Adelaide 2013 : Mount Lofty, Glenelg Beach & Uyghur

salam..

dah habis pusing Cleland, kita teruskan perjalanan ke Mount Lofty Summit.
ini further up from Cleland Wildlife Park tu..
not sure how to get there by public transport..

it's a South Australia peak..
boleh tgk view Adelaide from 2385ft AHD.
actually ada scene #PertamaKali jugak kat sini.
siapa nak hiking pun ada trail utk naik ke sini..
further info, please check their website k.

one of tourist attraction in Adelaide..




membazirkan dollar utk souvenir yg ciput ni.. not worth.

suka sangat warna langit mcm ni..

tu dia para pelakon amek mood..
the view was so breathtaking..
masa ni panas wei.. matahari atas kepala..
tapi windy.. so sangat comfy.



combination of laut, langit & hutan in one photo..




mcm jerebu sikit.. musim panas ni uols.


pose tourist harus ada.. 


settle shoot kat sini, kita spend time beli souvenir kat sini..
price dia mencekik jugak la..
tapi cheaper than Hahndorf tadi.
hisshhh geram tgk sweatshirt..
tapi kita tak suka sweatshirt, jgn nak membazir.
tak sesuai utk cuaca Malaysia.


dah habis shopping.. nampak siapa yg shopping siap paperbag?
KekNis beli 1 benda je kut, kita borong mcm2 souvenir.


settle di Mount Lofty, we moved to Glenelg Beach.
MY FAVORITE PLACE IN ADELAIDE.
OMG, memang jatuh cinta pandang pertama kat sini..
u can get to this beach naik tram from town.. last station for the tram


don't you just love the view??


pusat beraktiviti..



hostel, hotel, service apartment.. all near to the beach..



Keknis bangun tidur terus segar kena angin pantai..





pasir dan pantai dia tak best.. 
mcm dah kotor dan x menarik..
tapi iols sangat suka view yg mengadap pantai tu..

which is.. below!

ini ini ini! view kegemaran. ni yang nak pindah duk Adelaide ni.


lepak tepi org tgh shooting


scene ni pun kita suka!
scene hero datang buat surprise kat heroin..
nyampah tau.. asal teringat je, org tu muncul.
realiti mana ada mcm tu.. 



hah, nampak? tetiba je muncul dari belakang.
yg merajuk pun terus terpujuk.

lama gak melepak tgk diorang shoot.
pastu ajak AK dan Naim jalan ke pantai..
nak amek gambar..

pasir dia cam kotor, tapi selembut sutera sangat. best!





eh tetiba ada abang Nal di sini..
weh view tu cantikkkkkk!
hijau & biru bergabung.



pantai dia tak cantik kannn...
mcm messy..

hah, view kegemaran.. nin diaaaaa.






GLENELG BEACH, I REALLY IN LOVE WITH YOU!


for me, personally, this is perfect view!
colors & view yang sangat disukai.
sampai sekarang, terkenang Adelaide hanya dgn this Glenelg Beach.
menyesal tak buat betul2 masa interview scholar utk study oversea.
kalau tak, hari2 dtg study & buat assignment kat sini.. 


diorang dah habis shoot, so kita balik to tempat shoot tadi..
biasanya abang Jepp bagi masa 30 min utk krew & KekNis lepak2 kat tempat shoot..
nak amek gambar ke, nak berjalan tengok2 ke..
lepas 30 min, move to the next location lak..

sebab kita dah settle bergambar & berjalan2..
kita lepak dgn abang Jepp je lah..
korek cerita ending utk drama ni.. muahahah.



that's abang Jepp! rock sket ah.

and some photos apa yang KekNis buat masa kat Glenelg..

elok pulak ada sepasang burung kat situ..
KekNis tgh amek gambar minion..



cantikkkk sangatkan KekNis kesayangan ramai ni.


macam tak puas dgn view ni.. hahaha
paksa lagi si Naim utk amekkan gambar.










memang tak puas lah!!!!
nak tengok view ni, in real life, hari2.

settle kat sini, terus gerak nak cari makan.. dah kebuluran.
kali ni nak gi Uyghur lak..



i just love the sky color in Adelaide!
perfect blue. full stop.
Subhanallah. indah betul ciptaan ALLAH.






traffic in Adelaide at 7 pm.. still cerah sebab musim panas kan..
siang lebih panjang..
and traffic sangat peaceful tak byk kereta pun.. 
dah petang, kat sini orang tak stay back keje oii..
semua balik on time.


here we are!
find Uyghur Restaurant at Shop 3, 392 Prospect Road Kilburn


err, ini tak sure apa.. bukan kat restoran ni..
tapi AK belikan dari mart kat sebelah.


here we go!
jangan tanya nama, gue tak tau.. yg penting sumpah sedap!
a must try.



yang ni teringat2 kut.. hahha. nak kena try cari kat Malaysia.

memang puas hati makan kat situ..
makan sampai terdampar kekenyangan.

pastu sambung shooting..
sempat singgah petrol station shopping tic tac pelbagai warna.
dan tambah stok tim tam..
serta makan aiskrim Gaytime lagi.

AK & Naim drop ktorang kat Rundle Mall..
nanti kitorang jalan kaki balik hotel sebab nak shoot.




sunyi sepi Rundle Mall ni hari Christmas Eve..
kalau kat Msia, malam raya la paling meriah.


shooting lagi!



shooting sambil berjalan-jalan ambil angin kota.
best!
part yg i suka about travelling is jalan-jalan tgk kota.
sebab kat Malaysia ni memang jangan harap la kau nak berjalan kan.
sempat singgah makan aiskrim lagi..
berapa kali aiskrim daaa...

reach hotel. yeayyy!
ada lagi scene diorang kut.. pergi the other side of the hotel pulak.
so mana yg tinggal.. berlepak2 dan bergambar.
ini Christmas Eve ni..




that 2 gentlemen ni krew BAP.
abang Awang dan abang Dayat aka Ah Seng.
sempoi je diorang ni.. 
and diorang ni lah yg suka bercakap buatkan kita tak awkward.

malam tu balik bilik, mandi and sambung tgk Pertama Kali 
utk episod yg belum tayang
abang Jepp tunjuk jugak raw video shoot kat Busan & Jeju
yang diorang belum edit.. 
merasalah tgk mcm mana orang produce bnda2 mcm ni.

that's all for Day 2.

THANK YOU AIR ASIA X & BAPAK AKU PUNYA CREW


inilah diriku : Nadia.Yusof

2 comments:

anasu no haha said...

kalu gambar bersaiz lg besar lg syok nk baca nadia oit..peleot biji mata aku tgk gmbr kecik2..ekekeke..

nadia.yusof said...

hahahha.. kau tgk pakai henfon ke acik? mmg la nmpk kecik. ok2, next entry aku naikkan jadi saiz medium ya.

Related Posts with Thumbnails