there in the dark
He's there in my heart
He waits in the wings
He's gotta play a part
Trouble is a friend
Yeah
Trouble
Is a friend of mine
Ahh

Trouble is a friend
But trouble is a foe
Oh, oh
And no matter
What i feed him
He always seems to grow
Oh, oh
He sees what i see
And he knows
What i know
Oh, oh
So don't forget
As you ease
On down my road

He's there in the dark
He's there in my heart
He waits in the wings
He's gotta play a part
Trouble is a friend
Yeah
Trouble
Is a friend of mine
So don't be alarmed
If he takes you
By the arm
I roll down the window
I'm a sucker
For his charm
Trouble is a friend
Yeah
Trouble
Is a friend of mine
Ahh

How i hate the way
He makes me feel
And how i try
To make him leave
I try
Oh, oh, i try

But he's
There in the dark
He's there in my heart
He waits in the wings
He's gotta play a part
Trouble is a friend
Yeah
Trouble
Is a friend of mine
So don't be alarmed
If he takes you
By the arm
I roll down the window
I'm a sucker
For his charm
Trouble is a friend
Yeah
Trouble
Is a friend of mine
Ahh

Ooh
Ahh
Ooh

~They Love Lucas Too!!

salam..

fuh, macam dah lama x blogging. padahal baru seminggu kut tinggal. very busy with my laling Lucas.. ahaks.. sangat poyo perasaan ini. sbnrnya meng'spend'kan waktu berkualiti bersama teman-teman tercinta. chop!! berkualiti ke? i guess and for me, yes it was. hey, u had beautiful moments with ur good friends and best ever girlfriend, xkan xberkualiti kut. moreover, when finally u got something u wait for so long... extremely HAPPY yet NERVOUS.. haha..

someone came to me and asked, who is Lucas.. anyone wanna answer, my dear silent readers ( u told me u read my blog.. ahaks)? btw, Lucas is not yet ready to be published at his darling's blog - dya.kamil.. tggu bila Lucas dah ready, dah makeup kacak2 nanti, and bila i rasa dah cukup ready nak publish Lucas, i will do that ok!! for the time being, biarlah mereka2 yang dah tahu sahaja berlagak mengenali Lucas. hahha...

Hurm Lucas.... how he fell in love with me?? hahha.. no good answer except "he has to love me, or else i'll not taking care of him.." okeyh salah, i have to love him damn much since he is my lurveaffair rite now (sempat lg x nak daftar lurve affair from lurve tu?). hey, i will dedicate half of my life for him ok! okey setepatnya, i yang pilih dia dgn restu umi dan abah. akhirnya setelah selama ini hanya menyimpan impian, i berjaya memiliki dia. belum lagi sepenuhnya. tapi the time will come. i tahu dan yakin, belum pasti lagi lurve affair kami ini akan kekal selamanya (hey, life improvement ok!), tapi sekurang-kurangnya 10-15 tahun ini, kami pasti bersama.

dan i tidak lagi hidup dalam kerisauan dan ketidakpastian setelah hadirnya dia dalam hidup.
thanx Lucas!!
thanx Umi for the blessing and for ur help in everything!!!
thanx FRIENDS for accept Lucas in my life... and he really made our day for last 5 days rite!
thanx also for Loving Him.. haha.



p/s: sounds like i'm really in love with him rite????
people who know Lucas, sila gelak ramai2 utk entry ini.


inilah diriku : Nadia.Yusof

Husband For Sale


A store that sells husbands has just opened in New York City , where a woman may go to choose a husband. Among the instructions at the entrance is a description of how the store operates.

You may visit the store ONLY ONCE! There are six floors and the attributes of the men increase as the shopper ascends the flights..
There is, however, a catch .... You may choose any man from a particular floor, or you may choose to go up a floor, but you cannot go back down except to exit the building!

So, a woman goes to the Husband Store to find a husband.

On the first floor the sign on the door reads:
Floor 1 - These men have jobs and love the Lord.

The second floor sign reads:
Floor 2 - These men have jobs, love the Lord, and love kids.

