ALLAH Knows Best

salam..

My bestfriend told me that "HIM", from my past, getting engaged.
To the girl that made me went away from him.
(i dont friend with the girl in FB, my bff did)

HE is:

The one that I still hold in my heart for few years after completing my degree.
The one that I hope someday, fate and time will brought "HIM" to me.
Also.
The one that I let go when I start to dream higher.
The one that I don't bother anymore after I climb up my career.

I'm happy for him & his fiancee.
I know he pray for my happiness too.

Well, this is the best for him. His fiancee. And for me.
ALLAH knows BEST.

Tg Aru. 2013.

p/s: curi lihat gambar pertunangan mereka di FB si gadis melalui FB seorang teman.
moga kekal ke syurga ya wahai kamu & si dia yg disunting.


inilah diriku:
Nadia.Yusof

Kita Mengomel

salam..

oh, kita rindu nak blogging!
banyaknya nak update.
tapi.. company block blogger.com hokey.
kat rumah malas nak on laptop..
lagi2 sekarang tgh cuti sekolah..
hiiiii lagi lah malas nak mengadap laptop tu.

baru masuk bulan 2 kan..
tapi kita dah buat 2 aktiviti mencabar tahun ni..
best2.. nanti kita update cerita Skytrex and Water Rafting tu eh.
itupun kalau kita rajin upload gambar dan menaip..
sangat superbusy sekarang ni..
tapi sbb teringin sgt nak update cerita.
sembang kosong sikitlah kat sini eh.

bulan lepas jugak pergi holiday kat KK..
dgn kawan2 master..
siap bertema bagai.. gambar supercantek.
itupun kalau rajin baru kita update okeyh.
hihi.

ohh result sem 3 dah keluar.. ahaaa..
oklah.. not bad. takdalah se'best' masa sem 2 tu..
tapi masih se'best' sem 1.. sama pointer sem 1.
sangat bersyukur..
sebab tau sgt kemalasan diri sendiri sem lepas.. 
super duper malas sampai tahap malas nak layan. haha.
ini sem 4 dah nak mula lagi 2 minggu.. aigoo
tak puas nak cuti!!!

Jumaat ni nak pergi interview utk final project.
hari tu bgtau boss nak cuti..
sbb nak gi interview..
tanjat dia.. haha..
come on la boss, kalau nak gi interview kerja, iols tak state kat leave application ler.
iols bagi surat resign je.. hihi.
nervous nih nak gi interview.. kat PNS.

kerja.. mcm nak giler pun ada ni.
setiap khamis ada teleconference dgn sister company di Australie, China, HK & Spore.
bosannnnnn...
Manager dah kena pinjam to other project dept.
maka yg kurus kering ni lah menanggung segala kerja.. superbosaannn
belum lg adhoc outstation ke apa ke..
hah, yg Manager tu.. kerja dia kat dept lain tu pun kdg2 suruh kita buat.
tensi ahkak tensiiii..
kerja dia kat our dept ni toksah cakap la..
kira lepas tangan la.. 
menangis air mata darah la ahkak lepas ni.
nak MC pun fikir panjang. 
workaholic kan ahkak.. duuhhh *tddmka*

eh, dah pukul 7 malam..
nak balik lah.
hari ni ada audit.. esok ada audit lagi.. next week pun audit jugak..
following week training.. bosannnnn!
 nanti kalau kita bosan, kita datang mengomel kat sini lagi..



p/s: siapa yg nakal sorok wedges kita masa kita tukar pakai safety shoe tadi??
siap dia, esok kereta baru dia yg ala2 lancer tu kita nak lelong!

inilah diriku: Nadia.Yusof  

CIEX

salam..

belek-belek draf jumpa entri lama terlupa nak publish..
Gambar sajo yg dah lama masukkan..

Ini tahun lepas..awal December 2012.

Company kedekut nak keluar bajet marketing mmg camni..
Dah berbelas tahun xda event open day,
Inilah dibuatnya CIEX ni..
Bagi peluang org awam dan customer dtg kenal kita dgn lebih dekat.

Before the real event, diorg nak test dulu la..
So bagi staff bawak family dtg berjimba panjat2 tractors.

Sebab Director dh sound all execs wajib dtg
Itu yg paksa adik2 ikut..
bawak dua orang adik je..
yang sorang si Khairi duk Alam Shah tu cuti sekolah..
si Ajie pulak terbang pergi Korea.. pergh pergh.. sentap tak ajak hakak!


susunan hydraulic excavator



lupa apa nama benda ni.. haha
skid steer loader kut..
kita xjual machine.. kita jual spare part..
so mcm payah nak ingat benda alah pelik2 cenggini.




nak try jugekkk...


selain jual new machine, kita ada rental jugak..
xmahal sangat la..


ini rotary mixer.. xtau ler ada ke tak population benda alah ni di Malaysia.
mcm xpernah ku nampak..





ini asphalt paver.. 
*gigih kenalkan machine macamkan marketing dah*

haaaa.. favorite machine.. Off highway truck!
suka giler sebab dia besar..
pastu nampak dia mcm blh bertukar jadi transformer..
*gilos*


tayar pun dah sama tinggi dgn orang.. acane tu?



besar tak besar tak??






kita nak panjat!
tapi masa pergi trial run day tu.. diorang xbagi panjat.
sbb lum ada safety preparation lagi..
cehh.. kata trial.. kena lah perfect mcm real day.


sample usage of CAT machine in a mining site


miniature tu sgt best kuttt..
geram tgk sebab cute.
tapi mahal..okbai.


haha.. lagi sekeping favorite toy


ajak rakan2 dan ahli keluarga lain..
tapi Zera je datang..
dia pun penggemar off highway truck tu..

ha.. bila Zera datang dgn DLSR dia.. faham2 je lah eh.
mari photoshoot ala Tractors Next Top Model.






mencuba HEX..ok tak..pose je. foyos!










masa real open day to the customer.. iols tak involve..
sebab masa tu GM was away to Liberia..
and Manager cuti panjang..
so bosses tak bagi involve la.. sbb kena jaga kedai.
tapii.. biasala orang xpuas hati kata dept kami x support.
duhhh whatever!
malas nak layan.. walaupun ada yg budi bahasa "baik" sgt..
"org suruh dtg duty kata xda masa la, sibuk la.. tapi blh pulak datang event"
ohhhmyyyy.. kalau Director tak suruh, xhingin la nk dtg!

tapi sebab orang duk cerita best sgt merchandise CAT supercheap..
pergi jugakla on the last day tu..
beli iphone case.. murahan dan sgt quality..
selalu beli case iphone max 2 bulan je pakai dah lunyai..
yang ni kemas giler.. dah dkt 3 bulan guna.. masih kelihatan baru.
CAT quality. ecewah!

sbb datang on last day tu, mari panjat machine kegemaran.


walaupun dgn formal shirt, slack & wedges.. haha.

sape tgk Skyfall movie mesti perasan action guna CAT machine..
so ada 1 corner utk Skyfall jugak.



yeayyy.. berjaya panjat walau dalam kegayatan!


cik abang tu tiap2 hari naik truck ni..
cik gadis and cik2 puan tu 1st time panjat.


ok, puas dapat panjat!

haha..

ini asyik order spare part and manage inventory for the machine je..
tgk pun dari kejauhan saja..
sesekali kitapun nak jugak pegang and cuba the machine.
kennnnnn.

inilah diriku: Nadia.Yusof

Related Posts with Thumbnails