End of Semester 1

salam..

phew!

dalam susah payah, maka berakhirlah semester pertama.
serius tak percaya..
sebelum mula battle 5 minggu tu, rasa macam lamanya nak abeskan HRM.
subject paling stress sebab nak siapkan semua assignments dan presentation.
tapi semua tu akhirnya come to an end.. 

3 bulan lebih xda kehidupan yang bebas..
rutin kekal 7 hari seminggu..
akhirnya dapat tidur tanpa fikirkan assignment dan test lagi..yeay!

6 minggu untuk enjoy.. with full schedule every weekend..
*tengok kalendar yang penuh dgn aktiviti*
wuhoooo...
cuma, bila tiba masanya perlu nervous utk keputusan yang bakal keluar.

okey, part tu simpan dulu..

till the day comes, let's enjoy the moment!

thanks para pensyarah!

*so gonna miss the weekend routine*

inilah diriku:
Nadia.Yusof

Unplanned Date

salam..

entri ini sepatutnya dah lamaaaaaaa di publish kan..
tapi macam biasa, kalau x basi, x mungkin i update..
muahahahah..
lagipun dah ada live update masa kejadian itu berlaku
*saja nak kasi stickynote jealous*

so....... my wonderful 1st January 2012
began with an unplanned date.. okla, sebenarnya plan 2 hari sebelum.
i met my blogger friend.. Epalejau.
epalejau the only! hari tu dia x hijau.. dia jadi purple.
susah nak jumpa dia, sebab dia di seberang laut china selatan..
kebetulan baca di blognya saying she flew to KL..
terus drop message nak jumpa!
2010 dia dah datang, tapi masa tu i was in Kuantan..
tak dapat jumpa dia.

nervous gilak nak jumpa dia.. haha
feeling tu mcm nak blind date.. ekekeke..
terus teringat ada kawan yg pernah jumpa epal, si acik..
acik ni kawan dari SMACH dulu..
kenal blog epal pun dari acik.. and acik pernah jumpa epal
masa epal datang KL in 2010.. siap tidur sebantal dah.. :)
terus rasa lega sebab acik free and can join us..

we met at IOI Puchong sebab acik xpernah pergi situ..
and itu paling dekat utk kami ber3.. boleh je pergi pyramid, tapi crowded lah situ.
plan to meet at 4pm.. tapi sampai pun dah 4.30 lebih camtu.
masa epal sampai, acik & i tgh beli hadiah utk epal..
saja buat kenang-kenangan.. bila lagi nak jumpa epal..:)
sebab hadiah tgh wrap, acik pergi jumpa epal dulu..
lepas tu baru i join diorang..
1st impression? OMG, kecik je budak ni.. muahahah..
sebab tgk kat gambar, mcm xda la kecik sgt.. :)
masa tu nervous lagi.. tapi buat2 biasa je.. ecewah, control la konon..
then ktorang pergi makan di ayam penyet..
our very 1st picture together!

maka bermulalah segala cerita kisah dan kenangan..
yang utk kami je simpan.. :)
ya, sepatutnya sorang lagi kawan blog yang juga kawan epal
iaitu cik kertas melekit aka stickynote join ktorang..
tapi dia jauh nun di Kedah dan telah memberi alasan segan.
SEGAN!.. meh nak segankan dia kat sini..
amboi SN, next time kalau nad pergi Kedah, xnak bagitau!
sebab segan nak jumpa SN.. arasso?

lama jugak kami lepak di ayam penyet..
masa tu segan2 jugak.. tapi si epal ni peramah sangat..
 terus xrasa awkward.. pastu rasa macam dah kenal lama.. hehe
sempat temankan epal shopping belt yang terus rosak beberapa minit lepas pakai..
kena marah dgn guard sebab bergambar.. hihi
dan lepak di kerusi urut.. muahahha..
xpernah pergi mall and lepak di kerusi urut yang bayar2 tu


play around in optical outlet

cari accessories pula

pusing2 masuk kedai itu kedai ini..
buat lawak itu buat lawak ini..
sebab dah kepenatan dan xtau nak buat apa..
melepak kat sofa depan kedai perabut..
sofa tu mcm display kat showroom..


maka terjadilah sesi self-photoshoot session..


yang agak drama dan kelakar.. *SN sila jealous*



punyalah payah nak ada gambar ber3..
nasib baik henfon sony ada smile detection..

gigih cari function smile detection
*pandang iphone..kau apa boleh buat? bluetooth pun xboleh!*

shot 1
shot 2
shot 3
lepas tu bawak acik and epal makan Tutti Fruti...
konon2 nak bagi mereka merasa, padahal diri sendiri dah lama xmakan..
at first epal nak amek big cup sorang satu.. muahaha...
nasib baik sempat halang...
iyelah, 1 big cup share ber3 pun jenuh nak habiskan..
thank you epal, belanja TF!