The third floor sign reads:
Floor 3 - These men have jobs, love the Lord, love kids and are extremely good looking. 'Wow,' she thinks, but feels compelled to keep going.

She goes to the fourth floor and sign reads:
Floor 4 - These men have jobs, love the Lord, love kids, are drop- dead good looking and help with the housework. 'Oh, mercy me!' she exclaims, 'I can hardly stand it!'

Still, she goes to the fifth floor and sign reads:
Floor 5 - These men have jobs, love the Lord, love kids, are drop- dead gorgeous, help with the housework, and have a strong romantic streak.

She is so tempted to stay, but she goes to the sixth floor and the sign reads:
Floor 6 - You are visitor 4,363,012 to this floor. There are no men on this floor. This floor exists solely as proof that women are impossible to please. Thank you for shopping at the Husband Store. Watch your step as you exit the building, and have a nice day!

p/s: Women are always look for the best. hahahhaa
Btw, my understanding is : all best men are taken.
Or maybe, no such kind of perfect men who possible to please women.
Ahaks..

******************Jangan Marah******************

inilah diriku : Nadia.Yusof

tukang masak vs imam

Ini adalah satu artikel yang diterima dari email yang di hantar oleh sepupu saya..
Sengaja saya kongsikan di sini.
Bukan untuk condemn siapa-siapa.
Lelaki atau perempuan.
Tapi sekadar ingatan dan panduan untuk kita sama-sama berusaha membaiki diri menjadi lebih baik.



Kalau perempuan tidak boleh memasak, dikutuk dan disuruh belajar. Kalau lelaki tak boleh jadi imam kita kata okay saja. Jangan diperbesarkan nanti mereka terasa hati.

"Apalah perempuan, tak pandai masak siapa nak kahwin dengan awak!"

Begitulah kata rakan sejawat lelaki pada seorang anak dara, juga rakan sejawat kami. Maka jawaplah si gadis ayu itu yang dia tidak sempat belajar memasak sebab dari kecil tidak digalakkan keluarga sebaliknya di suruh menumpukan perhatian pada pelajaran saja. Setelah tinggal di asrama, peluang pulang ke rumah terhad dan tidak sempat turun ke dapur membantu ibunya.
''Habis sekarang kenapa tidak belajar?" Tanya sang lelaki lagi dengan penuh semangat.

''Sedang belajarlah ni tetapi selain sibuk dengan kerjaya saya juga sibuk belajar agama, jadi belajar memasak tetap tidak diutamakan!" Begitu jawab si gadis yang membuatkan lelaki tadi menggeleng-geleng kepala. Baginya tidak sempurna seorang wanita jika tidak tahu memasak. Wanita sepatutnya buat begitu juga.

Syarat utama menjadi suami mesti boleh menjadi imam. Walau ada yang kata, jika itu syaratnya bermakna makin ramai wanita yang hidup bujang seumur hidup.

Lelaki meletakkan kebolehan wanita di dapur sebagai perkara utama dan ungkapan hendak memikat suami, perlu pikat seleranya sering diguna pakai.

Tidak kiralah jika wanita itu berpelajaran atau berjawatan tinggi dan penyumbang utama kewangan dalam rumahtangganya. Sekarang bukan asing lagi gaji isteri lebih tinggi daripada suami. Namun kedudukan suami sebagai raja tidak pernah dilupa walau dia tidak mengambil inisiatif mempelajari ilmu menjadi imam. Ilmu bermain video game di komputer mereka rasa lebih perlu.

Kalau tidak tahu memasak disuruh belajar dan sesudah belajar perlu handal. Jika handal bukan setakat masak untuk keluarga sendiri, kalau boleh perlu boleh memasak untuk tiga pasukan bola.

Begitulah standard yang telah ditetapkan. Bolehkah kita meletakkan undang-undang itu kepada lelaki juga. Kalau tidak pandai jadi imam, belajarlah. Mula-mula jadi imam kepada keluarga sendiri, sudah terror boleh mengimam satu taman perumahan juga.

