Adelaide 2013 : Victor Harbour & Sofra on Christmas Day

salam..

di pagi hari ke 3, hari Krismas.

jalan raya memang dijangka lengang.
kedai semua tutup.. matahari terik atas kepala, tapi berangin.
cooling giler rasa!

first stop is kedai pizza yang halal..
tapau utk bekalan ke Victor Harbor.
nun 90 km dari Adelaide.
road trip yo!

Australian Pizza House,
at West Terrace.
ada few outlet in Adelaide city and outside city.
kat Glenelg pun ada.. blh usha.



tu dia.. abang pizza sudah sampai.



ambil bau saja ya.. ini untuk lunch.


kita mulakan perjalanan ke Victor Harbor about 10am..
perjalanan ambil masa sejam setengah to dua jam.
tapi view sepanjang jalan.. Subhanallah.. cantik!
tumbuhan tak nampak hijau sangat lah sebab musim panas kan..
semua pun kering.. tapi awan.. Ya ALLAH.. membiru.
KekNis and most of the crew tido sepanjang jalan..
iols teman AK and Naim borak-borak sambil ambil gambar..
menikmati pemandangan yg Masha ALLAH.. menakjubkan.


ini jalan sehala sebab the other side belum siap..
so, dia ada schedule pukul brp kereta dari Adelaide boleh menghala ke Victor
and kereta dari Victor menghala ke Adelaide..
tapi tak keseluruhan perjalanan lah.. about 45 mins drive kut.
lepas tu dah jalan 2 hala balik.
other option, kena lalu jalan biasa lah.. bukan causeway yg besar & lebar begini.







I JUST LOVE THIS VIEW!


IN LOVE!!









after 2 hours of drive, we reached Victor Harbor..

soooo breathtaking & windy!
oiii betul ke musim panas ni.. hihi.
kat sini ramai orang berkelah.. ontah dari mana diorang ni.
tak celebrate Krismas kah.





hero heroin terus masuk watak.


sebelum tu kita lunch dulu.. pizza pelbagai perisa.

then crew terus buat kerja.











haha, kami yg bukan crew & pelakon ni lepak tepi makan aiskrim.

then i pergi jalan sorang-sorang tgk pemandangan..
pantai tak cantik pun.. 
tapi i suka park diorang..
rumput tu menghijau.. cantik sgt!




ramai jugak yg swim..



and BBQ



ada laluan keretapi dan pejalan kaki nak gi bukit belah sana..
tak sure apa ada.. sebab kitorang xpergi pun.


aiskrim yg dibeli 3,4 kali sebab mencair..
prop utk shoot ni.. dah mencair, kitorg makan..
utk shoot, beli lain.. kihkih.



u know, i love combination of green & blue.
MAJOR LOVE.



among the food truck kat sana..
most of them jual snack je..
takde kut pork segala.. tapi bergantung pada tahap keyakinan korang la.
kalau rasa konfiden, teruskan beli..
kalau tak, baik jangan.
kita tak tahu apa yang diorang masak atas pan tu kan..
walaupun Australia terkenal dgn tahap kebersihan nya kan..


abang Nal the AD


Nadia the winner tag along org shoot


hah, kat sini kononnya ada train la nak gi to the Island yg i cakap tadi.
namanya Granite Island..
tapi selama kitorang kat situ dari 12 tgh hari sampai 3 petang
tak nampak bayang train langsung.



jalan kaki pun boleh.. tapi jauhhhh.

ni dah abes shoot. ikut abang Zul amek gambar view.
nun kecik tu abang Zul.. duk amek video merpati..
pantai dia tak cantik kannnn..







done at Victor Harbor, terus gerak balik Adelaide.





diorang nak menyinggah ke Noarlunga Port..
beach nya sangat gila cun!
tapi sebab matahari terik atas kepala,
tak sanggup nak turun berjemur.



view from dalam kereta.. cantik weiii!

biru air laut tu.. pergh!

so, semua orang tak turun and we terus gerak balik ke Adelaide.
reach Adelaide about 5pm.. and terus ke Sofra Kebab House
ni pun kat West Terrace.. sebelah Australian Pizza tadi.



i had this.. called Yiros.. ada meet & chicken.
sedap!
tapi portion besar sangat. so tak habis.


masa kat sini, had fun talking to them..
abang Jepp share experience naik gunung kinabalu,
experience buat adventure xtvt kat New Zealand..
banyak lahhh!

lepas makan, sambung shoot lagi yo!
last leg dah ni.. 
sambung nanti k!

THANK YOU AIR ASIA X & BAPAK AKU PUNYA CREW


inilah diriku : Nadia.Yusof


No comments:

Related Posts with Thumbnails