Morning @ Seoul

salam..

ok, let's continue with Seoul story!

1st night was awesome.
walaupun baru nak adapt dgn cuaca.
tapi guest house tu sangat selesa.
sejuk kat luar jer... masuk lam rumah terus nyaman..
ada heater.. suhu badan kut depa set
so, sangat boleh tidur dengan lena.

dalam itinerary pagi tu kita mmg kosongkan dari aktiviti.
sbb bawak mereka yg berusia ya.. harus difikirkan semua keadaan.
so kita bagi rest and kasi ilang jet lag dulu.

Project Head pagi2 dah keluar rumah.
pi topup T Money card..
ala2 Touch N Go kita lah...
guna utk semua pengangkutan awam disana..
subway, bas & train..
then pi amek gaun grad (geli hokeyh jubah konvo nama gaun disana)
pi amek few barang di rumah sewanya utk kegunaan di guest house
and beli pinggan plastik, cawan plastik etc..

owh info.. 1 kad tu harga KRW 3,000 (RM 8.50)
1st day tu my cousin top up KRW 10,000 (RM 28.30) setiap kad..
our parents boleh tahan sampai 1 day before balik..
mcm ktorg yang keluar lebih dari diorang ni topup lagi sekali KRW 5,000
cukup sampai nak balik..

sementara tunggu yg jet lag itu bangun & bersiap
serta menanti Project Head balik,
me, my aunt & my uncle pi ambil feel winter di kawasan guest house tu.
uih, sejuk okeyh walaupun ada sunshine.
duk kat ofis with aircond suhu 20 degrees pun dah menggigil..
makanya, dgn suhu lebih kurang 9 degrees tu..
4 lapis baju yeh i pakai..
thermal wear, tshirt, jacket & winter coat + jeans
boleh rasa la sejuk tu, tapi xdala menggigil hingga ke tulang hitam.

Bong House.. our little guest house

kita sightseeing nearby je..
dekat2 situ ada Sungkyunkwan University.
tak silap ada 1 Korean series yang shoot kat situ.
sorrylah, i x follow citer2 Korea ni.. xtau apa tajuknya.
so sightseeing ialah budak2 muda sangat ramai..
walaupun kelas belum start, tapi diorg rajin je pi lepak kat univ.


kedai2 kat situ pun okey jugak..
ada jual baju, kasut, aksesori handphone, odeng..
ada family mart, Dunkin Donut, seafood restaurant..
happening lah situ!

kat belakang tu ada coffee house
lorong ke Sungkyunkwan University

jalan besar...
kat deretan kedai tu ada Subway.. tapi xberani nak makan situ.
walaupun depa ada kedai kat Malaysia,
bkn sesuka hati ye kita boleh makan di sana.

inilah diriku : Nadia.Yusof

4 comments:

miss labi said...

huwa huwa..aku pun nak rasa gak seme ni..hmphhhhhhhh!!! keciwa :P

nadia.yusof said...

insya ALLAH acik, ada la rezeki di masa hadapan.. :)

nak ajak kau gi spring season kat sana next year.. tapi kau kan nak kawen.. hehe..

oh ya, nnt aku wat entri utk budget holiday kat sana yeh.

Anonymous said...

hai sis,
sgt2 teruja tgk pic ke korea ni..
ade fb tak?
boleh add me at masrurah_hairudin@yahoo.com

-mas-

nadia.yusof said...

Hai mas...

Thanx visit my blog..hurm sorry ya.. FB limited to closest friend & family je..tapi u can follow me di twitter.. @dyakamil ..

Related Posts with Thumbnails