TF time!

nak jugak berhimpit bergelap utk bergambar bertiga

settle buat lawak dan sembang2 makan TF,
terus hantar epal jumpa kawannya balik..
waaaahhh.. short meet up tapi bermakna!
cant wait to see epal again.. SN segan, xmau kawan!

mcm xpercaya jumpa kawan baru.. hihi.
1st memorable thing in 2012! yeeeehhaaaa...
thanks epal sudi jumpa kita..
thanks acik sudi teman kita jumpa epal.. hehe.

p/s: sebulan entry ni berkepuk dalam draf..

inilah diriku : Nadia.Yusof

Sibuk Berlari Tak Sempat Update Blog

salam...

mianhae..
sorry!

sebulan bersawang blog patik.

banyak je draf.. tapi xtau la kenapa..
mcm lupa ada blog..
harus nuffnang tak jalan langsung!

sedang berusaha utk siapkan draf2 tu..
into a proper entry.. with pictures la..
mohon diri lebih berdisiplin.. -_-

sekarangkan musim cuti sem..
which, every weekend tak payah attend kelas..
sepatutnya banyak masa nak update blog..
(kemain la memberi alasan sibuk assignment masa kelas)

tapi, sibuk beraktiviti.. hihi.
hoi.. bukan senang nak dapat free weekend..
maka harus diisi dgn perkara berfaedah..
seperti:
balik kampung
mendaki bukit
tengok teater
holiday
dan.....
layan Running Man,



ahaks!
camno, adek den ada video semua episod dari episod 1 sampai 60.
jenuh la mengadap laptop menengok benda alah tu..
lagi jenuh sebab sambung laptop ke tv, dah boleh tgk di skrin tv..
xyah pedih mata duk ngendap kat skrin cinonet laptop ni..

penat wei tengok diorang lari..
lagi penat sebab nervous bila bunyi loceng..
sumpah trauma bila terserempak dgn Sparta Kook..
ok, over! terasa seperti peserta Running Man jugak..

muka cute aegyo.. tapi macam singa.. Sparta Kook!

tapi teramat penat bila terpaksa gelak tak berhenti..
apa ke lawak melebihi Raja Lawak diorang ni..
ada je karenah yang kelakar nak mengenakan each other..
pastu perangai atau aksi pelik dan kelakar demi nak elak name tag ditanggalkan.
boleh addicted dgn lawak sebegini.. 
dah tgk lawak ni, tgk Jozan dan Boboi pun rasa nyampah.. 
eh tak tak, Jozan sumpah terbaik di Lawak Ke Der..
nanti kita update!

takkan kau tak nervous orang kepung dan tangkap kau macam ni..
mana nak selesaikan misi lagi, nak elak kena tangkap lagi..
kalau kalah kena denda.. awal2 episod dulu takda lain dendanya..
pakai hot pants..  lelaki je pakai hot pants..
perempuan kena pakai mustache or beard..
pastu jalan kat public.. 

variety show ni tgh top kat Malaysia..
Hanis Zalikha pun tgk show ni..
Cik Epal pulak berharap Running Man datang shoot kat sini..

kalau betul diorang nak datang shoot kat Malaysia..
nak request Lee Seunggi jadi guest pls....!!
*awwww, blush*


haih, nampak gaya lama lagi la tak ber update..
sebab dari 60 episod, baru habes tgk sampai 22 episod.. muahaha..
kalau tak dihabiskan sebelum start sem 2,
harus ke laut assignment dan test next sem.. 

eh, nak gi sambung berlari.. :)

daaaa~

inilah diriku : Nadia.Yusof

Related Posts with Thumbnails