Hanoi 2013 - Day 3 : Hoa Lu

salam,

so, ini hari ke3..
bangun awal ler.. segan dah kalau lambat..
tapi hari ni pulak diorg dtg ambil lewat..
pusing amek orang lain dulu.. kitorg dah hujung2 dah..

sebelum tu mari breakfast dulu..
mcm biasa makan roti.

why so serious?

this time lalu highway lain..awal2 highway tu cun la..
mcm modern.. pastu back to jalan tak siap..
haihh kau pergi negara baru nak membangun, jgn komplen.
nikmati dan syukuri.. at least Malaysia jauh lebih maju.
itupun sebabnya aku suka ke negara kurang maju..
untuk aku syukuri apa yg ada di Malaysia.. dan apa yg ALLAH bagi kat aku.
kalau pergi negara lebih maju dari Malaysia pulak, utk motivasikan diri.. 


lagi sekali, singgah R&R cum pusat kraftangan..
geram gak tgk silika2 ni.. tapi sedar diri bukan pencinta seni..
aku tak akan appreciate pun benda ni..




1st stop.. Hoa Lu
nak sampai ni pun dkt 2 jam setengah kut.. 
Hoa Lu ni ancient capital of Vietnam..
ada temple dedicated to Emperor Dinh Tien Hoang of the Dinh Dynasty 
and Emperor Le Dai Hanh of the Le Dynasty..
banyak gak tourist guide tu cerita sejarahnya.. 
tapi macam biasa, mak tak minat sejarah.. pi google.

ada cerita yg anak no 2 ke no 3 ntah bunuh anak no 1 sebab nak jadi raja
pastu raja kahwin banyak..
ada cerita emperor bunuh raja sebab rakyat tak suka..
mcm2 lah ceritanya.. tak berapa nak digest sgt..
masa dgr tu ingatlah.. pastu byk unsur Running Man masuk lam kepala..
terus lupa.. muahahaha..
oh, sape yg tak tau.. kat sini ler diorg shooting Running Man episod Hanoi tu..
yg ada Lee Dong Wook.. they all pakai baju kebangsaan Vietnam tu..
haaaa kan dah cakap, lebih ingat yg tu dari sejarah sebenar... kihkih..


ha pintu ni, yg diorg kononnya teleport dari atas gunung terus ke sini..


kerbau padi.. ada yg xkenal ke?

journalist di atas memang kusyuk mendengar tapi hape pun xingat lepas tu..


trip kali ni ramai mat saleh gak.. Malaysian pun ada..1 couple


istana kan banyak taman..
lebih kurang gitulah ceritanya ni..
terkenang betul masa Ji Hyo menang cucuk the sword kat turtle tu..
hahah.. ah menci semuanya tentang Running Man

entering the temple.. sila tgk gambar..
malas nak cerita satu per satu..
semuanya sejarah dinasti Vietnam sahaja..












untungla gi dgn member kaki amek gambar ni..
bersepah gambar kandid.. muahaha..
aku terpaksa letak dan korang terpaksa tengok..






ini favourite view!





ini tourist guide nya.. baik! tapi tourist guide smlm lagi best.

arghhh padang kat bawah ni mengingatkan pada Lee Dong Wook..








kitorang lepak kat sini lam sejam lebih je..
pastu terus gerak ke Tam Coc utk lunch & rowing.. yeayy..



itu sahaja di Hoa Lu..

Hoa Lu ni sepackage dgn Tam Coc..
so kalau amek package Tam Coc tu memang akan menyinggah ke Hoa Lu ni.
aku suka je pergi sini..
sebab Running Man kennn..
tgk itu teringat scene itu,
tgk ini teringat scene ini..

begitulah.. member aku boring sesaja..
sebab tak tgk Running Man.

inilah diriku: Nadia.Yusof

2 comments:

anasu no haha said...

Hamboiiii..aku pn tgk running man episod tu tapi idok le ingt sape-sape duk kat mana-mana..haha

nadia.yusof said...

muahahaha... aku sangat ingat episod ni. balik dari hanoi tgk lagi sekali episod ni. kihkihkih..

Related Posts with Thumbnails