Sembang Saja - Saja Sembang

salam..

nak up story Treasure Hunt.
tapi masih belum habis writing.
mungkin jadi macam entry New Year kut..
ada 2,3 part.

nah teaser sket.

Red Stiletto di Lotus Desaru Clubhouse

ini pun curi masa hujung minggu.
hari kerja memang tak on laptop dah sekarang.
gara-gara kalau on laptop mesti terbabas.
then tidur lambat, pastu bangun pagi mungkin terbabas.
lately i memang perlukan tidur yang sangat cukup..
sebab kalau tak cukup, lemau kat ofis.
then, mulalah malas nak kerja..

since i will go for a quite long leave middle Feb ni,
so kenalah gigihkan diri untuk siapkan semua kerja.
Boss dah approve leave tapi dgn syarat.
siapkan semua kerja then mana yang kena buat during my leave,
mesti serahkan pada colleague.
apa-apa jelah syaratnya boss, yang penting cuti lulus. hehe.
lagipun my colleague tu easy to kautim.. ngeh ngeh.

February ni my weekend schedule dah full.
maksudnya ada aktiviti dan perkara yang perlu dibuat.
tak boleh lepak2 sukati di rumah Kuantan mcm sekarang.
next week kan CNY, so balik kampunglah kita.. :)
week after that, temankan kawan pergi kursus..
yang ni tak confirm lagi.. tapi katanya 60% jadi.
2 weeks seterusnya my long leave.. definitely takkan berada di Kuantan.
balik Kuantan nanti dah bulan March.
I LOVE FEBRUARY 2011.. hehe.
semoga semuanya berjalan lancar.

March pun sambung sibuk lagi..
my cousin akan kahwin.
lelaki.sebaya.
ok, stress sekarang.huhu.

oh yeah, the one yang i tunjuk.. itulah dia.

dalam kalangan my cousin, dia ialah yang pertama akan kahwin.
so family a bit busy and excited about the majlis.
uh, i dont know if they need me during preparation.
but definitely during the majlis i have to be there.
ok, tambah stress nanti.

oklah, better stop now..
nanti kita sembang lagi okeyh!
see ya!

inilah diriku : Nadia.Yusof

Treasure Hunt Lagi..

salam..

i'm off to Desaru.

for company Treasure Hunt 2011.

mencari tempat terbaik berbanding tahun lepas.
walaupun Pink Stiletto dah jadi Red Stiletto.

last year, kita hunting to Penang.

my lovely Pink Stiletto with our lucky number, 100.
Nadia, Gowrie, Aiman & Amira
4 of us made a good team.. compliment each other.

this year Pink Stiletto jadi Red Stiletto sebab Gowrie x join.
digantikan oleh seorang jejaka..
owh, dah tak boleh dapat All Female Hunters token dah. :(

last year diorang bujang, this year dah jadi isteri orang.
tapi hubby masing2 very the sporting kasi diorang pergi.
Gowrie tak dapat pergi kerana komitmen kerja.. sob sob.
we will miss you Gorgeous Gowrie.

owh, kita hanya berjaya dapat tempat ke 47 out almost 200 teams.
oklah tu, utk kami yang 1st time hunting.
dapat cash RM500, lepas la utk duit minyak & tol.

we stayed ad Bayview Hotel.. sebelah Hard Rock Penang.
sebab tema Go Green.. jadi semua pakai hijau.

the girls with the winner of the hunt.
4 Blind Mice... our senior.
this year tak tau diorang join ke tak sebab diorang dah tinggal ber3.
mungkin ada orang replace Steven kut.
uih, depa menang besar.
dapat token 1Malaysia (all race in a team),
dapat token 1st team submit jawapan,
jawapan diorang semua betul.
kagum gilers!

this year, let see how things will happen.
many things to adjust sebab last year kita dah comfortable with our team.
pray hard all of us selamat pergi dan selamat pulang.
kalau ada rezeki, menang top 50! hehe.

