After 1 Month

salam..

hari ni genap sebulan kembali ke bumi Shah Alam.
phew.. pantas masa berlalu.

hari ni akan pindah masuk ke Apartment Baiduri.
sebelum pindah Kuantan, memang tinggal situ.
dgn Gee Yusof and 3 orang penyewa lain.
tapi after i left, rumah tu dah jadi mcm rumah sewa pelajar2..
which is sangatlah bersepah dan berterabur.
so, dalam masa sebulan ni,
we took time utk bgtau para penyewa utk berpindah.
i cant live with students!
seriously, messy.
balik kerja penat2, tengok rumah takde rupa rumah..
nak bergerak pun susah..
blame me for being mengada2..
tapi, i pun pernah stay apartment masa belajar dulu..
with 3 friends.. ok je rumah kitorang..
xda nak sepah tunggang langgang mcm tu..
so, ladies.. im sorry pls find another house.
i will stay with my siblings only.
which i can simply scold if they make mess..
and they can scold me if im too lazy utk mengemas.
and mum can simply come for spot check
if her daughters has being real daughters.. haha.
and take care of her house nicely.

so, for past 1 month, i stayed with my aunt.
nearby to the apartment actually.
staying with aunt was heaven..
everything will be prepared by bibik..
tapi, freedom tu a bit susah la..
kalau nak balik lewat malam dgn kerapnya ialah sangat segan.
erk, never mind.. though i appreciate much of bibik's help,
i prefer to stay independent doing things without doubt of aunt's feeling.
my aunt tak kisah pun, as long as bagitau dia nak pergi mana and what time balik.
tapi myself yg tak selesa.. segan yg teramat bila orang risaukan kita.
so here i go, start new routine..

working life!
first 2 weeks was terrible..
i had extremely hectic working days since May to June..
tiba2 masuk HQ on July, bosses were giving me time to relax..
terus kepala masuk air ting tong..
nak adapt dgn perubahan lain lagi..
sangat amat sibuk tiba2 tak sibuk langsung sampai terpaksa cari kerja.
remote aircond di tangan tiba2 aircond centralize (sejuk hamat!)
selalu call HQ to seek for help tiba2 dapat call dari branches asking for help..
tiap2 pagi minum di pantri (kadang2 party) tiba2 pagi2 air dah terhidang atas meja
banyaklah yang tiba2..
rutin semua dah berubah.
tapi i enjoyed every changes..

kalau selama ni GM call pun dah gelabah..
ini tengah kusyuk buat kerja sedar2 je Director / GM dah duduk di kerusi depan.
lagilaaaaahhhhh gelabah.. hahah.

job scope..
*tsk tsk saya rindu operation*
basically kat sini banyak prepare report & buat analysis.
mula2 ni mcm susah jugak nak adapt..
sbb, report lab masa belajar pun mmg perkara paling x suka buat.
ini nak buat report & analysis yang more to business..
aduih, pengsan den..
tapi sedang berusaha utk menyesuaikan diri.

sekarang dah mula sibuk..
selepas m plan roll out last week,
i dah nampak dah apa yang i akan buat for next 11 months.
masa masuk bilik boss, nampak 1 flip chart
tajuknya 'Nadia's'
pastu point2 bawah tu semua apa yg i kena buat..
(sama macam yang di briefkan masa mplan roll out)
pastu mcm terkesima jap, perlu eh sampai macam ni?
waaaa, boss bikin i tak senang duduk..

boss pun ada tanya if i dah start sibuk..
or masih lagi relax mode..
hurm, 2 minggu pertama je kut rileks..
lepas tu dah macam tak terkejar jugak nak siapkan kerja.
lagi2 awal bulan.. semua mak nenek report nak kena submit.
tapi oklah kut.. lama2, i'll get used.

boss?
oklah kut..
another reason yg buat i konfiden nak masuk HQ ni sbb dia lah..
i know i will learn lot of things from him..
cuma kadang2 ada sedikit tekanan..
sbb boss ni mcm high expectation sket..
tapi dia baik dan tak kedekut ilmu..
kalau tak tau, dia akan explain sampai kita boleh explain pada org lain pulak.
plus, he is a Scorpion..
knowing myself, our expectation is limitless..
so, i bet i know how to fulfill his expectation.. *i hope*
(bukan nak percaya dgn zodiak, cuma salah satu kaedah utk faham perangai org)

oh, keputusan sambung belajar tu dah keluar..
Alhamdulillah, ada rezeki nak jadi student lagi..
kelas akan mula after raya....
tapi akan daftar masuk pada 14hb ni..
kiranya lepas raya tu terus masuk kelas je la..
semoga jalan yang i pilih ni dipermudahkanNYA.

