Best Office Colleague

 salam..

I always limit myself from married man..
i will not talk and laugh with them the way i talked to non-married man..
i know where and when to stop 
if happen that i need to work with man carrying 'hubby' title..
i will communicate & work with him professionally
and normally it will stop there.. nothing to extend.

when i first joining Parts Ops team at Kuantan,
i was not happy knowing that i will share a room with a husband..
though the room will be open 24/7, but still..
that awkward moment still occurred..
and i was told that he is like this and like that..

first few months, i struggled to get use to his attitude and way of thinking..
most important thing, to cope to his way of working..
very relax, no pressure and take things easy..
we had so called 'cold-relationship' for first few months..
it was me who couldnt take the way he is..
thus we played our part separately..

knowing that i cannot survive if i went against him in everything
(ex-boss will always go to his side *profit maker*)
i tried to be friend with him..
control his strength & weakness to the benefit of my work..
hehe.. i am good at controlling people w/out they noticing..

both of us took few months to make a good teamwork within our dept
especially between two of us..
he loves to do things his way which sometimes against the procedure..
and for me procedure must be followed.
can u imagine how we struggle to align our thinking?
it was hard, nope.. hardest.

surprisingly, over few 'cold-fight' we got to know each other better..
in fact, i've been so close to his wife & family.
we can discuss everything.
from work life to personal matters.
but still, i know where to put my limit..

on his birthday..

few weeks before i left Kuantan,
we always had a long talk..
sometimes, he annoyed me..
but most of times, he made me laugh crazily..
he tried to match-make me to his friend..
hahaha... and i showed my cold-hearted face
end up, he gave up..
not knowing that in my heart "hey brotha, make it happen".. haha.
well, i think i trust him & his wife if they have intention to do so..

when i said YES to my transfer to HQ,
he smiled..
but then he asked, how things will go if I'm not around.
i looked at him and my tears almost burst..
i never know i had leave big impact to the dept..
till he couldn't stop thanking me for all my effort..
*i bet if he is my boss, i'll get 20 months bonus. haha.*

during my farewell


coming back to KL, never stop us from long chit chat..
we had it over phone and IM..
in fact, im the first within our friends to know about his plan on his life major changes..
not even his new 'roommate'.. the girl who replaced me.
sounds weird and suspicious..
but hey, that is the outcome over our honest friendship.

all I know,
i can have a talk about everything regarding work and personal matters..
and he will advise or at least, laugh at my words..

as much as Mr AAM taught me on Operation matters,
Mr MHH taught me all the ups and downs in Marketing..
lucky me to have both sifoo..
and now, another sifoo in Business Analysis.. Mr NAM

to u Hafizi & Kak Shera..
im proud to have chance knowing both of u..
the most loving couple i ever met..
and thank you so much for the sincere friendship..

miss both of u & Kuantan team so much!

inilah diriku : Nadia.Yusof

Open House Pos Malaysia

Di rumah terbuka Pos Malaysia bersama pelanggan @ Hotel Istana Kuala Lumpur bersama Kak Fei..




Nurulnadia Yusof

Sent from my iPhone

Kisah Raya Kami...

salam..

akhirnya keluar jugak cerita raya.. muahaha..
i cuba console kan semua cerita sepanjang raya..

RAYA PERTAMA

macam tahun-tahun lepas, my family and i memang beraya di Kg Pohon Tanjung, Pasir Mas.
ater, memang asal situ pun.. umi, abah serta saya adik-beradik.. pure from Golden Sand.
lagi memudahkan keadaan, umi dan abah sekampung.. bertambah2 senang!
rumah umi abah dan atuk nenek kedua2 belah dalam kampung sama.. so tarak hal.

tahun ni warna tema keluarga ialah turqoise.
umi lah tu decide, sebab dia beli Korean Silk masa di Seoul color turqoise.
mula2 i beli dulu saja2 sbb takde baju kaler turqoise..
sekali umi berkenan dan beli juga.. pastu terus decide jadi warna tema.
masalahnya adik beradik lain & abah takda kain kaler tu..
pusing satu Kelantan cari kain kosong warna sebiji macam kain kami..
nan ado yeh! maka, mereka terpaksa pasrah dgn kaler yang lebih kurang aje.
abah beli baju melayu ready made lain terus warnanya.. *sentapmaknak*

so here we were during 1st Syawal
bergambar camni terus nampak tema jadi warna biru.. *sentaplagi*

selepas 6 tahun beraya di Seoul, tahun ni 1st year si Elhafiy beraya bersama kami.
plus, Elhami dah kahwin dan beraya di belah keluarganya..
so, sangat amatlah meriah! lagi2 kami dah makin akrab selepas Seoul trip.
i had so much fun during raya.. enjoy the pictures!

