Dejavu atau Rindu?

Salam..

Di ofis.

Kebekuan dalam penghawa dingin.
Disinari cahaya mentari pagi dari tingkap.
Tubuh bersalut kot pejabat buat memanaskan badan.

Terasa seperti di waktu itu.

Awal pagi dgn suhu 5 darjah celcius namun disimbah pancaran mentari sambil dibalut kot musim sejuk.

Dejavu atau rindu?

Sabar Sikit

Salam uollls!

Mintak ampun mintak maaf sebab sangat berkurun tak update. Sampai dah kena sound dgn Cik Labi, Cik Kertas Melekit & Cik Epal Ejau. Ya lah, orang lain sibuk jugak, tapi curi nasa update pendek2. Tapi kalau dah stok menaip panjang2, memang pemalas lah nak update pendek2. Hehe. Ini pun sambil2 baring update kat Blogger mobile.

Memang sangat sibuk pun 2,3 minggu ni. Kerja kat ofis sangatlah tak terkejar nak kejar deadline. Boss pulak makin lama makin banyak higher management level task yang di beri suruh buat. Bukan ler berkira, tapi kalau dah selama ni GM prepare tetiba kita yg kuli ni nak kena prepare, haruslah menggigil. Salah letak figure kang habis jahanam. Cubalah survive jugak walaupun mcm blur kedaung nak menyiapkannya. Makin banyak buat business analysis utk decision making process. Phew *lap peluh* !

Part belajar pulak.. Sangat seronok attend kelas weekend sebab mcm masa lapang sgt occupied to something beneficial. Takdalah duk melangut tidur internet tv kat rumah, tau2 dah abes weekend. Tak penat nak fikir weekend nak buat apa *cuma rumah agak bersepah x sempat nak kemas time weekend*. Taaaaaaapppppiiiii penat ya hampun nak menyiapkan assignments! Struggle jugak la lepas office hour stay back kat office cari bahan dan siapkan assignments. Kul 7malam dah xda org dah kat opis tu. Haish, takdala berani mana nak stay sorang2 kat tingkat 2 tu. 7.30 malam memang cha alip but sajo. Sampai rumah kepenatan yang teramat. Rehat, mandi, makan & siapkan pakaian utk kerja esok, terus kebabom ke katil. Tak daya nak on lappy utk baca artikel for assignment pun. Tu belum cerita nak test tu. Tapi takpela, saya pilih jalan ni. Saya tau saya kuat nak lawan penat ni. Cuma saya mengada2 nak layan malas ni. Hehe. Haip, dah pergi tidur skrg!

Nanti kita sambung lagi eh. Mata dah tak daya nak bukak ni. Sleep tight sweet dream!

Dia Untukku

Salam..

Now watching Semanis Kurma bertajuk Dia Untukku. Ada tetamu jemputan IM Asyraf & isteri, Ustazah Husna.

Buka minda. Buka hati.

Ya ALLAH, aku percaya semua takdirMU adalah yang terbaik untukku.
Related Posts with Thumbnails