"Sibuk suruh kita handal memasak, mereka tu bolehkah jadi imam?" Dengus teman wanita yang lain.

Betul juga. Berapa kerat lelaki yang menjadikan sembahyang jemaah di rumah bersama anak isteri sebagai agenda utama, selain keperluan memenuhi pelbagai seleranya? Maka bertanyalah wanita kini kepada beberapa lelaki tentang kebolehan yang satu ini.

Ternyata ramai yang menjawab tidak confident menjadi imam sebab takut bacaan al-Fatihah tidak sempurna, salah tajwid atau pun dia merasakan isterinya lebih handal. Ada yang kata lebih elok dia dan isteri sembahyang sendiri-sendiri. Ada juga menjawab, rasa kelakar pula apabila dirinya yang rugged menjadi imam.

Isu ini sepatutnya kita beratkan sepertimana masyarakat memberatkan wanita perlu pandai memasak jika mahu bersuami. Lelaki juga harus boleh menjadi imam supaya kewibawaan mereka sebagai ketua keluarga tidak goyah atau menjadi mangsa 'queen control'. Kalau tidak pandai, belajarlah sekarang.

Jika wanita sibuk disuruh belajar, apa salahnya lelaki pun sama??!

p/s: tak salahkan lelaki dan perempuan berusaha mendalami ilmu agama demi membina sebuah rumahtangga yang diberkati olehNYA.

inilah diriku : Nadia.Yusof


~abang olat


alamak, tiba-tiba sgt rindu dgn budak gemuk ini sebaik tgk latest pix di facebook mamanya. dah sebulan lebih xjumpa dia. terindu-rindu dan terngiang-ngiang gelagatnya yang nakal dan mencuit hati. end of this month is her birthday dan kek di atas bukan miliknya tapi milik mamanya. dia yg excited lebih sbb nak tiup lilin..

sgt dirindu tentang ary saat ini ialah:

1.
kalau nak kita buat apa-apa / rasa kita nak marah dia.. nanti dia akan dtg dekat, peluk / kiss dan cakap "sayang along" / "sayang mama" / "sayang papa".. so sweet and itu akan buat hati alongnya ini cair serta merta, xjadi marah tapi tersentuh and will hug her, kiss her taknak lepas.

2.
dah 2,3 hari 'abang olat' dia balik pun, she keep asking "mana abg?" dan dia jugak yg jawab "abang olat" (abang solat sbb ada sorang abg yg tumpang solat kat rumah dia suatu hari dahulu). how smart!!!!

3.
bila ditanya... sape budak gemuk??? xcukup tangan, kaki sekali di angkat "aye".. dia sgt pasti dialah budak gemuk yg diperkatakan, walaupun mama dia pun gemuk jugak tapi dia tau mama dia bukan budak.. hoho.. ampun!

4.
after balik perhentian, dan terlalu banyak kerja pejabat yg bertimbun di atas meja dan di dalam kepala, nekad nak pergi keje on saturday dari kajang, semuanya terbantut gara-gara melayan dia dan sgt xnak lepaskan waktu yang ada bersama dia utk keje yang xkan habis.

and now i'm missing her like hell, mcm nak drive pergi kajang malam ni jugak seolah-olah esok xyah gi keje duk rumah jaga dia, layan karenah dia mcmlah dia anak kandung sendiri.

apa-apapun, dah block schedule for this weekend, overnight at Kajang and spend the whole weekend with my sweetheart darling pumpkin!!!


inilah diriku : Nadia.Yusof

tanpa arah tuju~

salam,

blog hari ini ditujukan khas utk zam, adly, rina, chiqie and aiman. ini gara-gara terpaksa cancel plan nak lunch sama2 kat ayam kampung tgh hari tadi.. ampun pak, ampun ibu. bukan disengajakan ye.