memandangkan Ramadhan telah menjelma..
i would like to wish all Muslims out there..
SELAMAT BERPUASA
&
SELAMAT MENGGANDAKAN AMAL IBADAT.

inilah diriku : Nadia.Yusof

Dreamgirls Broadway Musical

salam..

tak pernah terbayang akan menonton teater broadway..
sebab rasa mcm lembap je nak faham broadway ni..

tapi, sebab pernah tgk movie Dreamgirls..
tu yang terinspirasi nak tengok teater ni..

teater ni dipentaskan bermula 14Julai till 24 Julai 2011
di Istana Budaya..
punyalah bercinta nak pilih tarikh..
sbb my BFF, Disya would like to join me & partner in theater..
weekend 15-16 July tu charity night & gala show..
so harga tiket paling murah ialah RM 128.
erk, no thanks!
nak pergi 22 Julai.. Disya nak balik kg pulak.
so, decide 20July.. gagal jua sebab Disya kena pergi Sg Petani.
so, since me & Adi je, kita decide pergi Sabtu, 23 July.

sampai IB around 7pm..
terus pergi beli tiket.
tiket ialah sangat banyak lagi.. tak ramai orang pun.
then, pergi makan di Sany Char Kuey Teow belakang IB
sambil layan bola Malaysia vs Singapore..

by 8.25pm kita dah standby depan pintu..
kali ni amek seat di Upper Circle.. tiket harga RM48..
tamau amek risiko..
ni memang cara kita, kalau x konfiden kena dgn jiwa atau tak,
kita amek tiket murah2 je..
mcm Lat the Musical tu, sgt konfiden sbb ada Awie..
tu yg amek tiket sederhana murah.. hehe.


teater ni adaptasi dari filem Dreamgirls..
pembawa watak ialah dari warga Malaysia
kecuali Kris Coleman yang bawa watak Jimmy Thunder Early.
the rest cast ialah :
Cheryl Samad - Deena Jones
Azura Zainal - Lorrel Robinson
Ruzana Ibrahim - Michele Morris
Dina Nadzir - Effie White (weekdays carry by Elvira Arul)
Tony Eusoff - Curtis Taylor Jr
Dafi - C.C White

basically jalan cerita sama sebiji dgn movie..
including lagu-lagu yang dinyanyikan.
lucky pernah tgk movie tu, so kinda understood the whole story.
kalau nak follow skrip diorang.. which is the whole story in English..
kedaung la jadinya.. susah giler nak faham..
international seyh teater ni.. ramai giler mat saleh & minah saleh menonton.


i was impressed with Dafi's performance.
he did super duper well..
he can sing, act & dance beautifully.
compared to dgr dia nyanyi lagu2 dia di radio tu..
this was super duper awesome...
believe me, im quite skeptical knowing he played C.C White..
but he prove me wrong.

the rest of the cast.. they were awesome..
well, they might not popular in the industries..
but their talent are beyond popularity


lucky we went on weekend.
kalau tak, tak dapat tgk Dina on stage..
she was stunning.. no doubt about her voice..
but she played the role naturally...
as if she was Effie White..
kalau datang weekdays, Elvira Arul akan play the role.
well, being me.. MAIN CAST PLS!

shocked to know that this theater was directed by Joanna Bessey..
OMG, u go girl!
it was awesome to know u entered IB!
i know, Joanna kinda active directing for The Actors Studio.

clap clap to all the casts & production team.

and i manage to catch these 2 hot guy


Vince Cheong


Jehan Miskin..



happy that i learned something new that night..
i mean, apa itu teater broadway.

will consider to watch broadway theater again.

till next theater.. The Secret Life of Agent Nora.
another theater in English version..
and they have Tiara Jacquelina, Aznil Nawawi & Adibah Noor on stage..
cant wait to see them on stage
bye!