Happy Hunting Red Stiletto!!



Tolong Ingatkan Aku

salam..

Jangan disusun kata-kata penamat
Jangan disebut baris ayat keramat
Biar lenyap diserap sunyi
Biar senyap yang tak menyepi

Tolong ingatkan aku

Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa

Mari patahkan papan markah lama

Mari padamkan buku tiga lima
Biar luka sembuh sendiri

Biar lupa dimakan hari

Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa
Kau dampingi aku

Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Bila marah merasuk minda
Kecewa menyelubungi jiwa
Aku lupa
Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar

Dengan kasih memeluk rasa
Ku teringatkanmu
Setiap detik jantungku berdetak

Setiap nota jiwaku berlagu-lagu
Tolong ingatkan aku kisah kita

Tolong ingatkan aku

Kisah ku tersedar

Dengan kasih memeluk rasa

Tolong ingatkan aku Kisah kita

lagu/lirik : Ana Rafalli

suatu waktu, aku hanyut dengan nota liriknya.
suatu waktu, aku tenggelam dgn tajamnya maksud itu.
suatu waktu, aku terkenang kisah itu.
yang pernah melontar aku ke suatu dunia pelbagai warna.

suatu waktu, aku tersedar dari kelupaan aku.
dan semuanya telah terlewat..
aku bangun, berlalu dan berharap kisah itu lenyap.
berusaha meruntuhkan dinding batu yang mengurung.
untuk memula kisah baru.

inilah diriku : Nadia.Yusof

Random II

salam,

terdengar ayat ini dari iklan telemovie di Astro Prima.

Amani : apa dalam dunia ni yang awak nak tapi tak dapat sehingga terpaksa mencuri?
Zack : hati awak.

terkesima.

inilah diriku : Nadia.Yusof

Fafau Langgar Pantang Kerana...

salam..

siapa dengar Hot FM seawal jam 6pagi pada 13 Jan, Khamis???
hehehe..

okeyh, ceritanya.
hari Rabu tu, HOT FM AM Krew sembang pasal FB
yang kononnya nak shut down on March.
so, diorang saja lah buat deal nak tengok if they can live without FB & Twitter.
the deal start pagi Rabu sampai pagi Khamis.
siapa yang langgar pantang akan didenda.
i takdelah amek port dgn diorang punya deal.
dengar2 gitu je lah.

Khamis pagi, masa otw ke Kuala Terengganu seawal jam 5pagi..
sesaja lah tweet announcers utk sessi pagi.
dah tu, nak tweet sape yg bangun pukul 5 pagi.


sambil-sambil tu sajalah nak tanya frekuensi HOT di KT.
buat teman sepanjang jalan.

dalam kul 5.45pagi, Fafau reply..
"soon.morning!"
(xjumpa cari her tweet nak print screen)

bila Fafau reply, baru teringat bout yang diorang off from tweet and FB.
just assume yang mungkin dah abes kut deal tu.
few minutes after that, receive tweet from her.

hahahha...

after that, berlambak tweet masuk pasal Fafau langgar pantang.
siap Fafau kena denda menyanyi "aku gila twitter" sambil lari setempat.
i tak dengar pun sebab sepanjang jalan tak dapat cari signal Hot FM.
walaupun FBI dah tweet bagitau frekuensi.
dalam hutan kut, itu yang susah nak dapat signal.

dah tu diorang sambung deal pulak.
start 9am that morning sampai next Monday.
siapa yang berjaya goda anyone,
sama ada faizal_hotfm, AGHotFM atau REALFAFAU
untuk tweet dalam waktu pantang tu akan dapat hadiah.

ces ces ces!
sangat rugi!


tapi fun ah baca tweet dari diorang.

they made me alive on my sleepy day.



most welcome AG..
walaupun takda niat langsung nak kantoikan Fafau.

rasa-rasanya Fafau tu my type kut.
bangun je tidur, 1st thing tengok ialah hp.
sms, missed call & twitter.
agaknya after bangun tidur, mamai check hp,
terus dia lupa masih dalam pantang.
haha..