alkisahnya, 2 org dari teman sepejabat (my staff) yang dah dapat bonus bulan lepas teringin nak belanja kawan2 & boss satu ofis makan tengah hari ( i had my turn when i received the confirmation letter). dari last week nak belanja.. ari selasa boss pergi goldmine. rabu sampai jumaat pulak i ada training ESH MS.. maka, telah ditunda ke hari ini. diorang dah mention dari isnin lepas, dan i xlupa. cuma pagi tadi tgk masing2 diam je. boss pulak dah blah pergi SIRIM / KASTAM / MITI (xtau mana satu dia pergi). so, bila zam msg ajak lunch tu, terus la jawab Nak!! bukan senang diorang nak dtg lunch kat Puchong. dah elok2 setting and plan, dah dekat 12.50, officemates pun mengajak ke VG Curry House. alamak... abes cmana dgn plan geng lepak? xkan nak ckp kat my colleagues tu xdpt ikut. dah la big boss dah xda, 2nd boss pn xnak join ke.. kang apa pulak diorang fikir (sebenarnya i yg suka fikir bukan2).. akhirnya dgn penuh rasa kecewa call zam bgtau xdpt join lunch.. akhirnya chiqie and aiman pun xjoin sekali. kesian adly, zam and rina datang puchong jauh2.. org2 yg dah kat puchong semua xpergi makan dgn diorg.

ada alasan kenapa i memilih utk mengecewakan diri sendiri dan geng lepak serta memilih utk memenuhi jemputan officemate tadi (bukan sekadar alasan sbb makan free ye). cuba letakkan diri sendiri di dalam situasi mereka. pastu cuba ajak boss anda makan tengah hari sama2 and bgtau beliau anda nak belanja sbb dapat bonus.. proud weh perasaannya nak belanja boss dgn duit bonus.. (mungkin alasan nak bodek boss) tapi sebenarnya salah satu cara utk menyatakan "terima kasih boss utk evaluation yg bagus sampai kami dapat bonus banyak mcm ni" walaupun semua unionised memang confirm dapat setiap tahun walau seteruk mana evaluation.. kami ni lum confirm ada ke x bonus ni wey!!! sambung balik, pastu mulanya boss cakap ok.. bila tiba waktunya boss cakap, sorry saya xdpt ikut sbb dah janji dgn kawan.. pergh, xberangin satu badan? rasa mcm boss sangat kerek sbb xnak makan dgn kita, dah janji nak ikut pastu blh pulak cancel last minute kawan lagi penting (tapi kalau dah boss tu mmg sibuk mcm kena makan dgn client ke, reti2 la faham situasi dia). amacam? boleh feel tak perasaan, watak dan perwatakan staf yg dikecewakan sbb boss xnak makan tgh hari sama2? kalau dah boleh feel, next year try gi audition anak wayang / pilih kasih.

dari pemikiran dan tindakan seorang yg bergelar boss kecik (i la tu, nak jugak title boss walaupun kecik, poyo), ini merupakan salah satu tindakan yang paling patut dan wajar diambil. walau mcm mana anda kecewa pun dgn prestasi / sikap / perwatakan staf anda, jgn sekali-kali tunjuk apa yg anda rasa (seelok2nya jgn disimpan di dalam dada / hati / kepala). sbb xsuka macam manapun, anda tetap perlukan mereka utk melaksanakan tugas harian. kalau xda mereka / mereka buat hal / mereka mogok beramai, sudikah anda bersendirian menyiapkan semua kerja yg anda amanahkan kepada mereka utk membantu anda?? selain itu, memenuhi jemputan ini juga membuktikan anda menghargai penghargaan mereka terhadap anda (walaupun anda sebenarnya sgt suka dapat makan free di tgh bulan sebegini.. hehe). membuktikan anda boss yg bertimbang rasa, boleh dijadikan kawan, senang di ajak berbincang dan pelbagai lagi yg memberikan plus point kepada anda...


agak2 ada kena mengena ke gambar dgn entri???

lebih baik saya berhenti disini kerana saya merasakan sedang melalut tanpa arah tuju yang jelas dan membebel perkara yg sama berulang kali dan boleh buat orang meluat!!!!

p/s : pernah tak terfikir boss anda membaca blog anda.. semoga mimpi ngeri ini tidak terjadi kepada saya.. dan sekiranya anda sedang membaca ini en Boss, sila tinggalkan pesan di shout box supaya saya tau bebelan saya di blog ini tidak mempengaruhi KPI saya.. waaaaaa, apa aku membebel ni!!!