the boys..
my girl siblings..
managers for family event..

lucky Ilya being the 1st person to receive duit raya from Kak Gee

lepas solat raya terus naik rumah Mok Nah and ber'mee bandung'..
kemudian gambar keluarga!


the cousins w/out Anis & Qalesya

then off to rumah atuk nenek belah abah..
gambar keluarga lagi!
adik beradik abah ada 6 orang..
tapi hanya 4 orang yang beraya di kampung kali ni.
lagi 2 orang beraya bersama mertua.



the cucus with atuk nenek
1st time Gee jumpa sepupu baru, Anum

my brother & cousins
Aisyah Humaira aka Caumaiya yang suka menangis..

grandpa
Tok Musa (besan atuk & nenek), Ayah Nuh (uncle), abah & Elhami
our grandparents.
minah jual beg

kemudian ke rumah atuk nenek belah umi..
itupun setelah digesa dek kami ralit bergambar di belah abah.. muahaha..
bukan apa, diorang nak potong kek my princesses..
raya tu kan 30 Ogos 2011, birthday Arysha was on 29th while Hayfa was on 31st.
so kita celebrate sekali dgn raya lah senang. tak yah nak masak byk kali.
so menu raya ditambah saja dgn kek..

budak tecik berlagak besar.. Arysha
the happy family.. Happy Birthday Ary (3 y.o) & Hayfa (1 y.o)

sambung beraya ke rumah saudara-mara berdekatan.. then pulang kerumah
untuk bersiap2 sambut tetamu pulak..
our menu this year masih lagi mee kari.
dan umi request my special recipe spagheti bolognese.
balik dari beraya baru masuk dapur campak2 bahan zapzipzup siap! senang je.
tapi bahan tu dah siapkan awal2 lagi before pergi solat raya.

makanan dah separuh baru teringat nak amek gambar
side dishes.. 'ketupat berpeluk' & agar-agar tapai.. ada kek Super Junior lupa nak amek gambar.

tetamu ialah non stop sehingga maghrib.
then kita rehat mandi maghrib then off to rumah sepupu abah.

malam balik dah lewat jugak.. kedaung penat.

RAYA KEDUA
sebab dah kedaung penat, lepas subuh sambung tidur.
muahahaha..
lewat gaklah bangun.
bangun tu terus kemas rumah yang masih bersepah.
umi & abah dah hilang beraya kat mana ntah..
so kitorang standby je la bersiap2..
sebab dah biasa every year raya ke2 mesti keluar beraya.
umi balik jam 12.30 petang, terus off to open house kawan umi.


dekat nak balik dapat call Lisa & suami datang..
so pulang ke rumah laju2..
standard la 1st year kahwin kawan2 baikku datang menziarah..
masuk tahun seterusnya semua hilang.. huhu.
lepas tu mcm tak berhenti jugak lah tetamu datang.
anak murid umi pun datang..
heh, minum air dgn biskut raya je lah uolls
manalah kami nak standby sebab biasa tutup pintu rumah di raya ke2.

RAYA KETIGA

pagi-pagi dah bangun sebab tidur awal malam tu.
hari ni mengikut umi dan abah berziarah raya..

kali ni Ajie & Nuyu tak ikut...
masing2 dah ada plan dgn kawan2.
sebab tahun ni mcm tak ikut flow tahun2 lepas,
itu yang diorang ter'miss' beraya pusing daerah bersama keluarga.
so only 4 us..

with mum.. belikan dia handbag, dia berkenan my handbag.. aiyo.
4 of us menyempit dalam WAJA
adik.. she's getting ready for UPSR.

