Hello Seoul..

salam...

anyeong-haseyo.

*hello Incheon*

a very quick update from Seoul..

Alhamdulillah, rombongan kami selamat sampai di Incheon Airport
jam 7.50 malam waktu Malaysia selepas 6 jam perjalanan.
waktu Korea Selatan awal 1 jam sahaja dari waktu Malaysia.
suhu waktu itu ialah 4 darjah celcius..
phew, not bad..

*all the way from Kuala Lumpur*
12 of us.

our lovely boy yang sambut kita sampai..
dahla ktorang keluar lambat dari arrival hall..
kesian dia dah gelabah menunggu di luar..
and our very 1st meal di sana ialah.. KIMBAB.
beras yang diletakkan sedikit sayur dan di balut dgn rumpai laut.
not bad.. tapi tidaklah seleraku.. makan sesikit boleh la..
nak makan banyak, tak lalu ler..


from Incheon International Airport kita naik bas ke Seoul.
limousine bus..
KRW 10,000 per head per trip.
perjalanan about 1 jam 15 minit.
nice view.. nice weather..
tak rasa macam kat South Korea pun..
macam di Kuala Lumpur..

*Incheon International Airport*
waiting for limousine bus

reached Bomi House, our guest house around 11pm waktu Malaysia.
2 bilik, 1 dapur, 1 bilik air & small living hall..
KRW 18,000 per head per nite.
KRW 1,000 bersamaan RM 2.83.
kira sendiri.. hehe.
the best thing here is,
WIRELESS!!!
so, see me in FB & Twitter.

after makan-makan, solat and relax,
TIDUR!!!

p/s : will update for 1st day activities if time permit..

inilah diriku : Nadia.Yusof

Off To...

salam..

heyya!

my ticker shows 0 days.
&
im ready with this!

winter clothes

yea

i'm out of Malaysia till next Sunday.


so,
no handphone
no email
no FB
no Twitter
no blog

doakan percutian bersama keluarga ini berjalan lancar
dan kesihatan saya mengizinkan utk mengembara di bumi Allah ini.

we're off to..


will go and say hi to..

yeah, i heard somebody's screaming.. haha.
insya ALLAH kalau jumpa ya.
tak wajib jumpa pun
but KBS is in our list to visit.

6 months of planning by yours truly.
:)

see ya in March!

inilah diriku : Nadia.Yusof

Kuantan : 1 Year

salam..



time flies so fast aite?
macam baru sangat pindah Kuantan.
tup tup, 1st Feb hari tu, genap setahun di sini.
macam tak sangka i can survive here.
yup, it was the 1st thing crossed my mind
bila i decide nak terima offer datang sini.

i had so much fun here.
no doubt, 1st 6 months was the worst for me.
tak tau nak letak diri macam mana.
boss macam tu..
colleagues macam ni..
subordinate macam tu..
client macam ni..
business yang macam-macam..
kerja yang xtau macam mana dah..
nak adapt to those environment was like killing myself silently.

in fact, 1st 3 months, i tak boleh tidur malam.
sebab fikir macam-macam perkara.
rasa nak resign pun pernah ada tau!
tapi memikirkan, masa tu masih dalam bond.
so, nak tak nak.. bertahan lah dulu.
tapi after 6 months, i mula suka berada di Kuantan.
i can say, after she left..

yup, after she left..
all the negative vibes disappear.
and my life here full of positive vibes.
i had fun working with my colleagues.
making decision without any stress.
meeting customers.. and build a network.

personal side, not much change.
masih lagi berulang alik
Kuantan - Kuala Lumpur
dan Kuantan - Pasir Mas
except, i rarely meet my lepaking friends.
selalu pergi KL pun jmpa orang yang sama,
buat aktiviti lebih kurang sama.
gotta plan to meet my KKDK lepaking friends.. miss them much!

well, though i like Kuantan as much as i wanna stay here forever,
i give myself till end of this year.
probably i wanna go back to Shah Alam next year.
to accomplish another dream before 30 years old.
wonder if there's suitable post for me in HQ or KV.
nvm, let's start with... hurm,
RESUME??
:)

inilah diriku : Nadia.Yusof

Dari Bukit Jelutong ke Desaru

salam..

mari kita hegeh2 update cerita basi.

malas tul update pasal event kalau takde gambar.
gambar tak banyak hokeyh!
sbb my phone jadi source utk google clue.
dah tu sempat main FB and Twitter lak pagi2 tu tggu flag off.
makanya sebelum sampai hotel bateri dah kong.. wawawa..
ini pun godek2 di FB kengkawan.. hehe.

wokeyh, back to story!


flag off di Pavillion Bukit Jelutong.
registration before 7am.
so, by 6.15am we all dah sampai.
solat Subuh and breakfast disana..
phew, ramai owh!
katanya 182 buah kereta.