p/s2 : eh zam / adly / rina / aiman / chiqie -- sorry bebanyak pasal lunch tadi!!! next time eh..

inilah diriku : Nadia.Yusof

ingatlah diriku~

MTV

merindui kenangan ini:

sejujurnya diriku tak ingin kehilanganmu
aku masih sayang padamu
namun bila dirimu taklagi memerlukanku
cukup sampai disini
hingga kini bersama lagi

ingatlah diriku yang pernah
ada disampingmu
ada diwaktumu
ada dihatimu

kuingat dirimu yang pernah
hadir di sampingku
temani waktuku
temani hatiku

sejujurnya diriku tak ingin kehilanganmu
aku sangat sayang padamu
namun entah mengapa perpisahan ini menjemputku
semoga kita bersama lagi

cinta adalah kenangan manisku bersama dirimu


bangi kopitiam kat bangi ke?

salam,

entri lagi... sgt rajin hari ni sbb xda keje nak buat!!!!!!! padahal ngantuk giler sbb semalam pukul 1 pagi pun kat alam impian lagi, berbual2 dan berborak dgn amira's family. akhirnya aunt suruh tidur sana je.. alamak, malunya!! blushing blushing tapi buat muka xtau malu ok je as uncle xda kat rumah. bukan ini cerita utama kalau mengikut tajuk entri.. tapi sesi makan mee kari kat bangi kopitiam di sek 7 setelah hampir 3 bulan pendam rasa. sanggup tunggu nak gi dgn zam jugak sbb dah janji padahal boleh je pegi bila2 masa..

akhirnya, hujung julai lalu, dapat makan dgn zam.. melepakkan diri dari pukul 8.30 malam sehingga 11 malam sambil layan blues owner bangi kopitiam nyanyi terasa nak gi karaoke sekali kat situ.



senyum lebar sebab makan free~


yeay~ akhirnya boleh makan mee kari yg sedap ini


inilah diriku : Nadia.Yusof

~lagu sweet The Show by Lenka

Pernah tak tengok iklan TM yang kawan-kawan kenalkan lelaki dan perempuan ini masa keluar ramai-ramai tgk wayang sambil makan-makan pastu pergi hantar that girl balik rumah dan mintak no telefon talian tetap TM tu.. klasik weh iklan tu. pastu lagu background dia yang syiok abes mcm comel giler.. hah, ni lirik dia.

The Show - Lenka


I'm just a little bit caught in the middle
Life is a maze, and love is a riddle
I don't know where to go
Can't do it alone
I've tried, but I don't know why

Slow it down, make it stop
Or else my heart is going to pop
'Cause its to much, yeah its a lot
To be something I'm not

I'm a fool, out of love
'Cause I just can't get enough

I'm just a little bit caught in the middle
Life is a maze, and love is a riddle
I don't know where to go
Can't do it alone
I've tried, but I don't know why

I'm just a little girl lost in the moment
I'm so scared but I don't show it
I can't figure it out
It's bringing me down
I know, I've got to let it go

And just enjoy the show

The sun is hot in the sky
Just like a giant spot light
The people follow the signs
And synchronize in time

It's a joke, nobody knows
they've got a ticket to the
show.

Yeah, I'm just a little bit caught in the middle
Life is a maze, and love is a riddle
I don't know where to go
Can't do it alone
I've tried, but I don't know why

I'm just a little girl lost in the moment
I'm so scared but I don't show it
I can't figure it out
It's bringing me down
I know, I've got to let it go

And just enjoy the show

Just enjoy the show
I'm just a little bit caught in the middle
Life is a maze, and love is a riddle
I don't know where to go
Can't do it alone
I've tried, but I don't know why

I'm just a little girl lost in the moment
I'm so scared but I don't show it
I can't figure it out
It's bringing me down
I know, I've got to let it go