inilah diriku : Nadia.Yusof

Lucas Turns 2!

salam...

it's Lucas birthday today..

hoot hoot..

he turns 2!


i love you baby!

inilah diriku : Nadia.Yusof

Lisa & Irham - A New Life

salam..

another ages story..

this was end of May 2011.
my BFF getting married.
she is Lisa Maria with her fiancee, Irham.

i was busy with my workload..
however, i managed to squeeze my hectic schedule and drove back hometown.
luckily, i could arrange with my colleague
to have depot and site visit at Kuala Berang the following week.
so, half of the journey (Kuantan-Kuala Berang) were claimable.. :)

so, there i was on Friday morning 27th May 2011.
besides her during solemnization..
another BFF, Disya supposed to be with us..
but, as a new lawyer, new cases are unpredictable.


only closest family were invited.
and i was the only non-family at the mosque.
a bit shy.. but hey, most of her family already knew me & Disya.
and they welcomed me well.. :)


after solemnization at the nearest mosque,
she changed her tudung..
my opinion, this tudung looks better..
i went home after had my lunch at her house..

simple ceremony was easier i think.

the next day, Sabtu 28th May 2011 was her reception day.
it was at Dewan Majlis Daerah Pasir Mas.
she kept reminding me to be at her house by 10am..
and i reached her house with Disya at 10.30am, she not even finish her make up!
so Disya and I camwhoring while waiting for her.. hihi.


theme color during reception was Red & Black..
her dress was gorgeous.. except for too heavy necklace..
beading pada dress dah heavy, so she only need simple and light necklace.
unlucky her, we cannot say anything to the bridal lady..
sbb that lady ialah senang sentap..
oh my, pity Lisa..


Disya and Lisa


Lisa & I

and these were the only our pics in my camera..
so sad!
still waiting for the 2 or 3 pieces of our photo together from photographer..
additional sad..:)


bunting di Dewan MDPM


if you guys wondering why both pengapit were lady..
i can only say idk..
since i was kids, this is the tradition there..
being me, i will say no!
i want bestman & bridesmaid.
but being Lisa, ok anything will do.


awesome & gorgeous dais she had.

a little secret.
Disya & I being responsible to give 'bunga telur' to guest during 'acara merenjis'..
and we were walking with Lisa, Irham & flowergirls from main entrance.
we were sitting near to the bunga pahar like almost 1 hour..
and Disya got 'semut-semut' at her feet.. hahaha.. kurang kalsium!

finished our task, we headed to the dishes and had our lunch..
oh my, so hungry..
by 3pm, Disya and I went out from the hall and headed to Kota Bharu.
we had our chitchat session as a bachelor.. hah..
to the wife, go entertain your husband. hehehe.

well,
Congratulations Lisa & Irham..
selamat membina keluarga bahagia..
and have many kids!

p/s : hadiah tu jgn lupa mintak dgn Disya, mesti dia dah lupa tu.. :)

inilah diriku : Nadia.Yusof

MTV World Stage 2011

salam..

ok, this update is latest..
hahhaha..
i cant afford to blog about my 2 months old entries in my draft box.
i miss to write something up-to-date..
so here we go..
2nd entry for today...

erk, pls do not mind if i flood coming entries with new and old stories.
hihihihi..
gambar semua dah dalam draf.. cuma xda mood nak menceceh..
so, forgive me for that..
tapi.. hurm, my blog.. i can do whatever i want.. :)

heeeeyyyyy..

i won 2 tickets to MTV World Stage 2011..
wuhooo!
it is tonight nearby to my house.
looking at the musician.. 30 Second from Mars, Pop Shuvit, Neon Trees & Beast.
none of them captured my attention..
so, lelong lelong lelong..

i know my sisters and cousins dying wanna see Beast.
but my cousins are underage.. so mum's permission is a must.
plus, they have school to attend tomorrow..

so sisters, both of u are my intention when i decided to join this contest.
thank you Budiey.com for selecting me to win the tickets.


however, Nuyu wasn't interested to go..
she has better plan with her friends..

so here the lucky person who decided to have fun together..


my sister, Ajie and my cousin, Ika.
Ika attending school at evening session.
so girls, have fun there!

p/s : ehem, dear sister, can i have the parking access?

