Superwoman

Scene 1
Di sebuah kopitiam di Kota Bharu jam 6.30 petang. Aku baru sampai kopitiam tu & menuju ke sebuah meja.

Disya : Abe,kenalkan ni kawan baik ktorang. Nama dia Nadia. Dia kerja di **** ***** di Kuantan. Skrg outstation di sini.
Abe : Owh,hai Nadia.
Nadia : (senyum salam perkenalan)
Disya : Dia ni superwoman. Semua dia nak buat.
Lisa : Betul-betul. Semua dia nak buat. Tak padan dgn kurus. Itu yg makin kurus.
Nadia : (senyum lagi,dalam hati "tang mana super ntah.sempat lagi kutuk aku minah 2 org ni).


Scene 2
Di pantri pejabat sewaktu ingin bersarapan, kira-kira jam 10 pagi.

Kak Siti : Nadia, jadi awak nak pergi kuari pagi ni?
Nadia : Jadi. Tggu PSS balik dari check up di KMC. Kena pergi hari ni jugak,cut off date diorg.
Kak Siti : Abes PSS balik kul berapa?
Nadia : Tak tau. Tggu je lah. Tak nak drive Lucas. Jalan berbatu.
Kak Siti : Pergi petang lah.
Nadia : Petang ada HR training.
Kak Siti : Pulak. Bila nak pergi branch KB?
Nadia : Tak tau. Next week kena hantar proposal project to HQ & nak kena pergi check branch Kemaman. Arahan HQ.
Kak Siti : Awak ni dah mcm superwoman. (sambil berlalu pergi)
Nadia : Hah?(terkebil2..apa yg peliknya di situ) Orang lain lagi teruk dari sayalah kak!!

Jadi saya cuba relate kan keadaan kerja saya dgn gelaran superwoman. Owh, bagai langit & bumi. Jauh lagi nak capai tahap tu. Kalau keadaan kerja saya tambah dgn status berkahwin & ada anak 4-5 orang yang diuruskan tanpa bantuan bibik..dan saya berjaya menyeimbangkan semuanya, maka selayaknya sy digelae Superwoman.

Buat masa skrg,woman tu almost there (dah tua kut!!) manakala super ialah tak tercapai akalku.

P/S : Akan busy sehingga hujung Dec.. Will update properly if time permit.

dya.kamil

A Reward for Many Reasons..

salam..

oh yes!
shower me with all those sweet words.
i turn 25 today.
a year older..
my lifetime less for another year.

and what i got for my 25th birthday?
erm, nothing to hope from others.
dah 25 tahun kut..
agak2 la nak dapat hadiah mcm dulu2.
dulu2 pun jarang dapat hadiah
sebab xsuka bagi hadiah pada orang.
normally, they shower me with a lot of celebrations
sometimes, bday dah belated berminggu2 pun, tetap ada yang celebrate.
i suka!!!

this year,i bought something for myself due to so many reasons.

definitely reason number one, sebab dah lamaaaaa tak dapat hadiah birthday..
so beli sendiri in advance .. :)
nak tunggu orang kasi, sila bermimpi..

second, as a reward utk diri sendiri..
dah kerja keras selama setahun, kenalah ada motivator to work harder.

third, my previous phone dah aljahanam nazak..
xkuasa dah nak melayan servis bagai.

fourth, i love internet surfing..
previous phone memory for application tak sesuai utk surf most of the website. i need a phone to afford my craziness..

fifth, i pay RM 58 per month for 500MB data plan. tapi classic phone yang tak boleh afford most of internet apps, per month i only use less than 200MB. membazir!

thus, i bought this to afford my need..


it's iPhone 4..



never thot i will turn to Apple.
i'm not into BB either.
so, bye bye Nokia.. hehe.

i bought it on 30th Oct.
(advance birthday gift)
masa roadshow IP4 Maxis di Megamall..
no need to queue up or whatever.
just drop by, tanya itu ini,
bagi ic number or current maxis phone number utk diorg check debt.
no debt, can proceed to payment and straight away get the phone.


so far, I LOVE IT.

i can Facebooking, Twittering, YouTubing, E-Mailing, Yahoo Messaging, Podcasting also Blogging from my new gadget!

in fact, my previous entry, Fact of Me Now also being publish from the phone.
tapi i belum jumpa proper app utk update blog with photo.
will 'godek' more later!

teringat seorang trainer pernah bagitau,
take a time to compliment yourself when you did something good.
but when you have so many reasons to compliment yourself, get something to remind you to how excellent you are.

i do nothing excellent lately, i guess.
but, i've been excellent in so many ways in this 25 years of living.
so, i deserve it!

THANX PEOPLE FOR THE BIRTHDAY WISHES!
I HEART YOU.. MUAHXX!

inilah diriku : Nadia.Yusof

A Year Older...

salam...

yeay, the day is today!

yup, i turn 25 today!

a year older, a year wiser.

Praises to ALLAH
for whatever i have in life till today.

Syukur, ALHAMDULILLAH.
though the life is not easy..
it's not that hard either.