And just enjoy the show

Just enjoy the show

dum de dum, da dum de dum

and just enjoy the show

da dum de dum, da dum de dum

and just enjoy the show

I want my money back (3x)

Just enjoy the show

I want my money back(x3)

Just enjoy the show

anda ada kembar?~

salam,

eh~ anda ada kembar? saya ada. sila ambil perhatian, kembar yang dimaksudkan ini ialah kembar berlainan ibu dan ayah ye. salah sorg dari kembar itu ialah kawan baik saya dari darjah 6 lagi.. dikira-kira dah 12 tahun kami kawan. org pertama yg tanya kami kembar kah ialah cikgu sains masa darjah 6 iaitu Cikgu Zuraida yang dah jadi kawan baik mak saya tapi lupa yg dia pernah mengajar saya, cuma ingat yang dia pernah mengajar adik-adik saya. saya sayang cikgu Zuraida sbb dia dah mengajar saya dgn sgt rajin dan tabah supaya dapat A dalam subjek Sains UPSR sbb sebelum tu tak penah dapat A. eh sambung balik, hari itu ialah hari pertama beliau masuk kelas 6 Dahlia, kelas paling pandai yg membuatkan aku xdapat no 1 dalam kelas sbb ramai lagi budak lain yang lebih pandai dan rajin belajar. aku dan deskmate ku iaitu shikin anak pakcik samsudin dan cikgu rokiah ini berada di meja paling depan sbb masa tu mataku rabun xsuka pakai spectacles dan jugak antara yg terkecil di dalam kelas. shikin juga terpaksa berada di meja paling depan sbb saiz dia dgn aku ialah SAMA. jadi, ini antara faktor yg membuatkan cikgu Zuraida bertanya, awak ber2 ni kembar ke? dan kami memandang each other sambil tergelak besar... hahhahaha.. cikgu, kembar lain mak ayah ye. mungkin juga warna kulit yang agak lebih kurang sama membuatkan kami ditanya begitu (cikgu, warna kulit org melayu asia memang macam kami kan?).. dari situ sampai skrg, we are best friend!!!

pastu 2 bulan lepas dia bgtau.. nadia, ujung bulan 7 ni aku nak tunang. OMG, cepatnya seru kamu sampai!!! kenapa begitu cepat sehingga kembarmu ini merasa adakah aku sudah menjadi anak dara tua sbb belum bertunang dan belum punya calon utk bertunang? sila cepat sedar nadia, anda baru sahaja berusia 24 tahun, baru belajar memasak, baru mula bekerja, baru buat hutang dgn bank, baru nak kumpul duit beli rumah hebat mcm mak mira, baru plan nak buat hutang dgn PTPTN nak sambung belajar tahun depan, baru berangan nak kerja kuat supaya dapat jadi AM pastu kawen & berenti keje sbb takut kena high blood pressure.

aaaaarggggghhhh! banyaknya benda nak buat dan fikir. jadi kalau dah tunang awal-awal, sibuk kena jaga hati tunang, mak bapak tunang, adik beradik tunang, kawan-kawan tunang. nadia, kalau xtunang mcm mana nak kawen. kalau xkawen, mcm mana nak berenti keje. kalau xberenti keje, mcm mana nak elak high blood pressure? (arggh.. adakah isu ini sgt sinis).. sila kembali kepada topik asal.

owh pastu akhirnya setelah berjanji akan pulang utk majlis pertunangan si kembar ku ini, haruslah kutunaikan.. balik kampung setelah 4 bulan xbalik. (nasib baik kau tunang shikin, lau x, mesti org kg aku cakap aku ni lupa daratan, isk2). dahlah, layan gambar lah!!!

jubah dgn jeans yang umi sediakan suruh pakai sbb ini majlis tunang kembar saya.
apa2 je umi!
muka kami sangat xsama ok.. mcm mana kata kembar ni?