inilah diriku : Nadia.Yusof

Gee's Graduation

salam..

lamanya x update event!

this was long time ago.. in May 2011.
my sister's graduation day.
her 2nd grad day..
she graduated in Diploma Public Administration on June 2009
after 3 years, she finished her degree and graduated in
Bachelor Corporate Administration.

the day was on 14th May 2011.
oh my, i was too busy with my work..
and planned not to attend.. hahaha..
but mum scolded me for not re-pay my sister attendance during my convo.
well hey, God knows how much i want to attend her convo..
instead, i've been planning to hire a photographer to take pictures.
unlucky her, my fav ever photographer "FotoEnak" was not available.
ok, lucky me.. save my money. ahaks!
so, back to basic.. we went to studio and took lame family picture.
*i want family outdoor photoshoot"
and mum paid for that.
*she said to be fair bcoz she paid my convo lame family picture*

however.... i manage to kidnap my cousin to be our photographer
for the day! yeay!!.. thanks Elhafiy.


girl of the day..


my favourite and must pose to do during convo..
i had mine.. and force everyone to do so.. haha


this is the sponsor for her study since Diploma.


family members.. theme of the day was RED.
how come Khalifa was not in the picture?
Elhafiy!!! *scream*


lucky her.. attended by grandparents..
the only granddaughter who got the privilege.
*jealous*
can i request Mek & Ayah too on my EMBA graduation day? *sigh*


her twin..my dad's youngest sister.
how i wish my sister is matured as her twin.. :(


bunch of family in front of DTAC.

finished at DTAC, we headed to iCity for her outdoor photoshoot.
almost sunset.. and the sky was so wonderful..


completed family.. with Khalifa too.


our siblings!
love ya much kids..


crazy kids!

there were bunch of pictures like this..
i am not rajin enough to upload all..
check her blog yourself.



with her friends..


and forever savior family.. Cik Pah & kids..
mum's younger sister.
we owe her a lot..


and Arysha's family..
mum's youngest sister.
all the way from Kajang.


the 3 stooges.. yang tak pernah aman..


and thank you so much Mr Photographer!
for spending the day with us..

Happy Graduation Sistah!
and
Welcome to Real World..

well girl, getting a job is one thing.
to love the job and the people around u is another story.

inilah diriku : Nadia.Yusof

Catch Up with BFF

Salam..


It was awesome seeing my best buddy today! After 1 year plus not having "me-her time", the session at Alamanda just now kinda catching up session for both of us too. Last time we met was on May 2011 during Fena's wedding. And Fena's daughter, Fatin Amira Hanina, is a toddler now. Wow, time flies so fast!


I smile and happy knowing that after so long not meeting each other, we still can laugh to each other. Updating stories and seems like we actually keep on track of each other. There's no awkward feeling. It was kinda "outing-during-study-in-UTM" feeling. I love that moment most! Unluckily, we were busy chit chat and forgot to snap picture.. Never mind Ijan, ur face is always haunting my dreams.. Haha.


Till we meet again next month, my sweety pie!

Kami Berlima

salam..

my cousin upload this pic in our family group FB..
hahhahaha..
i cant remember when was this.

everyone look cute except me..
why do i look so mature?
waaa... very sisterly since kid..


ini di rumah lama atuk belah ayah.
sekarang dah renovate dan dah lain..
from left at the back : Ajie (my sister), Elhamie (my cousin) & me..
from left in front : Khalifa (my brother) & Elhafiy (my cousin)

now everyone is a big boy & big girl..
in fact, Elhamie is married.


and i found this pic in my FB..
this was last year if im not mistaken..
actually there is 1 pic where 5 of us pose like this when we were kids.
tapi my cousin tak upload pulak gambar tu.

suddenly i miss my childhood moment..
kita main pondok-pondok,
main masak-masak,
main kerja-kerja,
bila dah besar sikit kita main bola sepak,
kita main bola pukul..
kita main baling selipar,
main bola tin..
macam2 lah!
SERONOK!!!

my cousin, Elhamie said i was 'cengeng'
dia memang terpaksa mengalah kalau i dah mencengeng..
sikit-sikit nangis, pastu mengadu to atuk nenek..
def i akan menang dan dia kalah.
hahhaha... sorry bro!
tapi kamu mengalah sebab kamu sayang saya kan? haha..