1st sekali ke rumah pengetua umi di Rantau Panjang.. sebab dia takda,
kita ke rumah terbuka staf umi nearby tu je.
sedap soto dan sate Teacher Murni.
lepas tu ke Salor, rumah kawan baik abah.. open house jugak.
dah lama tak pergi rumah Pak Cik Yi Uban.. kat sini makan roti jala.
then ke rumah Ayah Chik, adik abah di Salor jugak. solat Zohor di situ..
kemudian ke rumah kawan abah di Tendong.. apa ntah nama dia.
kat sini ada cerita.. muahaha.. tak tau nak malu atau nak bangga.
masa nak balik, my mum suruh bagi duit raya to the kids on behalf of her..
masa tu wife kawan abah tu takda kat situ sebab masuk amek duit raya.
bila dia keluar, dia bagi duit raya to my youngest sister..
then datang to me and nak bagi duit raya.. muahahaha..
terus i tolak i cakap tak yah la i dah besar (org besar takleh dapat duit raya dah)
dia cakap takpela, amek la..
bila my mum cakap i dah kerja, baru lah that aunt halakan duit raya tu to my youngest brother.
so guys, saya patut malu atau bangga? me malu dengan aunt tu.
tapi berlagak dan bangga dgn my siblings.. hhahaha.
seterusnya kami ke kenduri doa selamat sepupu umi di Pohon Buluh.
baru jumpa nasi kat sini uolllss.. dah pukul 3.30 petang. kelaparan.
alang2 dah ke Pohon Buluh, melawat atuk dan nenek saudara di sana pulak.
kemudian balik rumah, konon2 nak tidur.
tapi umi suruh hantarkan dia ke majlis kenduri.. me dah tak daya nak pergi kenduri.
just hantar je kemudian lepak umah nenek.
Cik Pah & Sue ajak pergi rumah sepupu diorang wat open house.
malas la nak pergi.
tapi lepas amek umi and bagitau Cik Pah & Sue ke sana umi pun ajak pergi.
maka, raya di hari ketiga tamat jam 8 malam..
balik rumah kepenatan!

Raya seterusnya kita sambung entri lain ya.

inilah diriku :
Nadia.Yusof

Back to School

subjek pertama utk my EMBA this year. will carry this book till middle Oct'2011. and test 1 on 4th class, 18th Sept.

Raya 2011

salam..

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
*belated*
MAAF ZAHIR DAN BATIN

 dari kami:
Che Ismail & Fatimah 's clan.
(walaupun ada yang tak masuk gambar sbb balik rumah in law)

 

will update raya story later.

inilah diriku : Nadia.Yusof

Cerita Saja-Saja

salam...

waaaaaaahhhhhh..
dah berkurun tak update..
hihihi..
laptop dah dapat 2 hari sebelum cuti raya.
tapi tiap kali on lappy, kedaung je feeling..
sesaja on dashboard.. tapi tak jugak klik new post.
ini duk dalam proses upload gambar2 raya..
untuk entri raya..
ye tau, orang lain dah berkurun dah update cerita raya..
me baru nak update cerita basi.. muahahaha..

ala, korang layan je lah eh..

hah, ni paksa diri update la ni..
pasai macam takda benda nak buat..
melepak je kat bilik hotel ni.
oh ya, me sekarang kat Kluang..
dah 2 malam kat sini..
ada stock check kat branch sini..
kena datang dengan boss..
me baru masuk kerja Rabu pagi, 
Rabu petang dah off ke Kluang..
dahlah kemain lama cuti raya..dari 26hb Ogos (Jumaat tu dah cuti)
sampai ler 6hb Sept (Selasa)
pastu sambung out of office sampai Isnin depan..
hamek kau, mesti bertimbun kerja menanti..

bosan okeyh outstation dgn boss...
melangut kat hotel je la after keje..
nak merayap sorang2 seram la pulak sbb takda kereta.
kata datang dgn kereta boss.. huhu
maka, disebabkan sepanjang raya tu tidur tak cukup,
me amek peluang tidur je la sampai puas. muahahaha.
kul 9.30 malam tidur, 6 pagi bangun. 
puas hati!

hari ni kerja dah habis awal.. lam kul 4 petang camtu.
kengkonon boss nak balik KL hari ni lah kan..
nan ado!
dia nak balik esok jugak..sob sob.
petang esok dah mula kelas.. nervous okeyh tak prepare pape..
3 tahun kut tak masuk kelas.. haruslah berkarat dah skil fokus dalam kelas..

oklah korang, saja je update light2..
nnt me publish entri raya k..

till next post,
BYE.

inilah diriku :
Nadia.Yusof
Related Posts with Thumbnails