datang dgn lisa ~ yang sempat spend time bersama waktu ni je."nadia, better kau gemuk sikit sebelum tunang sbb nanti time pilih cincin, kut-kut ada yang kau berkenan tu jenis xleh potong.. rugi woo. tunang sekali je. kalau jari kurus cam kita ni, pilihan terhad sbb kena cari jenis2 yg boleh potong je.." nasihat shikin.
cantik wey cincin ni!!!
inilah tunang shikin... shoooooooo shweeettttttt!!!
cikgu shikin dan dr afiq

alamak, xda gambar2 time majlis sarung cincin tu. al maklum aku ni bidan terjun jadi pengiring dia pulak masa sarung cincin tu... bawak dia keluar dari bilik, jalan sopan santun depan tetamu, duduk dengan tertib atas bantal tebal kalau duduk xkena bisul, pastu bila dah abes sarung cincin suruh dia tunduk salam tangan bakal mak mentua seolah-olah aku sangat berpengalaman dalam majlis-majlis mcm ni padahal xpenah sekalipun. makanya, takdelah gmbar time sarung cincin itu. waa, sangat bahagia melihat sahabat sendiri gembira dan bahagia... semoga kekal ke akhir hayat. sambil terfikir-fikir bilakah giliran anak dara tua yang perasan diri masih sangat muda macam belasan tahun ini.

p/s: sangat xberkenaan dgn tajuk entri... apa tajuk yg sesuai eh?

inilah diriku : Nadia.Yusof

~ ke awan biru...

bulan madu di awan biru~
tiada yang mengganggu~
bulan madu di atas pelangi~
hanya kita berdua~
mengecap nikmat cinta~
yang putih tak terbanding~
sesuci embun pagi~


wohohohwo!!! terbang ke awan biru bersama SEARCH on 1st august 2008!!! hahaha.... i'm not a kinda girl who really into rock otai kapak segala bagai. cuma mengekor kawan-kawan yang nak melayan rock sambil melihat dan merasai sendiri pengalaman konsert rock! SEARCH ok kawan2.. layan~ hahaha.

konon2 mr A iaitu Adly anak Pakcik Sujak nak dtg jemput pukul 12.30.. tapi gara-gara perhimpunan ISA yang mengarut xguna tu pukul 2 dia sampai. terus meluncur laju ke Kota Damansara dgn menaiki 'Wendy' milik Adly.. haha.. nama kereta Adly ialah Wendy!! elok je Zam masuk kereta, dapat call dari Saleh mintak pergi tempat diorang dekat Ukay Perdana sbb xtau jalan nak gerak sendiri. Layankan aje, terus ke UK Perdana dgn kelaparan xmakan tengah hari lagi.

foto ihsan : Saleh
sgt lapar ~ makan di Restoran Hanna, Ukay Perdana.

lepas makan, gerak ke rumah sewa Koyan sbb diorang2 iaitu Saleh, Sky, Faisal, Zacky and Kerk nak amek barang-barang diorang pindah tumpang rumah Zam di Kota Damansara.

foto ihsan : Saleh
menunggu di dalam kereta sementara mereka naik ke rumah Koyan.
sampai hati tinggal i sorg2 ok!

foto ihsan : Saleh
singgah solat di Kota Damansara - rumah & pejabat Zam

seterusnya, meneruskan perjalanan ke Mont Kiara - yuhuuuu, terbang ke awan biru. jumpa chiqie, rina dan mayon di sana. dari jauh, mcm xpasti siapa yang jalan dgn chiqie and rina, bila dah dekat.. oh no!!! si mayon yang semakin cerah bak fair and lovely.. haha. apakah rahsianya cik mayon? rahsianya dibongkarkan oleh zam bahawa, si mayon telah mengembang, jadi kulit gelap itu mengembang dan menampakkan ilusi cerah. bingo!!! sgt tepat zam.. haha. melepakkan diri di hadapan pintu masuk sambil snap2 picture sebelum berlepas ke awan biru!!!


foto ihsan : Saleh
seawal tiba

foto ihsan : Saleh
ticket kami~


tunggu turn nak berlepas

around 6.30pm, kami dah nak gerak masuk. tetiba ada checking kat entrance, xboleh bawak masuk benda2 tajam, botol.. bla2.. rupa2nya xboleh bawak kamera jugak.. waaaa,, sedihnya. cmana nak snap2 gmbr ni.. pasrah, pergi hantar kamera masuk kereta. masuk je, cari port melepakkan diri sambil tgk show dari republic of Brickfields (ROB).. kita ber'reggae' ye kawan2..