btw, it's her 1st time reply my tweet.
all i can say, i was lucky kantoi'ing her..
and she was unlucky replying my tweet.


nak menang hadiah??
pi goda diorang di Twitter.
follow me too ya!
@dyakamil

inilah diriku : Nadia.Yusof

Si Comel Yang Di Rindu

salam..

laaaaammmmaaaaaaaa xjumpa anak-anak daraku.
last sekali masa raya puasa..

alang-alang dah pergi sana..
haruslah curi masa menjenguk mereka.
kalau stay rumah diorang, harus tak jadi semua aktiviti.
Arysha memang terer nak kunci kaki i di rumah ok!
dia peluk peluk sikit, buat buat ayat sikit.
terus i akan cancel semua plan..
makanya, hari nak balik Kuantan, Ahad tu baru pi jenguk dia.

mula-mula sampai, standard lah Arysha berlagak dulu.
cari gaduh dulu.
ek eleh, dulu boleh la berlagak camtu.
orang akan layan..
sekarang, kirim salam la ye Arysha sayang.
mummy ada Hayfa..


Hayfa blur siapa yang pegang dia.
yalah, last sekali jumpa pun umurnya baru 14 hari.
ni dah 4 bulan.. lama tu!
tapi budak kecik ni baik.. xda nanges2 meragam.
sebab tu i suka hug2 and kiss2 lama2..


hah, siapa suruh berlagak.. pi main jauh-jauh xda orang nak layan.
then mula lah mengendeng.. jealous lah tu. hihi.

alahai, bukan boleh tahan lama tengok Ary camtu.
silap2 mummy nya ini yang nanges tengok muka Ary camtu.
terus pujuk and ajak duduk dekat-dekat.


jealous dgn adik punya pasal, nak jugak duk atas riba.
hah meh sini meh..anything for you lah Arysha sayang.
sian Hayfa terhimpit.
kakaknya tu umur aje 3 tahun, badan besar macam 5 tahun.

Arysha cepat geram dgn Hayfa..
laju aje tangannya usik Hayfa sana sini.
i pulak yang geram tgk dia.
Hayfa tu dah takda perasaan dah kakaknya buat macam-macam.
dah immune kut!
aduih, memang jadi mangsa buli lah Hayfa ni.

walaupun kejap aje dapat spend masa dgn Arysha & Hayfa.
terlepas rindu pada diorang.

part paling best masa sembang-sembang dgn Arysha.
sembang berdua sambil bersiap.
budak ni kalau bersembang, mmg layan.
macam-macam cerita, macam-macam pendapat dia boleh sembang.
sesi ni biasanya berlangsung dah dekat nak balik.
mesti without her parents.
kalau ada parents nya, dia kerek sket.

bercerita macam ni dah buat rindu lagi.. :(
tak sabar nak jumpa diorang lagi.
nampak gaya, kena cari waktu utk spend weekend with them.

inilah diriku : Nadia.Yusof

Katanya KT

salam..

uwaaarghhh!

i'm a good girl.
for half day berjaya menyelesaikan few things yg lama tertangguh.

sepatutnya hari ni pergi KT.
pukul 10 pagi my colleague sms bagitau postpone.
sebab dia demam..
ces ces ces!!
kalau tau nak demam, i pergi Kluang lah!
dah merajuk, xda makna nak drive Lucas pi KT.
sorry!

katanya nak pergi Rabu pulak..
hello incik, saya ada teleconference dgn HQ lah Rabu!
sesuka suki..
dah sukati kamu, tunggu abes teleconference baru gerak ke KT.

