Odeng & Sungkyunkwan

salam

hari Rabu tu, kita balik dari Itaewon agak awal..
around 7pm dah sampai rumah.
kat sana, almost everyday kita akan makan strawberry & kacang.
strawberry sangat merah, manis & segar..
kacang tanah lak memang besar & gebu..
ada jual di kaki lima kedai..
strawberry ialah sangat murah dan puas hati..
itu kira alas perut sementara tunggu nak dinner..

selalu jugak kita tapau Odeng..
taip ni pun dah kecur liur terbayang Odeng.. ohemjie.. teringin seyh.
Odeng ni mcm fish cake.. tapi lagi nipis..
makan dgn kuah rasa macam steamboat.
ini aje Korean food yg kita confident & mampu nak makan..
hahaha... berangan la nak masuk makan di Korea restaurant.
mahal gilers... so syukurlah bawa ibu-ibu yang pandai memasak.
haahahah..

malam tu lepas dinner kita keluar makan Odeng di kedai.
kedai tu di kaki lima je..
tiap2 hari lalu lalang depan ni tgk orang makan..
ni kita sendiri nak feel makan di kedai tu..



per stick, 500 won sahaja.. convert kira-kira RM 1.60
kalau kat Malaysia, kemain mahal la tu.. hehe.
nak makan, amek je dari dalam tempat rebusan tu..
nnt masa nak bayar dia kira bilangan stick..
ku tak gemar sgt makan camni.. lagi suka makan dgn kuah dia tu.
itu kalau tapau leh la makan gaya gitu.



yang my sis makan tu ada nama dia, dah lupa apa kenamanya..
dibuat dari ikan jugak.. tapi pedas sket..


ini kedai paling murah.. ada gak yg jual 600 won per stick.
pakcikku sangat gigih makan Odeng.. itu ajelah dia buat kat sana..
habes tu kita jalan-jalan semua tak ikut sebab sakit kaki.
makan Odeng ajelah dia boleh ikut, sebab depan our guest house je.


ini penggemar tegar mcm pakcik mereka..
hari-hari makan Odeng..



Ayah Nuh yang jacket putih tu langsung xmakan..
dia jaga-jaga sebab takut sakit perut..
tapau pun dia xmakan jugak..
jenuh kita goda, mmg xmakan sampai sudah..
tapi bila balik Malaysia itu yg dia sebut2.. haha.


hirup sup Odeng.. haha.. sukati kasi nama sup.


OMG, sedapnya... craving now.


kedainya tepi jalan macam ni je.. sambil lalu leh singgah makan


ada tempat duduk gak kat dalam, tapi x feel la nak lepak2 duduk ni.
hehehe..
hah, budak tu mmg tak tau malu, aci masuk redah kedai orang cari air.


depan kedai Odeng tu ada seafood restaurant..
udang besar2 hokeyh.. terliur.

dah habes makan Odeng, kita jalan2 di kawasan tu..
masuk pusat karaoke..
tapi cancel sbb mahal..
my cousin kata kat area univ dia murah..
jenuh la gigih nak gi sampai Korea univ nak karaoke.. haha.
lagipun lagu English tak banyak pun.. lagu Korea je.
reti pulak nak menyanyi Korea.

maka sambunglah kita jalan2 & posing2 lagi..
agak bosan sbb mcm xtau nak buat apa dah..


dah gaya buat album..

dah kata bosan, kita patah balik ke guest house..
tapi nampak Sungkyunkwan University,
hehe.. bila lagi nak masuk.. teruskan aje.

my sis cakap ada Korean series shoot di sini..
apa kenama ntah.. Sungkyunkwan Couple ke hape ntah.



xmasuk jauh pun.. sejuk oii...
lagipun mcm xda apa yg menarik..
mcm universiti di Malaysia aje..



pintu masuk Sungkyunkwan University.

oh ya, ini bukan government univ tau..
Korea Univ pun bukan government punya.. semua swasta..
government univ ada 1 je di Seoul ni.. Dongguk Univ kalau xsilap.
kat situlah semua foreign student akan belajar bahasa Hangguk..
dah lulus kat sini baru diorang akan di hantar ke univ-univ
di sekitar Korea untuk buat diploma & degree..

thanks for the info cuzzie!

alamak, craving for Odeng.. kena pi cari steamboat secepat mungkin.

inilah diriku : Nadia.Yusof

4 comments:

goodgirlgee said...

ur sis macam tahu semua pasal Korea,hahahahahahahha!

Tun Teja said...

sunkyunkwan scandal kah?..nak g jugak...!!!!!!

miss labi said...

gila ah terliur T_T

nadia.yusof said...

Gee : abes tu,dah aku xlayan korea

Tun : xpastilah aku..sabar2 eh,kumpul duit insya ALLAH sampai..:)

Acik : sgt terliur...huhuhu.

Related Posts with Thumbnails