foto ihsan : Adly
mayon tgh cerita pasal Vios nya dipecahkan cermin
belah driver waktu tgk MAS vs MU kat Bukit Jalil.


and the show started. itupun lewat sejam. pergh, serious serik pergi konsert / any show yang free seating. especially konsert berdiri mcm ni.. penat weh!! pastu xsemua lagu yang tau pulak tu. sekadar yg rock kapak mcm gadis misteri, isabella, cinta laila (ye kut tajuk ni). masuk je rock otai macam pawana, isi dan kulit, bla2 xtau tajuk.. mampu tgk je la.. nak nyanyi sama xreti.. hehe.. tapi yang paling ditunggu ialah... FANTASIA BULAN MADU. nasib baik dia nyanyi lau x, serius aku baling botol jugak.. hahah. jom layan gambar... (gambar kami la, gambar amy search tu jauh sgt nak amek pakai kamera hp adly je)

foto ihsan : Adly
me and my guardian angel of the nite, waiceh ~ zam & adly.
mayon menyelit tapi mcm xnampak.

foto ihsan : Adly
the concert

foto ihsan : Adly
kami je yang mampu bertahan sampai akhir di tempat sama..
yang lain dah cari tempat berteduh dah~


kepenatan yang amat sgt, melepakkan diri sementara menunggu traffic reda.

secara kesimpulannya; me enjoy the concert. walaupun xtau sgt nak nyanyi dgn beria. haha. lagi best sbb ada kawan2 yang dah lama xjumpa. terlepas rindu dgn lawak2 diorg.. okeyh, memandangkan ini pengalaman pertama pergi konsert2 macam ni, ada beberapa pengajaran yang perlu dijadikan iktibar.

1) pastikan pergi dgn kawan2 yang boleh dipercayai seperti kekuatan tubuh badan untuk melindungi anda andai terjadi apa2.. haha. (tq adly for melindungi aku waktu aku duduk tu, lau x, mesti manusia2 yg ramai tu dah pijak aku... juga utk zam, sky, and saleh yang menjadikan satu linkungan melindungi aku walaupun korang lakukan tanpa sedar)

2) pastikan anda minat giler yang teramat dgn artis / band konsert yang anda pergi dan tau semua lagu. kalaupun xtau sgt, sblm pergi bat persiapan dgn menghafal semua lagu yang dijangka akan dinyanyikan, barulah enjoy to the optimum.

3) pastikan anda cukup bersedia fizikal dan mental untuk ke konsert2 terbuka sebegini sbb sekeliling ialah sukati diorg nak merokok bergilir2 dan kalau xcukup kuat mental, rasa nak je rampas rokok kat tgn diorg tu. fizikal pulak supaya anda mampu berdiri sehingga ke akhir konsert sbb lagu2 best selalunya di akhir konsert ye kawan2.

4) pastikan telah makan dgn kenyang sebelum konsert bermula sbb bila dah mula konsert baru nak makan whatever burger or kebab segala yang dibeli sebelum itu, konfirm xselesa dan hilang selera sbb org dah start nak enjoy korang baru sibuk nak makan.. lagi satu sbg bekalan tenaga spnjg konsert. haha.

panjang pulak tips2 yang ntah pape yang sumer org dah tau sbb dah biasa pergi konsert, aku je 1st time. takpe, at least kongsi pengalaman dgn mereka yg nak tau.

lepas konsert, lepak makan dekat hartamas square, balik Kota Damansara then Adly hantar balik S.Alam. yeay!! tamat sudah.

eh, sambung nyanyi lagi...

andai dipisah laut dan pantai~
musnahlah ilham hilang pedoman
andai dipisah cahaya dan bulan~
gelap gelita musnah asmara~

inilah diriku : Nadia.Yusof

Related Posts with Thumbnails