sebab dah cancel pergi KT, cuti tetap cuti.
cuti peristiwa sebab TIA menang.
eh? sebab ada Bob aka zahiriladzim.. eh?
hehehe.. main2 lah kamu!
cuti sebab ganti cuti tahunan 31 Dec ari tu.
yang Bob tu sebab dialah lelaki berjaket merah yang duk meroyan
main cak cak dgn Ana Rafalli semalam.
owh, kita suka tgk muka xda perasaan dia tu.
tapi semalam macam apakah yang Bob buat?
apa-apapun, tahniah Ana Rafalli.
suka lagu tu..
utk kamu yang mula give up dgn kelupaan aku tentang kita.

makanya cuti harus dimaknakan!
sesia cuti setakat tergolek atas katil. membazir namanya itu.
dahlah 2 hari weekend langsung tak keluar rumah.
owh, mesti abah bangga anak daranya kurang merayap. :)

after lunch with Nina & Nurul, officemate ku
(siapa lagi nak ku cari di Kuantan ni.. *tears*)
terus ke CIMB Bank.
mahu settlekan urusan akaun simpanan.
dulu dah lama tak buat transaksi.. so, account tu jadi deactivate.
sebab kita ada projek special, akaun tu mesti di aktifkan kembali.
in 30 mins, semua settle.

then masuk ofis jap, nak print borang apply passport.
dah lama download, kononnya hujung bulan ni baru nak pi buat.
tapi sbb umi dah tanya-tanya bila nak pi buat passport, settle kan ajelah hari ni.
dah isi semua borang, bergerak ke Jabatan Imigresen Pahang pula.
diorang cakap, boleh ambil gambar passport di sana.
so, senang cerita. tak payah pergi kedai foto.
ku sangka susah mencari jabatan tu, rupanya senang amat!
beratur lam 30min jugaklah utk amek gambar tu.
amek gambarnya 5 minit je.
4 keping instant photo -RM 12.
then make a copy of IC depan belakang - 40sen
ambil no giliran, ke kaunter, then berjaya menyiapkan passport!
yeay!!!
pada umur 25 tahun baru ada passport persendirian ye kawan2.
masa pergi Brunei & Singapore dulu passport berkumpulan.
makanya makin lebar lah langkah merayap ku selepas ini.
tapi sebab dah pukul 4, pegawai tu cakap passport tu boleh diambil esok.
okeyh kak, esok pun esok lah!
puas hati dgn servis jabatan imigresen ni!
one word - efficient.
owh, passport mahu kemana?
ehem2, nnt kita kepochikan dekat2 nak pergi eh.

about 4++ pm, berbelah bagi nak pi ke tak LHDN.
nak daftar e-filing.
tahun lepas ku tak buat.. ngeh2.
jenuh jugak mencari pejabatnya.
dah tu, dalam arked orang meniaga.
about 4.40pm baru jumpa pejabat LHDN.
sembang-sembang dgn akak tu, tanya itu ini.
rupanya company dah daftarkan e-filing tu.
cuma ku tak tau pin no untuk buat last year.
so, akak tu kasi pin no.
dan.. manual form untuk buat last year punya!
ces, ces... agak2 ku buat ke tak. hhuhu.
tak yah buat la kak.. :(

settle urusan about 5pm.
awal lagi.............................
marilah kita merayap ke Giant mencari umpan.
eh, maksud saya.. makan!
berjaya menghabiskan duit di situ.
pukul 6 baru pulang!

sekarang, black out seluruh taman.
nak suruh tidur awal ke hape?

inilah diriku : Nadia.Yusof

Party Arab With Friends

salam..

sambung lagi cerita New Year.

balik dari OU pukul 8malam.
dah janji nak jumpa kawan-kawan KKDK di Ampang.
janjinya pukul 8malam..
nan adolah nak sampai sana kul 8.
haruslah balik mandi segala dulu.

by 8.45pm baru gerak dari Puchong.
dgn tak tau jalan tambah langsung tak biasa dgn Ampang.
Nina lah navigate with iphone GPS.
itu pun kadang2 ada gak terlepas lorong lah apa lah.

