November with LSG

salam..

owhhh November 2012 memang bulan Seunggi!

and i love November more! especially November 2012.

Seunggi came to Singapore a week after raya puasa.
masa tu dapat tau i have to attend a training kat Spore..
just nice utk i pergi for the fan meeting in Spore kalau i pergi training tu..
tapi raya lagi penting, mianhae Seunggi!

so in September dapat tau he's coming to Malaysia.. In Nov!
ok, excited..

1st Nov tu, i can't get off my eyes from twitter..
live update about him ok!
saw his flight detail in organizer's FB.
ok, calm down.. no no.. leave it to Airen pls..
i dont have to bersesak ke KLIA for him..
glad knowing he flew to Malaysia with MAS.
 
flight detail.. gigih x?

fashion airport to Malaysia.. the Astro Boy cartoon style..

and radio interview at Red.FM.
gigih balik lambat sbb nak dengar dia kat radio.
dah sampai kat parking rumah pun lepak dalam kereta
sbb nak dengar dia.
dengar dia gelak je pun dah boleh luruh hati..cane??

the Astro boy in RedFM conti.

malam tu agak x nyenyak tidur..
sbb nervous.. haha.
this will be my 1st time attending Korean artist show / concert.
and it's LSG..

on 2nd Nov, it's the day!
lagi sekali cant get my eyes off my twitter..
live update..
his press conference..

Astro Boy style lagi rambut tu.. haishh..



read through articles from his press conference,
i adore how smart he is..
know how to please Malaysian..
and know how to appreciate his Airen..
nope, im not an Airen. :)

petang pergi service kereta, lunch with Nina & chiow to SASIC..
ambil barang2 Khairi.
then pusing2 cari Kenanga Wholesale City..
pastu cari LRT station nak pick up Gee.
suruh dia turun kat Pudu Station.. pick her there..
LRT Hang Tuah lagi dekat dgn KWC, tapi xboleh park tepi jalan..
susah nak menunggu dia..

at 6pm, Gee sampai and we off to KWC.
sampai tu dah ramai jugak Airen kat sana..
so kita jalan2, dinner & solat dulu..
btw, i x amek tiket VIP
which entitle you to personal meeting with him..
rasa melampau pulak nak habiskan duit banyak camtu..
adore dari jauh sudah.

after solat, terus masuk ke warehouse tempat show tu.
kerusi plastik je uolss.. apa lah organizer ni.
ada orang complaint cakap panas.. i rasa ok je.

this is the place..
masa masuk tu dah dekat pukul 8pm.. tapi macam lambat lg nak start..
lagu-lagu Seunggi berkumandang..
ok, let's sing along.. yeah, im good with lyrics.. hehe.

sementara nak habiskan masa, kita pusing2 tgk bunga
yang fans all over the world bagi..
Japan, Korea, Taiwan, Singapore, Indonesia, Malaysia, Hong Kong, Europe etc.





Airen Malaysia
bawak dia temankan saya..


excited weh.. cepat skit pls!

 
xdapat jumpa dia in person pun..


wearing MimpiKita blouse from FashionValet.. pearl mint color.. his fanclub color.

about 8.20pm, show started..
dia mula dgn nyanyi lagu Alone in Love.. 
OMG, comel giler menyanyi & senyum sepanjang show..

this event is more to fan meeting..
tapi ada la small concert about half an hour..
after the fan meeting..
masa fan meeting banyak games..
1st game ialah kena nyanyi lirik lagu after music stop..
hoii, itu makanan aku kut!
tapi not lucky enough utk terpilih naik atas..
dia pilih contestant thru lucky draw..
yang naik tu semua xtau lagu dia..
tapi dia maintain je.. nampak kecewa tapi tetap senyum..
siap ada yg humming music je sbb xtau nak sebut lyric..
LSG gurau balik tanya itu lagu apa..

semua lagu-lagu tu yg popular song..
mcm Will You Marry Me,
Because You're My Girl,
Losing My Mind, etc..hari2 nyanyi kat ofis kut.. hehe.

pastu game menari mcm lagu Alone in Love..
hoiii hadiah dia back hug, haha..
menjealous jugak lah.. tapi xnak lah hadiah camtu.. 
cer bagi hadiah spend time sehari dgn dia ke.. baru best.. cewah.. hehe.
yg hug2 ni kita simpan utk dah halal lah ye.

ada jugak game naik basikal mcm dalam Brilliant Legacy tu..
comel gila dia naik basikal.. boncengkan peminat..

diselang-selikan dgn video-video drama & variety show..
rindu nak tgk dia dalam Strong heart & 1N2D.
after fan meeting, ada concert..

melting giler masa dengar lagu Because You're My Girl..
ahkak kan noona.. lagu tu kan dia suka noona.. :)
fefeeling dia nyanyi utk i.. ok verangan.
masa ni i dah berdiri dah.. berconcert lah kita.
ada 2 lagu yg 1st time i dengar.. xingat tajuk.. tapi best gila.
he rocked KWC & my heart.. ecewah!








wonderful evening i had with him.

tapi next time kalau ada fan meeting xmau lah pergi lagi..
xpuas.. 
asyik terbakar hati tgk dia peluk2 fans je.. haish.
kalau concert confirm best!
yang Hope Concert kat Seoul tu.. huihhh, kecur liur terasa nak pergi.
concert confirm wa amek tiket VIP.. haha.

malam tu balik dan tidur dalam senyum.

he left Malaysia to Indonesia.. thanks dear for an amazing night! pls come again.
November jugak!
dia release his mini album.. 
with first song titled Return / Looking Back..
 OMG, lagu dia sgt best!!!
hari2 wajib dengar..







from the same mini album jugak ada lagu Invite & Forest..
dah dengar both song.. i love it!
and Return won over few charts for many weeks already..

he is really a king of ballad..

after he went back to Seoul from Indonesia,
he ran in Running Man..
the day i knew, i excited giler..
hoiii, rindu yg teramat nak tgk dia dalam variety show..
dah lama berharap dia guest in RM..
finally.. and that finally was in Nov!

the 1st episode was showed in Korea few days before my birthday..
tapi English subbed was published in kshownow on my birthday.
gosh gosh gosh..
berapa kali Seunggi nak bagi hadiah kat i ni?? haha.
disebabkan 21st tu i annual leave sbb nak settlekan urusan biasiswa,
malam tu stay up tgk sampai habis..
ya salam, anak sape yg cakap banyak tak berhenti mcm bertih jagung ni?
he showed his witty personality in the show..
gelak & senyum je sepanjang show.. nakal ya ampun..
he really missed variety..

and he won in 1st episode.. theme watersniper
 
same team with Jaesuk & Kwang Soo
determine face
kyupta!
the second episode bertemakan Bond..
dia dapat code 007 sebab menang in 1st episode..
oh, both episodes dah tayang kat SBS..
nampak bijak, tapi kadang2 lurus.. 

superkacak in that suit
opppsss..

with Park Shin Hye yang menang the second episode..

overall... November 2012 is about Seunggi..
and i love that fact.. no coincidence. hehe.

and still, i admire him to the max.

that's why i called 2012: November to Remember.

may November 2013 being ours too, dear Seunggi!

p/s: yeah, im not an Airen.. i just adore him. that's it.

inilah diriku: Nadia.Yusof

No comments:

Related Posts with Thumbnails