dengar taklimat.

sampai BJ baru hegeh2 tampal sticker.

after taklimat dan bacaan ikrar (i rasa ikrar tu sgt mcm puisi..)
terus get ready di kereta.
tapi sebab pagi tu kitorang sampai agak lewat,
turn kitorang utk flag off agak lambat lah!


flag off : 8.03am
bergerak dari Bukit Jelutong ke Subang Jaya.
few questions there.
pastu ke SD Energy & Utilities utk Task 1

terus memecut ke Nilai 3.
questions lagi!
at the same time cari & beli treasure.
sempat singgah Giant & A&W lagi..
ada Task 2 disini..
which is Boling Kelapa, Batu Seremban, Timang Bulu Ayam dan Hoki


motif ada Task 2???
panas ya ampun cuaca hari tu.
rasa nak pitam pun ada.

sampai driver tertidur masa tggu teammate beli treasure

masa beli 1 treasure di Giant tu memang bikin hati panas.
kita dah lambat, mintak izin dgn budak yang beratur kat depan
(barang dia banyak hokeyh, tapi beratur kaunter ekspress.. ces)
budak tu tak kasi i bayar dulu.. grrrrr...
dahlah terhegeh2, ada 1 barang tu siap takde kod bar..
terpaksalah cashier tu pi amek yang lain utk scan kod bar..
lagi buang masa!! marah... grrggrgrr

from Nilai 3 terus memecut ke Merlimau.
time ni I tidur.. sebab dah fenin2 dan fitam2.
dah exit Jasin baru terjaga..
pastu sibuk2 check soalan yang tak dapat jawapan lagi.
OMG, jauhnya from exit Jasin tu nak sampai Merlimau.
di Merlimau ada few questions lagi..
then only ke SD Plantation nearby utk submit jawapan.
after submit jawapan, kena buat Task 3 pulak.
which i think was a waste..
Task 3 ialah kena 2 org from team members kena dress up ala 1910
syarat mesti ada payung, topi, baju yang lengkap & berkasut.
menggunakan recycle item.. apakah???
yang ni nanti i buat entry komplen panjang lebar.


then, pergi jumpa panel utk ambil gambar.
for every item dapat 5 marks kut.. or 2 marks.. tak ingat.
our team manage to secure all marks.
walaupun pakai plastik sampah.. hahah.


then, from SD Plantation Merlimau which is about 40km from highway..
kita patah balik jalan sama utk masuk PLUS highway.. grrrr..
another waste of money, fuel and time!
cool Nadia cool, that's what we call Treasure Hunt.
to waste money, fuel and time.

bergerak ke Kulai utk selesaikan CSR.
kalau selesaikan CSR ni, no additional mark.
tapi kalau x selesaikan.. markah akan ditolak.
motif?? grrr lagi.
apa yang mesti dilakukan??
bagi sebotol minyak masak jenama Alif keluaran SD (salah satu treasure)
kepada warga Kulai, ambil gambar dan print gambar itu.
there goes another stupid thing!
wasting?? yeah!
it was 5pm when we reached there.
pusing satu Kulai nak cari orang Melayu yang agak memerlukan minyak itu.
alang2 nak buat CSR, takkan nak bagi pada orang yang mampu.
so, kita masuk pedalaman sket.
naseb baik jumpa seorang abang ni bersama anaknya..
tangan abang tu berbandage.. so assume dia memerlukan la.
dah snap pix, gegas2 pergi Tesco Kulai utk print gambar.
mak aih, kemain ramai hunters beratur nak print.
almost half an hour kut kat situ.

sharp 6.15pm, kita gerak ke Desaru.. from Kulai.
masa ni dah takda tulips dah.. ikut gerak hati, signboard maupun GPS.
lucky us, i agak expert jalan Kulai..plus, 3 of us ada smartphone GPS..
so takdalah sesat..
tapi kalau dah jalan kampung tu, xyah la berlagak nak speeding ya.
lori depan belakang..2 jam kut perjalanan.
penat siot!

sampai Lotus Desaru around 8pm.. naseb baik cantik.
sejuk sket hati.. walaupun mata dah kuyu ngantuk.
check in dan berdesup ke bilik bersiap utk dinner.
nanti sambung entry lain.. insya ALLAH.

p/s : credit picture to Ninie Mohd Salleh FB and Aeman Sam FB,

inilah diriku : Nadia.Yusof

26th Anniversary...

salam..

im wishing my dearest darling umi & abah.

HAPPY 26TH ANNIVERSARY!

on their 24th Anniversary, 2 years ago.

gonna celebrate their 26th Anniversary this coming weekend..


lots of love;

inilah diriku : Nadia.Yusof
Related Posts with Thumbnails