before headed to Restoran Al-Andalus di Jalan Damai, Ampang
(Amira's in-law own the restaurant - now dah tutup pindah somewhere nearby)
pergi Setiawangsa dulu ambil adik Nina.
about 10pm baru sampai Andalus.
meet friends yang daaahhh lama tak jumpa...
Riezam & fiancee, Hani.
also Rina Salleh.
dah lupa bila last jumpa diorang.
rasanya before pindah Kuantan.. lama kan????


selain dinner sambil borak-borak,
they planned to celebrate Chiqie's birthday.
his 25th birthday on 1.1.11
organized by Rina Salleh.

the organizer and the birthday boy

luckily masa kitorang sampai tu, Chiqie belum sampai.
so can join them nyanyi lagu birthday. hehe.
owh, Aizu and his girlfriend, Suhana also joined us.

let pictures do the talking!

Aizu, Suhana, Nadia, Nina, Rina, Chiqie, Riezam & Hani.
all of us, except Aizu and Suhana known each other since 2006.
dari zaman universiti.. masa tu buat Karnival Kerjaya 2006.

sebab Chiqie segan nak potong kek sorang-sorang,
the boys potong sama-sama.

birthday boy with the girls..
sepertinya Chiqie tak rela.. haha.

deco oleh organizer ya.. bukan deco asal Andalus.


about 11pm, Hani & Riezam dah cha alif but.. due to curfew.
(darah manis uollls)
tak sempat nak sembang dgn Hani lama-lama.. :(

diorang balik je datang si Mayonis (in white).
then Aiman and her fiancee, Che In (beside Nina) pulak sampai.
3 of them also from Karnival Kerjaya.

all the way from Kuantan.. adik Nina, Nina & I

dah panjang borak dan gelak,
about 12++, mata dah tak larat nak bertahan,
haruslah berangkat pulang juga.
penat wall-climbing pun tak abes lagi.

tinggallah diorang yang baru sampai sambung berborak.
pukul berapa diorang balik, wallahualam.

Andalus environment sangat best.
penuh semua meja.
lucky organizer datang awal and pilih meja di tingkat atas.
so, kita-kita je kat atas tu.. lepak macam kat rumah sendiri.. :)

tapi parking a bit susah. kena bayar.
bila tanya Abu, Amira's hubby dia kata sepatutnya tak yah bayar.
and bukan diorang yang charge semua tu..
tak taulah siapa yang menangguk di air keruh.

overall... my 1.1.11 sangat best!!!
had fun with friends..
and doing things yang dah lama tak buat.

thanks guys and girls for the awesome and splendid day!
owh, Rina pun ada update di blognya.

p/s : Rina cakap i nampak lain.. katanya "suci".. apakah?
efek tudung putih tu yang suci kut. ahaks.

inilah diriku : Nadia.Yusof

Selamat Bertunang

salam..

i'm wishing my dear darling BFFs

SELAMAT BERTUNANG!!

Aeman on 8th January 2011.
Rawang, Selangor

and

Ijan on 9th January 2011.
Kluang, Johor

i suppose to attend Ijan's engagement.
tapi..
sob sob sob..
kerana komitmen kerja pada Isnin..
which is i memang xsempat balik dari Kluang on Isnin tu,
terpaksa batalkan..
i'm so sorry dear Ijan..

i know, u remind me on this since November 2010.
i really wanna go.. but sob sob.

however, i wish both of u..
CONGRATULATIONS!!
one step closer to 'Puan'..

p/s : marilah sama-sama berdoa semoga saya dapat meluangkan masa utk mereka pada hari perkahwinan mereka nanti... semoga semuanya dipermudahkan olehNYA.

inilah diriku : Nadia.Yusof

The Climb

salam..

1st January 2011
genap setahun terjebak dgn dunia panjat memanjat dinding.
walaupun.... dalam setahun tu sempat pergi 2x je.
walaupun.... dalam setahun tu xpernah panjat sampai atas.
panjat berkali-kali.. tapi paling tggi pun 3/4 dinding.
katanya kurus ringan senang nak naik,
tapi tangan & kaki tak kuat.. cepat lenguh
separuh dinding je dah give up.. xdaya nak berpaut.