Lucky Me.
at the age of 25, i have almost everything i want.
degree holder in electrical engineering
(though i wish for accounting degree)
a job in one of GLC company.
driving a dream car.
supportive family members.
a circle of close and understanding friends.

i'm happy with my life!
nothing else to wish for.
ALHAMDULILLAH.

the only thing left is..
Marriage.
ALLAH gave me almost everything i want.
thus, i should not asking for more.
I believe..
He knows the best for me.
all i can do, keep my faith on Him and pray for the best destiny
insya ALLAH.
(though the marriage issue is keep chasing me)

what else i can say???
wonderful 25 years..
never imagine that my life will be as what i wish for.


thanx to all of you who made my life beautiful.

p/s : gonna rock myself at SMACHIAN9802 homecoming program for the whole day!

inilah diriku : Nadia.Yusof

Fact of Me, Now...

Salam..

I wanna do this.
I wanna do that.
I wanna grab all the chances.
Forgetting the fact that i'm not a superwoman.
And the real fact is i'm under pressure.
Now...


dya.kamil

Tanpa Tajuk I

salam

penat.
menghadapi ego lelaki.
dalam perhubungan, keluarga mahupun kerjaya.



~dya.kamil~

Time Is Running Out

salam..

hey, everyone!!
owh i miss to write here..
previous entry tak aci sebab itu sampaikan salam.
dan sangat pendek entrinya.
eh eh, tidak dYA.kAMiL lah entri pendek2.
selagi boleh, nak taip panjang2.. hehe.

btw, banyak sangat nak story.
tapi bila dah sibuk semua itu jadi kenangan saja.
tak daya dah nak update cerita yg dah basi berminggu-minggu.
mood pun dah lari.. boleh gitu? hehe.

sekarang..
maksudnya 2 minggu ni..
saya sangat amat sibuk.
i've to assist 2 other branches selain daripada Kuantan sendiri.
previous entry dah bgtau kan, Kota Bharu.
but since my staff cuti panjang sempena Deepavali,
i've to assist Kemaman branch as well sebab staff there cuti bersalin.
dan org yang temporary replace her akan call Kuantan if ada problem.
kalau my staff ada, dia akan entertain Kemaman..
sebab dia takda, aiyoh.. pengsan.

walaupun i serve Kuantan this 2 weeks,
tapi Kota Bharu never fail to call me everyday and ask to help this and that.
ada 1 hari tu, dari pagi sampai petang.. i cuma entertain branches.
kerja sendiri, after office hour baru boleh buat.
masa tu rasa nak cabut wayar phone, off handphone, log off email and kunci pintu office dari dalam.. duk diam-diam dalam bilik siapkan kerja.
hakikatnya, TAK BOLEH.
dush2 tumbuk diri sendiri sebab geram.

kena pulak sekarang musim Stock Reconciliation
i ada bgtau in previous entry yang i kena balancekan 28 accounts
and submit in 2 weeks... the dateline is this Friday, 12th Nov.
Time Is Running Out, baybeh!
mcm mana nak siapkan kalau asyik kena kacau.
datang weekend pun xsiap jugak.
after work boleh stay back till 8pm je.
tak berani sebab mcm seram sket.. huhu
sekarang still working on 12 accounts.
owh nanges!

gigih dia kerja.. :)
ni awal-awal Reconciliation.. fail belum bersepah.
dah nak balik pun, PC pun dah shut down.
sign documents saje..

walaupun sibuk mcm tu, i suka!
sebab i belajar banyak perkara.
belajar handle emosi.
belajar urus masa.
paling penting, belajar untuk SABAR.

owh, di saat-saat penuh dugaan inilah rasa nak sepak orang kan.. haha.
rasa nak jadi kurang ajar..
rasa nak tinggikan suara..
rasa nak marah orang walaupun kecik je silapnya..
semua rasalah ada..
tapi bila sangat tak tahan, jerit kat twitter.
hahaha...
kat FB bahaya, ramai kawan-kawan.
kat blog xda masa nak update
kat twitter xramai orang.
dah tu timeline laju, orang xsempat bacalah kononnya..

eh, dah lewat..
tidur sekarang.
esok ada meeting jam 10am.
jumpa lagi!!

p/s : angan-anganlah kononnya nak ada 1 entri sehari di bulan November.
sibuk kut!!! after raya, lagiiiiii sibuk! nanti cerita.

p/s lagi : tag kamu cik Ijan, ku settle bila berpeluang ya!


inilah diriku : Nadia.Yusof

Sampaikan Ucapan

salam..

saya nak wish

SELAMAT HARI JADI

untuk seseorang.

hari ni.. 4 November 2010.

erm, itu pun kalau dia baca blog ni.

my tweet on 3rd Nov 2010 at 10.30pm.

kamu,
saya masih ingat tarikh lahir kamu.
cuma buat-buat lupa sebab saya nak lupakan kamu.
tapi saya rasa jahat kalau buat-buat lupa.
jadi saya ucap disini.

p/s : dulu-dulu sudah berlalu.. :P

inilah diriku : Nadia.Yusof
Related Posts with Thumbnails