Awesome 27th!

salam..

ohh.. dah sebulan setengah baru nak cerita.
yeah.. i reached 27th on 20th November 2012.
wonderful November for me..
malam tu tidur awal giler sebab penat..
so at 12am tu dah bersusun post dalam FB, sms, whatsapp, twitter.
 thank you everyone for the awesome thoughts.

on the day itself, ada meeting jam 10pagi.
 dalam meeting hp tak berhenti notifications..
long meeting.. around 2 1/2 hours.
in the middle of meeting, GM's secretary mencelah..
sbb dia sms GM mintak izin nak keluar beli kek, tapi GM xbaca sms tu.
so dia ketuk pintu bilik meeting suruh baca sms..
masa tu baru GM perasan and tnya i if that day is my birthday..
hello boss, come on la.. kut ya pun xyah la tnya depan2.. haha..
dia tanya yang ke berapa.. i cakap sweet seventeen. still young & sweet. haha.

so after meeting came back to cubicle and found this kat our small pantry dpn my cubicle.

roti canai yg dah sejuk sbb lama sangat meeting..

and cake!!!..
we had a quick cake cutting sbb dah nak lunch..

kak fei..


kak maz


mr rajah.. sponsor roti canai

alololo.. manja.. kakak tempat bermanja di ofis..

ni pun bermanja jugak..

ok, yang ni xpayah nak manja sgt.. GM's secretary tempat bertekak.. thanks for the cake makcik!

make a wish.. panjang sgt wishlist.. :)

i thought 17, not 27?

thank you so much team for the celebration!



wearing my fav outfit to work on my fav date.. jacket from ASOS, top from KWC and pants from Belle.

after work, Kak Intan & Nini ajak tgk Istanbul Aku Datang di Alamanda..
yeaaayyy.. dah lama nak tgk, tapi xda orang nak teman..

thanks Nini belanja tiket wayang..

thanks Kak Intan belanja dinner.. yummilicious..
sampai rumah dah jam 11.30 malam..
and Gee dah tggu with Secret Recipe cake..
haha.. xcakap nak celebrate, boleh i balik awal..
ini dia tggu i sampai Nuyu tertidur dah..


what a day! daebak!

and i ended my day with Lee Seunggi in Running Man..
hoiii apasal awesome sangat release video tu on my birthday.
lovely.

on 25th, after presentation & final exam Decision Making,
kita keluar karaoke.. with the geng.
ini aktiviti wajib selepas habis setiap subject..
so, x suspect apa2..
kita ke Redbox The Curve..

kengkononnya, Izi & McSue tak pergi..
drama sangat si Izi cakap dia xdapat pergi sebab nak keluar dgn kawan lelaki..
being a good friend, oklah kakak.. just go.. semoga bertaut 2 hati itu.. hihi.
no suspicious sebab dah few times jugak dia cancel plan kita.. gosh kakak!
Mc Sue bagi alasan nak gi kenduri kahwin.. tapi pakai jeans..
suspicious tapi.. whatever lah Mc Sue..

so, plan asal Zera & Qadir patut sampai dulu and check in bilik..
tapi dijadikan cerita i sampai dulu..
dah book for 9.. tapi i know Izi & McSue are not coming..
almost say 7 to the cashier..
tapi Shimi hold me.. cakap dia nak tnya Ecah jap.
kebetulan Awin, Shida & Ecah sampai..
sbb Ecah nak settlekan kat counter tu.. Awin ajak temankan cari panadol..
dia sakit kepala sbb xcukup tidur..
eh makcik, kau dtg dgn Shida pastu ajak aku pergi teman?? oklah.. mak layan je.

bila Ecah call bgtau bilik dah ready, kita terus naik..
and karaoke.. bilik VIP! yeaayy.
then only Zera & Qadir sampai..
marilah kita bergembira..

masa i tgh makan on the other side of sofa (depan pintu masuk)
diorg suruh i pindah duduk kat sofa mengadap screen..
and suddenly staf RedBox masuk cakap ada system error nak dibetulkan..
padahal i dah nampak dia pilih lagu Happy Birthday.. haha..
lagipun si Ecah, Awin, Shida & Zera duk kelam kabut..
ceh, ni mesti surprise cake diorg mintak staf RedBox bawak masuk ni..


mula-mula sampai.. yg pakai hijau tu sbb teammate presentation.

dipaksa menyanyi selepas staf RB betulkan "system error" tu..
tapi... SURPRISEEEEEEE!
Izi yg kononnya nak pergi dating & McSue yg nak pergi kenduri kahwin masuk with a cake..
and they sing Happy Birthday..
hahaha.. i yg sedang berdiri terduduk kut nampak Izi & Sue.. with the cake.

sangaechukaehamnida..
yg terduduk tu terlompat bangun balik bila tgk kek!
OMG, Lee Seunggi weeeeiiiiiii..
terjerit kut nampak kek.
apa yg awesome sgt ni???

best cake ever!

wishlist lagi.. penat tiup lilin yang tak padam2..

still cant handle the feeling..

was so excited with the cake..

ini idea Izi untuk tempah kek with Seunggi pic.. patutlah keluar awal.. nak gi amek kek.

haha.. Love!

thank you the sayangs!

sebab excited sangat, terus pergi peluk semua girlfriends sebagai tanda terima kasih.
yg boyfriends lambai2 dari jauh je. haha.

ini yang saya sayang sangat2.. insya ALLAH mari kekalkan persahabatan ini.

girlfriends yg saya peluk ketat2..


McSue, Zera, Izi, Ecah, Shida, Awin & myself





oh, ingat nak simpan buat kenangan.. tapi diorang dah bising nak makan..

so pilih part kosong utk potong.. sayang wei nak potong muka Seunggi..

Izi kesayangan.. mcm kakak sulung yg ni.

di paksa nyanyi lagu That Man dari series Secret Garden (in hanggul) and menari Gangnam Style..

this is LOVE!
acara seterusnya ialah mari menyanyi sampai lebam..







ini masa nyanyi lagu Seribu Impian.. terus rasa dekat dgn apa yg kami lalui skrg.






kamsahamnida for the awesome surprise!!!
diorang berharap i menangis..
tapi... siapa nak menangis bila tgh happy???
hahaha..
they failed that part..
punya kejam demi surprise ni, langsung x wish masa my birthday.. 

cant get enough of this smile..

hahaha.. kejam, nak show off cake sangat.


the smile that i adore muchhhh

Shida, Qader, Zera, Izi, Sue, Awin, Shimi & Aishah.. kesayangan saya.

matanya yang ku makan..

overall, my 27th birthday was awesome!
usia yg makin meningkat.. fikiran semakin matang..
tapi tingkah laku tak seiring usia.. haha.

and selain Tonight with LSG, i got this for myself this year.. :)
 


ipad4..

and a text i sent to mum before end of 20th Nov 2012 to end this entry:
" Dear Umi, i had a wonderful day today. I enjoyed the day of my birthday.
But I also want to remember that at these very day, 27 years ago,
u fight for your life to deliver me to this world.
For that umi, I can't thank you enough for taking care of me for past 27 years.
I may not be the smartest & pious daughter in the world,
but i'll try my best to live my life as a good muslim & daughter,
Thank you so much umi for all the pain & joy u went through.
Love u always."

p/s ; thanks everyone for the love you gave to me. i'll live my life very well.

inilah diriku : Nadia.Yusof
Related Posts with Thumbnails