Camp 5, OU.. LDP from KJ dah boleh nampak tempat ni.
pergi tempat Bowling, naik tangga depan Bowling
masuk game arcade, keluar game arcade.. tadaaa..
Welcome to Camp 5.

macam mana boleh terjebak?
sebab Burn ajak pergi course Basic Wall di Camp 5 setahun yang lalu.
walaupun mak sendiri terperanjat anaknya ada sijil memanjat.
itu memang 1st time ever main benda alah ni..

sbb dah attend kursus and ada sijil,
kita boleh jadi host and bawak guest.
1 host utk 2 guests.
last year dah bawak 1 team from SDI jadi guest.
masa tu host ialah Burn, Katek, Amira & I
guest pulak : Faris, Aus, Hafiz, Aiman & kawan Katek.


kali ni host hanya bertiga.. Burn, Hood & I

guest pulak..
Tengku Hasanul, Kak Intan, Hannan, Suhaila & Nina

guest ni, kalau dah cukup 3x attend as a guest,
terus boleh convert mcm dah attend course Basic Wall tu..
bezanya xdapat sijil la.
after that, dah boleh datang memanjat without orang yg ada sijil..
as a guest, they can belay orang lain & di back up oleh host, tapi tak boleh belay host.

Hannan (guest) belay Kak Intan (guest) & di back up oleh Burn (host)

i dah pernah story di sini, if kena belay orang yang lebih berat dari kita,
mesti guna sand bag sebab mungkin masa nak turunkan climber tu,
kita pulak yang terangkat naik.. (pernah kena!!)
so kali ni, memang i lah winner pengguna sand bag..
1 sand bag 15kgs, i guna 2..!
utk belay Suhaila & Hood.
masa belay Suhaila seberat 50kgs ++ tu confident sket.
tapi bila Hood suruh belay dia.. hah amek kau!
terkesima.. kau biar betul dik. berat kau >60kgs.
tapi Hood confident dgn I... and I did it!!

Kak Intan (in green) sangat confident & gigih.
1st attempt half way.
so tukar wall lain.. and she did it!


me also the same.. 1st attempt pun half way.
sbb wall tu nampak senang..tapi sebenarnya susah giler bila dah separuh atas.
bila i tengok Kak Intan success in another wall, i wanna do it!
giler kau, jeles i ok tgk Kak Intan sampai atas.
Nina & Suhaila xyah cakap la.. 1st attempt pun dah sampai atas.
try track Kak Intan.. and i did it!!!
yeeehhhaaa..baru rasa complete sijilku. hahha.

i climb to the top baybeh! thanx Hood my belayer!

settle menawan 1 wall, terus excited.
nak try wall lain, tapi tangan dah gigil. haha.
so, kita duk bawah, belay our guest saja.
bosan with old wall, diorang nak try new wall.
wall ni baru siap.. which is lagiiiiiii tinggiiiiii dari old wall.
old wall tu melekat di dinding.
new wall ni kat tengah kawasan..
boleh nampak besi2 yang digunakan utk mendirikannya.
mula-mula belay orang je.. tak konfiden nak naik.
bila dah tgk Nina and Suhaila sampai atas..
and diorang pun dah push2 suruh naik..
me? "okeyh, go baby go"

get ready sambil lagu Miley Cyrus - The Climb

kali ni Burn pulak belay.. tadi Hood.
naik half way, tangan dah gigil.
jerit pada Burn suruh turunkan, "Lower Me"
Burn jawab "stay there"
Lower Me tu memang kod utk mintak turun.
and Burn suppose to answer "Lowering"

dah gigil cari tempat nak berpaut..