*a photo can bring u back to the memories*

inilah diriku : Nadia.Yusof

Samsung & Chelsea The Blues

salam

phewitttt!
Chelsea nak datang Malaysia..
ohemji..
Torres nak datang uolllsss..
harus tak teruja? hensem! hehe.

standard kut perempuan tengok bola sebab lelaki2 ganteng..
diorang nampak macho bila berusaha keras kejar bola bawa ke gawang gol.
bertambah macho dan mencair hati kalau bola yang disepak masuk gol..
terus rasa nak join peluk sama-sama.. :)

i takdalah peminat tegar bola sepak..
tapi i kerap jugak pergi tengok perlawanan bola sepak yang libatkan my office.
semangat betul bersorak di stadium..
feeling tu lain macam..

ni Chelsea nak datang melawat Malaysia
sambil adakan perlawanan persahabatan dgn pasukan Malaysia..
hurm, team mana yang akan lawan Chelsea?
Harimau Malaya atau Harimau Muda?
tak kisahlah team mana pun, yang penting Malaysia mesti menang.
eh? hehehe...

dengarnya, semua pemain-pemain utama Chelsea akan join tour ni..
waaahhhh, cepat jerit sekarang..
bila lagi nak jumpa Fernando Torres, Frank Lampard & Didier Drogba depan mata?
John Terry pun ada...
salam peluk cium juga bergambar bersama2..
for real okeyh..
seriously, korang boleh duduk dengan all the Chelsea stars masa match tu..
ya, duduk di kerusi tempat pemain simpanan tu..
(kedengaran ada yang menjerit suka & mau)
hah, nak? nak? nak?
senang je!


korang cuma perlu pergi ke outlet Samsung yang terdekat,
dan beli barangan Samsung minimum RM 300 in single receipt.
lepas tu terus capai hp dan ke menu SMS..
taip
(SAMSUNG) (IC NO) (AMAUN RESIT) (TARIKH RESIT) (SERIAL NO ATAU IMEI NO PRODUK SAMSUNG YANG DIBELI) (NAMA ANDA)
dan hantar ke 32632

tapi korang kena cepat..
contest ni tamat pada 10 Julai 2011.

macam-macam produk dari Samsung yang korang boleh beli.
korang bukan saja layak utk menang 2 pass Grand Prize which is SIT WITH THE TEAM during the match + 1 Chelsea jersey + 1 football..
tapi korang juga mungkin terpilih utk menang hadiah mingguan iaitu 1 pass to watch Chelsea live in Malaysia + 1 Chelsea FC jersey..

cepat2 pergi serbu outlet Samsung sekarang..
antara barang yang boleh diborong ialah :


mesin basuh & peti ais


Samsung Galaxy.. pergh, ini memang idaman.
lepas beli ini, terus hantar penyertaan utk menang jumpa Lampard..


kamera & camcoder..
beli yang ini, lepas tu menang.. memang penuh bermaknalah memori jumpa Torres.


penghawa dingin & air purifier


laptop, desktop & printer..


televisyen

kalau korang tengok, banyak lagi hadiah menarik yang diberi percuma apabila korang beli produk2 Samsung ni.. semua stok limited edition..
ada jersey, bagpack, mobile cover..
memang menggoda jiwa gelora.

haih, menggoda betul teknologi Samsung ni..
terus tak sabar nak pergi outlet berdekatan..
The Blues, cant wait for u in Malaysia..

terima kasih juta-juta Noobie utk sepasang tiket percuma menonton perlawanan.. awesome!
terima kasih million million untuk Samsung yang bawa Chelsea ke Malaysia.
sayang Samsung & Noobie banyak2..

p/s : siapa join pergi tengok Chelsea di stadium cepat buzz saya!

inilah diriku : Nadia.Yusof

Bogel Menuju Tuhan


Baca ini. Terpukul dengan mesejnya.

Bila si pemikir bijaksana meluah kata, penanya mampu menghiris jiwa mencabar keupayaan otak mentafsir makna.

Aku Rasa..

Malam terakhir di Kuantan.

Manis.


Dalam senyum gembira mau pulang ke sana,


Ada sedikit sayu meninggalkan mereka.


Pasti rindu semuanya.

Related Posts with Thumbnails