dah dia xnak turunkan, xkan i nak buat terjun tiruk.
friends pun duk support suruh naik lagi.
so decide utk take a break.
lepak jap kat situ, agak2 dah larat, sambung panjat lagi.
sammmpppaaaiiii ATAS!!!
OMG, cant believe i did it.. haha.
proud of myself!

i did it UMI!!

lucky me ada kawan2 yang supportive and dedicated belayer.
masa duk lepak tu, Burn lah yg carry me (with the rope).
sebab i memang lepas terus my weight pada tali..
bila tak sampai nak berpaut, Burn tarik my rope.
so that i boleh cepat2 cari point utk pegang.
bila dah sampai atas, i realize the reason kenapa i berjaya.
sebab i trust my belayer.. sebelum2 ni, mungkin half-heart je kut.hehe.
ampun, sorry my darling belayer.
actually, the trainer pernah bagitau..
climber mesti percayakan belayer 100%.
sebab belayer yang akan jaga dan kawal tali.
which is, if terlepas tali pada waktu belayer tak ready,
climber boleh terpusing-pusing di udara.. dan mungkin langgar wall.
serammm!

Hood mencuba dinding yang lebih mencabar.

after 4 hours sesi panjat memanjat..
kita pi makan di New York Deli.
kasi top up balik itu energy.


puas hati!!
anyone wanna be my guest??
mungkin akan memanjat lagi July nanti.

inilah diriku : Nadia.Yusof

Berfantasi Bersama Siti

salam..

around 8pm kita gerak pergi Istana Budaya.
dekat je, secoet depan gerai tempat makan tu.
tapak parking fuyyoh bersepah lagi kosong.
masa pi CTM 2 dulu, 7.30malam dah penuh.
tapi dalam hall, full house.
sebab ramai kids kut.

wah, sangat lama x layan teater.
last sekali masa CTM2 in July kut.
Muzikal Tun Mahathir & Natrah 2 pun xpergi.
kalau duk KL ni, harus pergi semua show kat IB kut.
hehe.

kali ni kita tengok ini

dah last show dah 31st Dec tu.

sampai je IB, terus pi collect ticket.
sebab i dah beli and bayar online.
senangkan.. boleh pilih seat siap2.
kali ni i beli seat di Grand Circle.
kalau ada VVIP, kitorang kira duk belakang diorang la.
tapi show kali ni xda VVIP.
ticket pun xlah mahal sangat. sedang2 je.

nak dijadikan cerita, plan awal nak pi dgn
Nina, adik Nina, Ain and Suria.
malangnya, few days before show adik Nina, Ain and Suria cancel.
tak dapat join due to certain reason.
gelabahlah i dan Nina cari orang nak ganti.


ya lah, tiket dah bayar.. rugilah if takde orang nak masuk.
diorang willing je nak bayar.. tapi tak best lah tgk berdua je.
akhirnya dapat ajak Kak Iza and Kak Tina
dan mempengaruhi Yana utk join.. hehe.

5 keping tiket akhirnya ada pemilik.

macam biasa, wajib bergambar di depan banner.
sambil tunggu Kak Iza and Kak Tina.
diorang sampai kita terus masuk hall.
itupun dah agak lewat jugak kita masuk.

my darlings.. lama tak jumpa!!

view kat Grand Circle ni.. tengah2 ok!!
tapi i lagi suka view stall masa tgk CTM 2
sebab yang tu lagi clear.
lepas ni dah tau dah nak pilih seat mana.. :)

laser tu dipancarkan pada batu delima sakti yang Siti cari tu.

dah abes dah..

penutupnya... masa show xboleh snap pix.
so, dah sesi introduce cast baru boleh keluar kamera.

overall.. teater Siti Di Alam Fantasi sangat superb!!
props super duper cantik.. cun melecun.
ada laser bagai..
lebih kurang standard Puteri Gunung Ledang The Musical.
karakter pun semua sangat cute.
ramai kids yang jadi pelakon.
Liyana Jasmay best! tapi watak sombong dia tu mcm over sangat lah.
Ebi Yus and Johan Raja Lawak pulak 2 thumbs up!
lawak memang tak boleh blah.
lagi ada Fizo Omar. dia pegang 2 watak.
mula-mula jadi Ketua Lipas, pastu Putera Raja.
tapi paling best masa dia jadi Ketua Lipas.. mmg mantap!
masa jadi Putera Raja tu macam ada yang tak kena.
Vanidah Imran as Ratu Labah pun giler cun & hebat.. ganas!
jalan cerita... menarik! sesuai utk kanak-kanak.
"selalu berkasih-sayang, sepanjang hayat akan dikenang"

sebab i ni jiwa sentiasa kanak-kanak, maka teater ni memang terbaik utk i.
hahahhaha..

done with show, kita lepak kat lobi.
temankan Kak Iza and Kak Tina bergambar.
jumpa the kids yang jadi Katak dan Lebah.
comel giler yang jadi Lebah tu.. cute!
apa lagi, posing!!

Katak Perasan..

Lebah / Bee yang comel!!
tak nampak ekor diorang.. ada kat belakang tu.

tak pasal-pasal Istana Budaya pun jadi macam taman..
cantik!!

awalnya, tak beria pun nak tgk teater ni.
niatnya nak bawak Nina je.. dia tak pernah tengok teater.
alih-alih dah jatuh cinta dgn Siti Di Alam Fantasi.
nampaknya next season show kena masuk dalam list wajib tengok.
congrates SDAF team.

after show, pergi makan di Kg Pandan.
sambil tengok fireworks.. berlatar belakangkan KLCC.
Happy New Year!

p/s : siapa lagi nak belajar tengok teater? meh i bawak and pengaruh u minat teater.
hehehhe... :)

inilah diriku : Nadia.Yusof

An Evening Before New Year

salam..

hey hey..
how was your new year?
mine? awesome!!

on Thursday, 30th December i dah bertolak ke Puchong.
habiskan annual leave di sana.
nak balik kampung, dah kerap sangat balik.
so, decided to go to KL.
plus, for few reasons which is
Siti Di Alam Fantasi
Wall Climbing
Meeting Friends
and Jumpa Arysha & Hayfa

before headed to Istana Budaya for SDAF,
kita pi makan Ayam Penyet dulu.
mengidam okeyh!
dah few months tak makan.. termimpi2 air red plum diorang.
so, one of the must to eat bila pergi sana ialah AP.
(xda AP macam tu di Kuantan.. sob sob)
after AP time, wayang time!
watched The Tourist.
OMG, Johnny Depp always melt women's heart.
partner with forever superb Angelina Jolie.
walaupun tak seganas SALT, tapi watak Elise pun best.
cantik & gorgeous!

done with movie, terus shoot ke Tasik Titiwangsa.
sebab nak avoid jam, plus tak sure dgn jalan.
malam tu kan malam tahun baru, tak pasti dgn jalan2 yang ditutup.
seawal jam 5.30 petang dah gerak from IOI Mall.
so, itulah sebabnya jam 6 petang kami dah di depan IB. huhu.

nak buang masa, kita ke Tasik Titiwangsa.
lepak sambil menghirup udara segar.
dan....POSING!!

okeyh, sila perasan..

Liyana sangat fotogenik okeyh!



berlepak-lepak bersama Nina & Yana

nah sekeping kepoyoan berposing2..
yang lain simpan buat pekasam.
hehhee... awww malu *blush*


penat pose, kita makan aiskrim.
then, had dinner di gerai belakang IB.

bestnya if selalu dapat lepak camni.
enjoy the fresh air.
padahal banyak je port macam ni di Kuantan.
lagi best sebab tepi pantai.
tapi.... hah, banyak tapinya!
hahaha, oklah.. not 1 lame reason.
takde geng.
acceptable la kan.

p/s : few times pergi IB, ini first time lepak Titiwangsa.

inilah diriku : Nadia.Yusof
Related Posts with Thumbnails